kesport.hu

Képekkel: Delfin hazai bemutatkozás: Delfin-Komló 37:41 – Kun István: “a visszarendezés kulcsfontosságú lesz”

A Delfin KC első hazai felkészülési mérkőzését a tavalyi élvonal nyolcadik helyezettjével, a Komlóval játsza. Az új játékoskeret és a csarnok is most debütál, hiszen a Messzi István Sportcsarnokban még nem lépett pályára a Kecskemét.

Rövid zárlat

A 11 órakor kezdődött háromszor huszonötperces felkészülési találkozó elején a kecskemétiek gyorsan két gólos vezetésre tettek szert, majd egészen a harmad derekáig nem is tudtak fordítani a komlóiak, igaz hatszor is volt egyenlő az állás. A 19. perctől kezdve delfines rövidzárlat és komlói lerohanások, majd 13:18-es szünet. A meccs ingyenes, mégis csak ötven néző látogatott ki.

…a helyzet változatlan

Elkezdődött a második harmad, a helyzet nem változott, a Komló tartja hat gólos előnyét, nyolc perc van még hátra: 23: 29. Aggódni azonban nem kell, duplameccsel indítja a felkészülési szezont a Kecskemét, délután repetáznak a csapatok, 16.00-kor, lesz mód a visszavágásra. A végére mindig jobban összpontosít a Komló, így a második harmad végén 25: 33-öt mutatott volna az eredménykijelző, ha üzembe helyezik a találkózóra, nem tették.

“A visszarendezés kulcsfontosságú”

Az utolsó harmadot is elkezdték a fiúk, több néző már nem érkezett, lassan mindenkire jut két gól. Az állás 27:33. A fordulás előtt Kun István, a Delfin KC vezetőedzője rövidinterjút adott portálunknak, és azt mondta, messzemenő következtetést nem von le az első ötven perc alapján, csak annyit, hogy az NB 1-ben kulcsfontosságú lesz a visszarendezés. Azt is megemlítette, amit persze mindenki látott: csak 18 percig voltunk partiban a Komlóval.

Próbáltuk tartani az iramot

Nem adta fel a Delfin, a harmadik harmadban partiban volt ellenfelével, és néhány jó lerohanásnak köszönhetően faragni is tudott a hátrányból. A vége 37:41. Kun István kiemelte, hogy a mérkőzés végén három balkezes is a parkettán volt és Drabant Attila is kitűnő teljesítménnyel rukkolt ki, ennek is tudható be a szorosnak mondható végeredmény. Délután 16.00-kor repeta, akkor már kétszer harminc perc lesz a játékidő.