kesport.hu

Eb ezüsttel az olimpiára – a kecskeméti Balog Gábor is utazik Pekingbe

A 18 éves kecskeméti úszó, Balog Gábor ma délután repült ki Pekingbe az olimpiára. Azért nem a 120 fős magyar küldöttséggel utazott még a múlt héten, mert vasárnapig Belgrádban az Ifjúsági Úszó Európa-bajnokságon szerepelt. Az olimpiai számában, a 200 háton ezüstérmet szerzett, míg száz háton negyedik lett.

Sokakat meglepve Balog Gábor, a Bácsvíz KVSC versenyzője “A” szintidővel kvalifikálta magát a 2008-as Pekingi Olimpiára, így Magyarországot ő fogja képviselni 200 háton. Balog 1:59:00-ás idővel jutott ki a játékokra.

A 18 éves tehetség az idei országos ifjúsági magyar bajnokságon 50, 100 valamint 200 méter háton is diadalmaskodott, és a felnőttek mezőnyében is csak 50-en tudta őt megverni Cseh László.

A magyar küldöttség már a múlt héten szombaton repülőre ült, az ifi úszó Eb-n szereplő öt úszó azonban csak ma 14.30-kor utazott ki Pekingbe. Kitűnő ajánlólevél, hogy a belgrádi Eb-n ezüstérmet szerzett 200 háton, míg 100 méteren a negyedik lett. (A másik kecskeméti, Keresztes Mátyás a váltóban indult gyorsúszásban, ebben a számban a magyar csapat a 7. lett.)

Balog Gábor úszás 200 m hát férfi

Klubja: Bácsvíz KVSC

Előfutamok: 2008. 08.14.

Születési hely: Békéscsaba 1990-09-02

Magasság: 186 Súly: 80

Hobbi: foci, póker, römi

Edzője: Budavári István

Nevelő edzője: Lipták Éva

Szövetségi kapitánya: Kiss László

Olimpiai részvétele: újonc

3 hozzászólás

  1. Pingback: Balog Gábor úszó is Pekingbe tart | sport.vakum.hu

  2. Pingback: A kecskeméti Balog Gábor csütörtökön mutatkozik be az olimpián | sport.vakum.hu

  3. Pingback: Balognak is véget ért a Pekingi olimpia | sport.vakum.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..