kesport.hu

Ungvári: így elszúrni az olimpiámat!

Ahogy jeleztük is, Ungvári Miklósnak nem volt könnyű dolga a sorsolással: végeredményben helyezetlenül zárt a 66 kg-os cselgáncsozók között a pekingi olimpián. Kecskemét kétszeres világbajnoki bronzérmese a 16 között furcsa körülmények között kikapott az orosz Amil Gadanovtól, aki a folytatásban alulmaradt a francia Benjamin Darbelet-vel szemben, így nem jutott be az elődöntőbe, azaz nem vitte magával Ungvárit a vigaszágra.

A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Az első körben egy nem igazán jegyzett ellenfél állt a túloldalon a kínai Vu Ritubilige személyében. A kínai nem egy erős rivális, viszont mégiscsak mellette szólt a hazai pálya. A magyar olimpikon ettől függetlenül magabiztosan irányította a mérkőzést, és egy jukóval lépett a következő körbe.

A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT
Egy óra szünet után következett a grúz Zaza Kedelasvili. Ő már nem „piskóta” kategória, hiszen háromszoros Európa-bajnokról van szó, aki Ungvári ellen nyert már Eb-t is.

Az összecsapás első felében Ungvári Miklós volt aktívabb, azonban másfél perc után a grúz ritmust váltott. A magyar megpróbált riválisa támadásából kifordulni, ám Kedelasvili jól támadott, és egy kokával előnyt szerzett.

Ungvári ezután hatalmas iramot diktált, de már csupán egy perc volt hátra, amikor az Európa-bajnokot megintették passzivitása miatt (tegyük hozzá: teljesen jogosan). A hosszabbításból 47 másodperc telt el, amikor Ungvári gyönyörű akcióval ippont ért el, és legyőzte a grúzt.

A 8 KÖZÉ JUTÁSÉRT
A tizenhat között jött az orosz Amil Gadamov, aki korábban az azeri Ramil Gaszimov ellen nyert. Gadamov menekülésre kényszerítette Ungvárit, akit másfél perc után megintettek.

Gadamov hamarjában végigvitt még egy akciót, amit a bírók is jutalmaztak, így két kokával vezetett, és okosan őrizte az előnyt. Ungvári felgyorsított, szerzett egy kokát, majd folytatta a támadást, a vezetőbíró meg is ítélt neki egy jukót, ám az oldalbírók azt kokára minősítették vissza, így egyenlő lett az állás.

Három másodperccel a vége előtt aztán megtörtént a baj: Ungvári földharc közben – a bíró szerint – belenyúlt riválisa ruhaujjába, ezért újabb intés jött, ami már egyben az orosz győzelmét jelentette. A közönség pfújolt a hajrában meglehetősen szokatlan döntés láttán, a kecskemétiek reménysége pedig kezét széttárva, elképedve állt a tatamin.

Az orosz versenyző a folytatásban alulmaradt a francia Benjamin Darbelet-vel szemben, így nem jutott be az elődöntőbe, azaz nem vitte magával Ungvárit a vigaszágra.

UNGVÁRI MIKLÓS REAKCIÓJA
„Ezt nem hiszem el, szétvet az ideg! Így elszúrni az olimpiámat! Miért tették ezt velem? Egy kézben tartott meccset vettek el tőlem” – fakadt ki Ungvári az MTI-nek a mérkőzés után.

Forrás, fotó: Nemzeti Sport

6 hozzászólás

 1. sanya

  2008. augusztus 10. vasárnap at 17:23

  Sajnáljuk Miki, mi veled vagyunk!

  Majd legközelebb sikerül!

 2. gyöngy

  2008. augusztus 10. vasárnap at 22:30

  Végtelenül sajnálom. Utálom az ilyet. Megint 4 évet várni…. Áhhh

 3. devil

  2008. augusztus 12. kedd at 14:34

  Nem kellene 4 évet várni.Egy eltiltást megért volna egy nagy tasli, ha már úgyis mindegy…

 4. admin

  2008. augusztus 12. kedd at 14:38

  Tényleg teljesen érthetetlen az ilyen, de a tasli csak rontott volna a helyzeten.

  Ilyenkor mennyi időre tilthatnak el?

 5. Pingback: A kecskeméti Balog Gábor csütörtökön mutatkozik be az olimpián | sport.vakum.hu

 6. Pingback: Balognak is véget ért a Pekingi olimpia | sport.vakum.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..