kesport.hu

Kecskemét Devils: Ünnepi lila-fehér rangadó

A sokak által várt Újpest elleni meccsnek úgy futottunk neki, hogy – a győzelem lehetőségét nem feladva – már a pontszerzés is szép eredmény lenne a Szusza Ferenc stadionban. Ha tudtuk volna, hogy milyen közel leszünk a győzelemhez…

A pontban délre meghirdetett buszindulás előtti órákban, a Devilsből már jónéhányan a magház környékén tevékenykedtek (a héten hitelesített zászlók előkészítése, kiírás megfestése). A szigorúan vett munka mellett jutott idő egy kis szürcsölgetésre is (csak a meggybor!), így jó hangulatban készülődött a társaság az útra.

Először utaztunk fizetős különbusszal, ami némi elégedettséggel töltött el minket, mivel ezt már jó ideje szorgalmaztuk. Azért természetesen így is megtelt a busz, melynek hátsó üléssorait azonmód birtokba is vettük. A meggybor hamarosan elfogyott, ám mindannyian alaposan készültünk az útra, így száj nem maradt szárazon, illetve éhesen. Ez utóbbit a Széktói Angyaloknak köszönhetjük, akik nemcsak szépek, de nagyon ügyesek is. A kókuszos- és diós sütemények igazi nagymestereiről van ugyanis szó, akik a következő hazai meccsen már remélhetőleg hivatalosan (drapival) is színesítik a tábort! Említésre érdemes még az alsónémedi Gazdakör borozóban tett ismételt látogatásunk, mely mindannyiunkban kellemes emlékeket ébresztett, hiszen az NBII-es tavaszi túráinkon szinte minden alkalommal „elidőztünk” itt.

A stadionhoz érkezve néhány Pesten „sínylődő” társunk is csatlakozott hozzánk, így kibővült létszámmal vettük birtokba a vendégszektort, ahol összességében kb. 150 kecskeméti drukker foglalt helyet. A hazaiak ekkor már javában ünnepeltek, hiszen a legtöbb NBI-es meccset tudhatják magukénak, amit részünkről természetesen respektáltunk, ám mégis arra készültünk hogy a meccs végére kicsit elrontsuk a hazaiak jó hangulatát.

A meccs elején volt egy kis piró hangulatfokozásként, ami ránk is fért, mert 20-25 hangos ember igencsak kevésnek tűnt a sokszáz fős és igen egységesnek mutatkozó újpest-táborral szemben. Azért ami tőlünk tellett megtettük, nem úgy a csapat. Elég hamar kaptuk az első gólt, a 20. percben pedig már 2-0 állt az eredményjelző táblán és az Újpest csak jött és jött…szerencsére több gól nem esett a félidőben, de a szünetben egyöntetű volt a vélemény, hogy ha nem változtatunk sürgősen a játékunkon, súlyos vereség lesz a vége.

A II. félidő elején egy „Isten éltessen mester!” feliratot tartottunk a magasba, a jókívánságot természetesen Szivicsnek szántuk, bár utólag talán a meccs elején szerencsésebb lett volna, mint 0-2-nél…Ekkor még mi sem számítottunk arra, hogy előbb Ferike, majd Csori révén egyenlíteni tudunk. A legörömtelibb viszont a játékunk volt. A szünetben a mester nagyszerűen cserélt és szervezte át a csapatot (Menyus, Janika, Csori, Ferike támadószekció szenzációs volt), így folyamatos nyomás alatt tartottuk az ellenfél kapuját és újra azt a játékot láthattuk a fiúktól, amivel a tavaszi idényben oly sokszor elkápráztattak minket. Kivéve talán védekezésben, ahol többször is nagyot hibáztunk. Bár az újabb újpesti előnyt még Csori 11-es góljával kiegyenlítettük, a 4. újpesti gólra már nem volt válaszunk. Így hiába játszottak jól a fiúk a II. félidőben, hiába mászhattunk 3-szor kerítést a gólok után és zúgott másfélszáz torokból a „Kecskemét, Kecskemét!” kiáltás, a végén mégiscsak mi szomorkodhattunk az elszalasztott lehetőség – no meg a bajnoki pontok – miatt.

Hazafelé kissé egykedvű volt a társaság, de abban megegyeztünk, hogy egy 0-1-es meccsnél azért jobb így kikapni. Ezúttal is a Kert kávézóban zártuk a túrát, ahol alaposan kielemeztük a nap eseményeit, hogy másnapra ébredve már csak előre tekinthessünk. A II. félidőben a szezon eddigi legjobb játékát hoztuk, ami biztató lehet a következő két hazai meccsünk előtt.

írta: Vidor

Képek itt.

2 hozzászólás

  1. Pingback: Szivics: “Mindenféleképpen nyerni kell!” - A Jászberény ellen kezdi kupaszereplését a KTE - Először a csapatban a Nagy testvérek | sport.vakum.hu

  2. balint

    2008. szeptember 3. szerda at 14:28

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..