kesport.hu

Lyukas a védelem – törheti a fejét Tomiszlav Szivics – fotóséta a drukkerekkel

A KTE-Ereco csapata vasárnap 18 órakor pótolja a 3. fordulóban elmaradt mérkőzését a Győri ETO FC gárdája ellen. A védőgondokkal küzdő kecskemétiek első hazai győzelmükért játszanak, a szurkolók pedig közös sétát szeveznek a stadionhoz.

Míg a honi futballkedvelők a szombat esti Dánia elleni világbajnoki selejtezőre készülnek, a kecskeméti és győri szurkolók legalább fél szemmel már a vasárnapi bajnokira figyelnek. A Széktói Stadionban rendezendő meccset ellentétes előjelekkel várják a csapatok.

Egerváriék a három pontért jönnek Kecskemétre

Jó vendéglátóhoz méltón először a Győrről: az idénykezdet nem úgy sikerült a csapatnak, ahogyan azt gondolták volna, sérülés-sérülés hátán: Dudás Ádám, Böőr Zoltán, Stark Péter, Eugene és Bicak is kiesett a csapatból. A kecskemétiek pechére a két korábbi válogatott Böőr és Stark sérülése rendbejött és talán már pályára léphetnek a hírös városban. A tehetséges balhátvéd, Völgyi Dániel a korosztályos válogatottnál (U21) készül Szerbia csapata ellen, ám e pozícióban bevetésre kész a 30. életévét a napokban betöltő Pintér Attila.

Egervári Sándor játékosai egészen biztosan a három pontért jönnek városunkba, hiszen a kimondva kimondatlanul a bajnoki címért küzdő egyesület nem szeretne már a sorozat elején ponthátrányba kerülni riválisaival szemben. Szándékaik komolyságát mindenesetre jól jelzi, hogy a tavalyi bronzérmesek már szombaton Kecskemétre érkeznek.

Talpcsonttörés után “fejtörés”

Hazai oldalon Ivan Lovrics talpcsonttörése miatt aggódhatnak a csapatért szorítók. Mint beszámoltunk róla, a horvát származású középső védő a hét közbeni Jászberény elleni Magyar Kupa meccsen szedte össze sérülését. Sajnos az első orvosi diagnózisok sem kecsegtetnek semmi jóval, a védelem egyik oszlopa várhatóan a teljes őszi szezont kénytelen lesz kihagyni.

Tomiszlav Szivics tehát törheti a fejét, hogy a biztos pont Goran Grkinic mellett ki foglalja el a másik belső posztot. A kupameccsen Balázs állt be a megüresedett pozícióba, ám kötve hisszük, hogy a vezetőedző az ETO ellen is a támadó szellemű labdarúgóval próbálná orvosolni a problémát, tekintve, hogy a Bajzát, Brnovics, Tokody, Koltai, Böőr támadószekció még a legjobb hazai csapatok ellen is életveszélyes.

Szurkolói- és fotóséta

Mindeközben kovácsolódik a szurkolói összetartás. A kecskeméti drukkerek délután négy órától közös sétát szerveznek a stadionhoz, amelyet a sport.vakum.hu és a vakum.hu fotóséta keretein belül örökít meg. Mi azt tanácsoljuk mindenkinek, a szurkolói sétán szerelkezzen fel egy fényképezőgéppel, és lövöldözzön! A Kecskemét Devils az alábbi nyílt levelet írta.

Vasárnap délután, az ETO elleni meccs előtt szeretnénk szervezni egy sörözéssel/üdítőzéssel egybekötött sétát a belvárostól a Széktói Stadionig. Ennek célja a meccsre való közös ráhangolódás, a járókelők figyelmének felkeltése a szurkolói dalok gyakorlásával, és egyáltalán a jó szórakozás lenne.

A menet 4 óra körül indul majd az Otthon Kávézótól (tehát aki már ott is szeretne elfogyasztani valamilyen frissítőt, annak célszerű hamarabb odaérni!), és a Széktói Stadionig tart, közbeiktatva két pihenőhelyet: a Yellow sörözőt a Vágó utcán, és a Vöröspisztolyt a Szil-Coop mögött.

Ha valaki úgy érzi, hogy volna kedve részt venni a túrán, az bármelyik állomáson csatlakozhat. Mindenkit szeretettel várunk!

Kecskemét Devils

2 hozzászólás

  1. Pingback: “Akkor kell erősnek lennünk, amikor gondban vagyunk” - a Győr gyengén muzsikált, a KTE-sek meg hullanak | sport.vakum.hu

  2. microlas

    2008. szeptember 8. hétfő at 08:01

    szép volt!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..