kesport.hu

“Akkor kell erősnek lennünk, amikor gondban vagyunk” – a Győr gyengén muzsikált, a KTE-s védők meg hullanak

Tomiszlav Szivics szerint mindenki szász százalékon teljesített, és elégedett két beugró „belső védőjével”, Koncz Zsolttal és Némedi Norberttel. „Igazi egygólos meccsen kaptunk ki” – ezt már a győriek vezetőedzője mondta, aki elismerte, hogy sem védekezésben, sem támadásban nem tudták eddigi formájukat nyújtani.

“Egygólos meccs”

Az 1-0-ás kecskeméti sikerrel zárult – hasmenés miatt szeptember 7-ére halasztott – bajnokit követő sajtótájékoztatón Egervári Sándor gratulált a Kecskemét első hazai sikeréhez, majd elismerte, csapata gyengén muzsikált. „Mi sajnos nem a játéktudásunknak megfelelően játszottunk. Sem védekezésben, sem támadásban nem tudtunk az elmúlt hetekhez hasonló játékot produkálni.”

Az ETO trénere szerint egy igazi egygólos meccsen távoztak pont nélkül a Széktói Stadionból. „Helyzetek voltak mindkét oldalon. Az a csapat, amelyik megrúgta az elsőt, az került ki győztesen, ez ma nem mi voltunk, hanem a Kecskemét” – fogalmazott szűkszavúan.

Senki sem helyettesíthetetlen

A KTE vezetőedzője kollégájával ellentétben elégedetten nyilatkozott. „Szerintem megérdemeltük a győzelmet, hajtottunk és küzdöttünk. Büszke vagyok, mert mindenki száz százalékon felül teljesített, és sikerült kidolgoznunk három-négy tiszta helyzetet is” – értékelte a Kecskemét első hazai győzelmét.

Tomiszlav Szivics kitért a sérülésekre is, hiszen a csapat gyakorlatilag belső védő nélkül készül a soron következő – ismét hazai – találkozójára. A szerb mester eddig is törhette a fejét Lovrics talpcsonttörése miatt, és most megint bánkódhat: úgy tűnik, Grikinics is kidőlt a sorból. Információink szerint a szerb védőnek az 55. percben kiugrott a válla.

„Ezek a sérülések a legnehezebb pillanatban jöttek, és pont azon a poszton, ahol egyébként is kevesen vagyunk. A meccs előtt is mondtam, hogy akkor kell erősnek lennünk, amikor gondban vagyunk, és akkor kell megmutatni, hogy mi nem véletlen kerültünk fel az élvonalba” – vetítette előre önbizalmát a soron következő bajnokira, amikor a KTE a Détári Lajos edzette sereghajtó Siófokot látja vendégül.

Önbizalmát erősítheti, hogy a Lovricsot helyettesítő Koncz Zsolt tanárian focizott, és Grikinics sérülése miatt pályára lépő Némedi Norbert sem vallott szégyent. „Elégedett vagyok Koncz Zsolttal és Némedi Norberttel, pedig nem volt könnyű dolguk. Némedit én tiszta szívből sajnálom, mert ő megtett mindent a csapatért, korábban sérülten is játszott, és akkor nem ment neki jól. Remélem, most megtalálja önmagát, és a csapatban tud maradni. Ő egy igazi csapatkapitány, Csorival együtt.”

Gyagya Attila minden bizonnyal félépül sérüléséből a Siófok elleni meccsig, de kérdéses, hogy kéthónapos kihagyás után milyen edzettségi állapotban lesz.

Ájánljuk:

Élő közveítés
I. félidő képekben
II. félidő képekben
Egervári beszólt

3 hozzászólás

 1. Kecskemét Devils

  2008. szeptember 8. hétfő at 09:04

  Gyagya nem épül fel a Siófok elleni meccsig ? Pedig reménykedtünk. Legalább egy vérbeli középső védőnk legyen már :$

 2. kM

  2008. szeptember 8. hétfő at 10:06

  Gyagya valószínű, hogy félépül, csak ugye kérdéses, milyen edzettségi állapotban lesz, mert két hónapja nem játszott.

 3. Pingback: Csori szerint megtanult nyerni a KTE | sport.vakum.hu

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..