kesport.hu

Sorban kelnek el a kecskeméti csapatok

Kalo-MÉH Kecskeméti RC, ez a kecskeméti röplabdacsapat új neve. A színesfém és egyéb hulladékok feldolgozásával és értékesítésével foglalkozó cég névadó szponzora lett a KRC-nek. Máshol is mozgolódnak a névadók: a Delfin KC új névadó szponzorát információink szerint csütörtökön jelentik be. Összefoglaló cikkünk a kecskeméti élvonalbeli klubokról.

Sorban kelnek el a kecskeméti csapatok. A kosárcsapatnak évek óta stabilan az Univer a névadó szponzora, a focisták pedig az élvonalbeli bajnokságot KTE-Ereco néven kezdték el, és hamarosan a kézilabdázók is levedlik a Delfin nevet: úgy tudjuk, az új névadó szponzort – amely minden valószínűséggel egy pénzintézet lesz – csütörtöki sajtótájékoztatón jelentik be.

Mostanra pedig az is kiderült, Kalo-MÉH Kecskeméti RC a röplabdacsapat új neve.

A KRC-nek eddig a Phoenix-Mecano volt a támogatója, a cégcsoport azonban a kilenc év után idén nyáron bontotta fel a szerződést. (Most a KTE szponzorai között olvashatjuk a elektromechanikus alkatrészek gyártásával foglalkozó vállalkozást.) „Nagyon boldogok vagyunk. Úgy néz ki, hogy megmenekülünk. Természetesen a város segítsége is kell hozzá, hogy a törekvéseinknek megfelelően teljesítsünk” – kommentálta a Kalo-MÉH Transz Kft., mint névadó szponzor érkezését Breszkó András.

A szakosztály-igazgató azt is hozzáfűzte: a csapat célja továbbra is a döntőbe jutás mind a bajnokságban, mind a kupában. Azt viszont a főszponzor kérésére nem árulta el, hogy mennyi időre kötötték a szerződést és azt sem tudni, mekkora összeggel támogatja a cég a kecskeméti röplabdát.

A Kalo-MÉH Transz Kft. egyébként egy országos vállalkozás, több városban is rendelkeznek telephellyel. Főleg színesfém- és papírfeldolgozással, valamint értékesítéssel foglalkoznak. Kecskeméten a Kiskőrösi úton található MÉH telepük. Ezen a telepen találtak egyébként még augusztus végén 82 gyalogság elleni repeszgránát testet.

A KRC vezetése a névadó szponzor érkezésével könnyebben dönthet majd az igazolásokról is. Dömötör Lajos, kaposvári liberó szerződtetése legkésőbb csütörtökön, de már lehet, hogy szerdán eldől. Szükség lenne még egy nyitás-fogadó szélütőre. Erre a posztra több játékost is nézegetnek, de „Magyarországon nagyon hadra fogható nincsen”, így könnyen megeshet, egy légiósra esik a vezetők választása.

A Kalo-MÉH Kecskeméti RC edzőmérkőzést már nem játszik. A bajnokság október 9-én kezdődik a kecskeméti röpisek számára, akkor a Dunaferrt fogadják este 6 órai kezdettel a Messzi István Sportcsarnokban.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..