kesport.hu

Egy év után ismét női kosár Kecskeméten!

KKC – Kiskunfélegyháza
Női kosárlabda mérkőzés, Amatőr Női NBI Bajnokság
Dátum: 2008. október 11. 17:00 óra
Helyszín: Bolyai János Gimnázium Sportcsarnoka
Belépődíj: ingyenes

A sportágat figyelemmel kísérők pontosan tudják, hogy egy évvel ezelőtt milyen körülmények között szűnt meg Kecskeméten a női kosárlabda azok után, hogy sok idő elteltével újra a legmagasabb szinten, az NBI/A csoportban szerepelt. Így az elmúlt egy évben Ceglédre vagy Kiskunfélegyházára jártak át azon kosárlabda-rajongók, akik kecskeméti kosarasokat, vagy egyáltalán, női kosárlabdát akartak látni, élőben, a közelben.

Most Tóth Viktor szárnyai alatt feltámadni látszik poraiból a női kosárlabdázás, az amúgy 1995-ben alapított KKC keretein belül. Az újjászületés a felnőtt női bajnokság második vonalában történik. A nőknél ettől az évtől, a korábbiaktól eltérően, megszűnt az NBI/B csoport, és új név alatt, Amatőr Női NBI Bajnokságként történik a lebonyolítás, két csoportban. A keleti csoport nyolccsapatos, míg a nyugati csoportba tíz csapatot soroltak. Ez tehát az NBI/A csoport hátországa, ahol nincsenek idegenlégiósok, hiszen a bajnokság amatőr jellegére való tekintettel a játékosok nem kapnak fizetést. A honi sportágat irányító szövetség elképzelése szerint a második vonal az utánpótlásnak lesz hivatott lehetőséget nyújtani a fejlődésre, a mérkőzésrutin megszerzésére.

Újjáépítés az utánpótlásból

A kecskeméti csapat újjáépítése teljesen az alapoknál kezdődött hónapokkal ezelőtt: az egyre népesebb utánpótlás adja a bázist. Végre, megfelelő szakember irányítja a klubban a szakmai munkát, Tóth Viktor keze alatt dolgoznak és fejlődnek a felnőtt csapat mellett a juniorok. A kadett csapatot Radics Anna, a serdülőket Velkey István, a még kisebbek útját pedig Adamik Csilla, Tajti Krisztina és Gerebenné Zita egyengeti. A klub mögött egy szűk, de annál lelkesebb támogatói stáb áll. A kitűzött cél természetesen az NBI/A csoportos szereplés, előbb-utóbb, a lehetőségek szerint, hogy a jelenlegi utánpótlásból a tehetségek egyenes úton jussanak majd a hazai legjobbak közé, akár a válogatottba is. Példaként ott állhat előttük a karrierjét Kecskeméten kibontakoztató Iványi Dalma és Zsolnay Gyöngyi vagy akár Fűrész Dia, aki jelenleg is a felnőtt válogatott keret tagja. A nyarat komoly intenzitással dolgozták végig a hölgyek: a csapat dolgozó felnőtt tagjai a munkahelyi kötelezettségeik mellett iparkodtak, az ifjak pedig mind fizikailag, mind szakmailag rengeteget fejlődtek a nyári alapozás és edzőtáborok idején. A kérdés az, hogy a sok befektetett munka milyen gyümölcsöt terem majd a bajnokságban.

Kecskemét vs. kiskunfélegyházi Kecskemét

A meccs pikantériája, hogy az ellenfélnél, a Kiskunfélegyházában sok ismert kecskeméti játékos szerepel. Továbbá abban a Bolyaiban játsszák, amely hazai pályát jelenthet mindkét csapatnak, hiszen egykori és jelenlegi bolyaisok, csapattagok játszanak majd szombat délután egymás ellen. Érdekesség még, hogy a kecskeméti felnőtt keret tagjai közül mindössze öt (!) fő felnőtt korú, a többiek mind ifjú titánok, ügyesek, aranyosak, lelkesek és szépek! A sportcsarnokban a mérkőzés alatt a klub figyel a nézők kiszolgálására is. Érdemes tehát kilátogatni, mert ezen a kellemes őszi délutánon minden bizonnyal jó szórakozást nyújt mindenki számára ez a presztízstalálkozó.

Lejegyezte: Gyorsa Zoltán

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..