kesport.hu

Presztízscsata a javából! – Kecskeméti KC-Kiskunfélegyházi KC: 57-53

Kecskeméti KC – Kiskunfélegyházi KC 57-53 (20-10, 11-13, 15-9, 11-21)
Kecskemét, 150 néző, V.: Nagy L., Józsa A.

Kecskeméti KC: Pelei 2, Kuli 9, RADICS 16/6, Nagy Z. 8, TÓTH E. 15 Csere: Dali 2, Békefi 3, Géczi. Edző: Tóth Viktor

Kiskunfélegyházi KC: Nagy D. 18/3, Danóczi 9/3, Rajnai 12, Reiner 3, Nagy H. 11/3 Csere: Romhányi, Simonyi. Edző: Pásztor Attila

Az eredmény alakulása: 2.p: 3-4, 8.p: 11-7, 16.p: 27-16, 26.p: 41-30, 34.p: 52-36

Ideges presztízsharc & kapkodó játék

A vendégcsapat kezdett jobban, de 0-4 után a Kecskemét átállt egész pályás letámadásra, aminek az eredménye az első negyed végi 10 pont előny a hazaiaknál. A mérkőzés presztízs jellegéből adódóan rendkívül ideges és kapkodó játék folyt a pályán, sok személyi hiba és pontatlan támadás befejezések jellemezték ezt a játékrészt. 14-9-nél jegyezhettük fel a mérkőzés első hárompontos találatát, Radics tökéletes csuklómozdulata végén.

A második negyedben folytatódott az igen kemény, olykor durva játék, és a csapatok továbbra is sok dobást vétettek. Ekkor faragott a hátrányából a Pásztor csapat, Danóczi is betalált távolról, de a félidőben nyolc pont különbséggel vezetett a hazai csapat.

A szünetben köszöntötték a KKC Gyermek korosztályú csapatát, amely a legutóbbi bajnokságban országos 3. helyezést ért el.

Hosszú öltözői pihenő a második negyed után

A harmadik negyed kezdetét jelző játékvezetői sípszó idején a vendégek még mindig az öltözőben tartózkodtak, percek teltek el, amíg előbújtak és gyorsan felálltak a kezdéshez. És bár ők szerezték az első kosarat, a túl hosszú öltözői pihenővel nem nyertek sokat, hiszen ellenfelük szemernyi esélyt sem hagyott a felzárkózásukra. A szerzett labdáknak, a kikényszerített hibáknak köszönhetően a Kecskemét többször és eredményesebben támadhatott, és Nagy Zita sikeres 2+1-es kombinációjával 46-32-es vezetéssel fordulhatott a hajrára. A félidei pihenő jót tett a játékosoknak, a kedélyek lecsillapodtak, a harmadik játékrészben 7 perc elteltével mindössze egy személyi hiba került a mérkőzés jegyzőkönyvébe.

A mérkőzés végére hamarabb elfáradtak a kevesebb játékost szerepeltető vendégek, továbbra is rosszul céloztak a dobásoknál, így nem tudták a hátrányukat tíz pont alá küzdeni. Az utolsó percben Nagy Dóra négy bedobott büntetőjével és a mérkőzés végét jelző dudaszó előtti pillanatban eleresztett hármasával csökkentette a különbséget négy pontra.

Csajos sportszerűség

A vendégeknek nagyon nem ízlett a hazai agresszív játék és a mérkőzés majdnem egészét jellemző egészpályás védekezés. A találkozót durva és sportszerűtlen megmozdulások tarkították, amiből a vesztes csapat játékosai vállaltak többet. A játékvezetők nem tudtak mindig felülkerekedni a hölgyek csatáján, akik ma nem ettek egymás tenyeréből, s olykor küzdősportokat hívtak tetemre a pályán.

A lepattanó szerezve jó

Lepattanó szerzésben messze felülmúlta ellenfelét a hazai csapat, mindkét palánk alatt. Tóth edző a csapatmunka diadalának tulajdonította a győzelmet, azon belül is Radics Anna megbízható irányító játékát és Tóth Edit ponterősségét emelte ki. A kiskunfélegyházi szakvezető, Pásztor Attila a mérkőzés nagy részében azon kesergett, hogy csapata rendkívül álmosan mozgott a pályán.

Tudósító: gyz

6 hozzászólás

 1. mm

  2008. október 12. vasárnap at 10:54

  Hatalmas gratula a kecskeméti lányoknak és Tóth Viktornak!

  A félegyházi szinekben remeklő Nagy Dóra, aki két héttel ezelőttig a KKC-ben készült, aztán egyik napról a másikra lelépett a Félegyházához – cserbenhagyva a KKC-t, mondván, hogy ott profibbak a játékosok, most mit érez? ;)

 2. kM

  2008. október 12. vasárnap at 11:22

  Ezt talán Dórától kellene megkérdezni. :D

 3. vaggab

  2008. október 12. vasárnap at 16:07

  OLLÉ
  Nagyon nagy riszpekt a kesportnak, hogy végre nő sportokról is hírt ad.
  Hajrá csajok!

 4. balint

  2008. október 12. vasárnap at 18:42

  Kösz vaggab, de igazából Gyorsa Zoltánnak köszönhető.

 5. gyz

  2008. október 12. vasárnap at 21:46

  Én nem bántanám Dórit, ő még túl fiatal ahhoz, h önállóan vállalható buta döntést hozzon. A megérzésem azt súgja, h egész egyszerűen csak rosszak a súgói, nem a megfelelő emberre hallgat, de ezért én őt nem hibáztatom. Sajnálom őt, h olyan terméketlen közegben szocializálódik, ami nem támogatja a tehetsége valós kibontakozását. Bízzunk benne, h előbb-utóbb beérik fejben is, és akkor megtalálja a helyes utat és hasznos tagja lesz a női kosárlabda társadalomnak.

 6. menatwork

  2008. október 12. vasárnap at 22:35

  Női sport?Az mi?

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..