kesport.hu

Vasárnapi ebédre debrecenit fogyaszthat a KKC

Debreceni EAC SI – KKC
Női kosárlabda mérkőzés, Amatőr Női NBI Bajnokság

Dátum: 2008. október 19. 14:00 óra
Helyszín: Debrecen, Kossuth Gimnázium

Az első fordulóban a szomszédvár Kiskunfélegyháza felett aratott győzelme után női kosárlabdacsapatunk ezen a hétvégén a tavalyi bronzérmes debreceni egyetemi csapathoz látogat.

Sikeres tesztmeccsek hét közben

A jó bajnoki rajt pozitívan hatott női csapatunk tagjaira, akik hét közben két edzőmérkőzésen is részt vettek és mit sem vesztettek kezdeti lendületükből. A juniorok szerdán a Szolnok hasonló korú csapatát verték meg úgy, hogy az elején az ellenfél csúnyán elhúzott 17-2-re, de a sorok rendezését követően – kiváltképp a második félidőben nyújtott rendkívül összeszedett játéknak köszönhetően -, felzárkóztak és megfordították az eredményt.

Élvonalbelieket vertek Cegléden

Felnőttjeink csütörtökön jártak Cegléden, a helyi NBI/A csoportos csapat vendégeként. A vendéglátó az idei bajnokságban nem szerepel túl acélosan, négy vereségük mellé még nem gyűjtöttek győzelmet. A kecskeméti hölgyeket cseppet sem zavarta az a tény, hogy ellenfelük egy osztállyal feljebb, az élvonalban küzd, hanem a saját ritmusukat hamar felvéve, görcs nélkül, végig örömjátékot bemutatva verték meg a szintén fiatal átlagéletkorú ceglédieket 77-72-re. Az idegenbeli győzelem jól szolgálta a hétvégi, debreceni fellépésre történő ráhangolódást.

Ex-KKC-játékos a KKC ellen a cívis városban

A Debrecen egyetemi csapata tavaly 3. helyen végzett ugyanebben a bajnokságban. Tagjai között található az egyes poszton szereplő Medgyessy, aki két évvel ezelőtt még Kecskeméten KKC mezben szerepelt. Hasonlóan a mi lányainkhoz, a DEAC is megnyerte első mérkőzését a bajnokságban: Miskolcon diadalmaskodtak 77-66-ra. A végig szoros találkozón az utolsó negyedet nyerték 26-13-ra, ami arra enged következtetni, hogy a hajrában fizikailag múlták felül ellenfelüket.

Egészpályás védekezés

A fizikumra a hírös városi csapatnál sem lehet eddig panasz, hiszen eredményességüknek jórészt a közel negyven percen keresztül nyújtott egészpályás, agresszív védekezés az alapja. Vasárnap ebéd után kiderül, hogy melyik fiatal gárda bírja tovább cérnával. Egy biztos: mivel a debreceniek edzőjét Kecskeméti Jánosnak hívják, így mindenképpen Kecskeméti siker születik Debrecenben.

gyz

Hozzászólások

  1. Pingback: Propeller

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..