kesport.hu

Ízlett a debreceni a Kecskemétnek!

Debreceni EAC-SI – Kecskeméti KC 67-73 (17-17, 20-20, 11-12, 19-24)
Amatőr Női NBI – Kelet, Debrecen, Kossuth Gimnázium 50 néző
V.: Gergely Cs., Zalai Á.

DEAC-SI
: Medgyessy D. 11/3, Gorácz O. 5/3, Orbán Zs. 6, SZABÓ P. 16, SIPOS M. 16/3. Csere: Gulyás F. 4, Veress A., Szilágyi Zs.1, Csősz P. 4, Dobi K. 4. Edző: Kecskeméti János

Kecskeméti KC: Pelei E., KULI O. 12, RADICS A. 20/9, NAGY Z. 16, Tóth E. 7. Csere: DALI T. 10/3, Békefi B. 6, Kovács Zs. 2. Edző: Tóth Viktor
Kipontozódott: Medgyessy 40.p.

Az eredmény alakulása: 4.p: 2-6, 8.p: 11-14, 14.p: 27-21, 19.p: 37-30, 25.p: 41-42, 34.p: 58-57, 37.p: 60-65

Jó vendég módjára élt a felkínált lehetőségekkel a KKC és bátran diktálta a tempót már rögtön a mérkőzés elejétől. A dobópárbajból kecskeméti oldalon Nagy Zita és Radics Anna jeleskedett: kettejük 15 pontjára a hazaiak Szabó és Sipos révén válaszoltak 14 ponttal. A negyed végén Tóth Edit két kihagyott büntetője miatt maradt az állás egyenlő.

8 pontos hazai elhúzás

A folytatásban két perc után fordult a kocka: 19-21-nél rövidzárlat állt be a vendégek védekezésében és egy 12-2-es rohammal máris a DEAC vezetett nyolc ponttal. Tóth edző időkéréssel és cserékkel igyekezett frissíteni ólomlábakon mozgó csapatán, valamint bevetették a zónavédekezés fegyverét is. Sokáig úgy tűnt, nincs megfelelő ellenszere a hazai pontgyárnak, és nyolc perc alatt mindössze Kuli Orsolya nyomkövetésre alkalmas nyolc pontjával maradt látótávolságon belül a KKC. Aztán az utolsó másfél percben az addigi álomból felébredve Tóth Edit két sikeres büntetőjével, Radics Anna második hárompontosával és egy további ziccerével egalizálva fejezték ki hőseink, hogy a félidőben egyáltalán nem érzik még lefutottnak a meccset.

A nap is a KKC ellen

A félidei szünetet követően a vendéggyőzelem elé újabb akadály gördült a Föld forgásából adódóan: a csarnok ablakain keresztül beáradó és védekezéskor a szemükbe sütő, amúgy igen kellemes őszi napfénnyel szembesültek a kecskemétiek. Ezért védekezésüket úgy kellett megszervezniük, hogy a térfelük jobb oldalán védekező játékosoknak napszemüveg és egyéb szemellenző eszköz hiányában ezen váratlan faktorral is meg kellett küzdeniük. Többször felharsant a „Jaj, nem látok semmit…!” segélykiáltás, a látogatók pedig azon morfondírozhattak joggal, hogy vajon ez egy ügyes taktikai húzás volt a rendező gárdától, vagy csak a véletlen műve. Mindenesetre a vendégek nem adták olcsón, és egypontos előnnyel zárták a legkevesebb pontot hozó harmadik negyedet, ami a napsütés mellett leginkább arról marad híres, hogy a játékvezetők furcsa felfogásából adódóan Radicsra négy személyi hibát mértek gyors egymásutánban.

Karmestercsere majd előnyszerzés itt

Az utolsó negyedben újabb varázskártyát húzott elő Tóth edző, és a négy hibával rendelkező cserepadra kényszerült Radics helyett Dali Tímea kezébe adta a karmesteri pálcát. Irányítónk komoly fejtörést okozott a Debrecennek azzal, hogy levédekezte a végén kipontozódó Medgyessyt, bátor és váratlan betöréseiből pontokat szerzett, és parádés átadásaiból a társak rendre pontosan céloztak. A 35. percig a 2-3 pontos hátrányokból mindig felzárkózott a DEAC, de aztán Dali triplája után visszatért Radics, és 60-60-nál elsüllyesztette harmadik hárompontosát. Innentől beindult a Nagy Z. és Dali fémjelezte kosárshow, a győzelmet jelentő utolsó tíz pontot ők ketten szorgoskodták össze.

A mérkőzés első felében mindkét oldalon dadogott a labda, és a ritmustalan játék miatt sok volt a hiba. A kora vasárnap délutáni matinén nehezen pörögtek fel a csapatok, a végén azonban a játék szépségéből a kecskeméti lányok mutattak többet, így megérdemelten gyűjtötték be második győzelmüket és fogadják 100%-os teljesítménymutatóval az eddig szintén hibátlan Nyíregyházát november 02-án.

Kecskeméti városi győzelem, Kecskeméti azonban feláll a kispadról

Az ellenfélnél minden jel szerint ez volt Kecskeméti János edző búcsúmeccse, aki nem a vasárnapi vereség miatt távozik az egyetemi csapattól. Tóth Viktor szerint azért is rendkívül értékes ez a diadal, mert két rutinos játékosa gyengébb teljesítményét is elbírta a messze nem tökéletes csapatjáték, a csereként beállók pedig kivétel nélkül mind hozzá tudtak tenni az összteljesítményhez.

gyz

4 hozzászólás

 1. Pingback: Propeller

 2. vaggab

  2008. október 20. hétfő at 15:56

  szép volt csajok.
  esetleg galéri lesz valamikor a lányokról, vagy mostmár tényleg ki kéne menni meccsre..

 3. kM

  2008. október 20. hétfő at 16:18

  Lesz ha itthon játszanak, akkor befotózom.

 4. Pingback: Izgalmas összecsapásra van kilátás

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..