kesport.hu

Interjú az Univer irányítójával

DeAndre Haynest klikkeltétek a Hét Emberének, akit feltehetően azért jutalmaztatok ilyen nagy arányban, mert az Univer irányítóját a Gazdavár Kupa után a Szolnoki felkészülési tornán is a legjobb játékosnak választották. A 24 éves amerikai légiós – akit egyéves szerződés köt az Univer férfi kosárlabdacsapatához – sokat tanul Zsoldos Andrástól és jól érzi magát a csapatban, csak hiányzik neki a családja, legfőképp 11 hónapos kisfia.

kesport.hu: Hello Haynes! Úgy látjuk, remekül érzed magad Kecskeméten, hiszen mosolyogsz.

DeAndre Haynes: Ez így van, jó itt. Nagyon családias a hangulat a csapaton belül. Kedvelem a csapattársaimat, akik tárt karokkal vártak. Sokat segítenek a beilleszkedésben, megmutatták a várost, többekkel azóta is közösen ütjük el a szabadidőnket. Ákossal és Petivel például rendszeresen összejárunk kajázni valamelyikünk lakásán.

kesport.hu: Két évet töltöttél Belgiumban légiósként és most Magyarországra szerződtél. Érdeklődött utánad más csapat is?

DeAndre Haynes: Egy évet játszottam a Royal Atomia Brusselsben a 2006-2007-es idényben, majd a Generali Okapi Aalstarhoz igazoltam. Maradhattam volna Belgiumban, de kaptam ajánlatot Svédországból és Finnországból is.

kesport.hu: Mindezek előtt az Amerikai Egyesült Államokban egyetemi bajnokságban szerepeltél. Hogy kerültél kapcsolatba a kosárlabdával? Hiszen Amerikában lehettél volna akár baseball játékos is.

DeAndre Haynes: Édesapámnak köszönhetek mindent, aki ugyan nem volt profi játékos, de rengeteg időt töltött az utcai kosárpályákon. Tőle tanultam az alapokat. Ő vezetett be a kosárlabdázás világába, és keresett nekem edzőt Detroitban. Utána kezdtem el tervezgetni és egyre keményebben edzeni.

kesport.hu: Gondoltad volna valaha is, hogy Magyarországra kerülsz? Hallottál korábban valamit az Univerről?

DeAndre Haynes: Nem az ismeretlenbe igazoltam. Tudtam, hogy Kecskeméten egy kiváló szakember dolgozik, jók a játékosok és kellemes a hangulat.

kesport.hu: Zsoldos Andrásról tehát már hallottál korábban, mit gondolsz róla most, másfél hónapos ismeretség és közös munka után?

DeAndre Haynes: Nagyon sok mindenre megtanít. Olyan dolgokat mutat meg az európai kosárlabdáról, amiket eddig nem tudtam. Ráadásul ugyanazon a poszton játszott, mint én.

kesport.hu: A szakmai kritériumokon túl, elégedett vagy a környezeteddel is?

DeAndre Haynes: Mint már említettem, kiváló a kapcsolat a csapattársaimmal és a hangulatra sem lehet panasz. A családom viszont hiányzik, velük csak telefonon és interneten tudjuk tartani a kapcsolatot. Van egy 11 hónapos fiam, aki jövő hónapban ünnepli egyéves születésnapját, ő hiányzik a legjobban. Egyelőre úgy néz ki, legközelebb decemberben látjuk egymást, akkor jönnek Kecskemétre.

Kedvenc játékos: “a legnagyobb mindig Michael Jordan marad, az aktívak közül pedig Chris Paul.”

Hobbi: főzés

Kedvenc film: Kiképzés Denzel Washingtonnal

Álom: “minden kosaras álma az NBA, az életben pedig a boldogság elérése a családdal, a nyugis élet az álmom.”

Készítették: Kobza Miklós, Komáromy András, Mózes Bálint

Milyen teljesítményre számíthatunk az Univertől?

Jelenlegi állás

Betöltés ... Betöltés ...

4 hozzászólás

 1. Pingback: Propeller

 2. lucy

  2008. október 22. szerda at 14:06

  Szimpatikus srác. :))))

 3. balint

  2008. október 22. szerda at 14:27

  ugye, ugye…

 4. Pingback: Így látta a kesport.hu csapata a 2008-as esztendőt

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..