kesport.hu

Vállalnák-e a feljutást? – kérdeztük Török Lászlótól, a KTE II. trénerétől

Három mérkőzése van még hátra a KTE II-nek az őszi szezonból, és jelenleg öt ponttal vezetik a tabellát. A csapat vezetőedzőjével, Török Lászlóval az eddigi eredményekről és az esetleges feljutásról beszélgettünk.

kesport.hu: Először is szeretnénk gratulálni a Honvéd elleni győzelemhez. Vasárnap a „kis KTE” Balázs József két fejesgóljával és Kósa Krisztián találatával 3:1-re győzött hazai pályán a Budapest Honvéd II. ellen. Idáig kiváló a hazai mérleg. A csapat felépítése a visszajátszók miatt nem mondható állandónak, mégis megy a szekér. Mit tart a siker zálogának?

Török László: Elsősorban sikerült kialakítani egy szűkebb keretet, amelyet ’89-es és ’90-es születésű játékosok alkotnak. Az alapozás nagyon jól sikerült, mert délelőtt és délután is sokat edzettünk. Ráadásul heti három felkészülési mérkőzés is szerepelt a programban. Ez mindenféleképpen az egyik szempont, ami meghatározza a szereplést. Az elején voltak kicsit nyögvenyelős mérkőzések, függetlenül attól, hogy nagyarányú győzelmeket is arattunk. Akik visszajátszanak az első csapatból, egyre többször találkozak a stabil kerettel és mérkőzésről-mérkőzésre összeszoknak. Szerencsére, aki visszajátszik, az olyan mentalitással lép pályára, hogy nem veszi derogálónak, hogy a második csapatban kell szerepet vállalnia, ez is hozzátartozik a sikerhez.

kesport.hu: A téli pihenőig még hátra van három mérkőzés, melyből kettő létfontosságú az első helyezés megőrzéséhez. A Gyula, a Szolnok és az Algyő elleni meccsekre hogyan készül a csapat?

Török László: Szombaton megyünk Gyulára, ami azért lesz nehezebb, mert ugyanazon a napon rendezik az NB I-es meccset is, és mivel sérülések valamint eltiltás nehezíti a dolgukat, így szinte senkit sem kapok vissza arra a mérkőzésre. Nyilván meg kell oldanom kereten belül, ifjúsági játékosokkal. Nagyon fontos behúznunk ezt a mérkőzést, mert utána tényleg két nehéz vár ránk. Megyünk megint idegenbe Szolnokra, ahol nagyon rossz minőségű talajon fogunk játszani, erre fel is kell készülni: hozzá kell szoknunk, hogy ne érjen minket meglepetés. A szolnoki vendégszereplést követően pedig az Algyőt fogadjuk. Utóbbi kettő találkozó vasárnapra esik, így nagyjából ugyanabban az összeállításban tudom majd pályára küldeni a játékosaimat, mint az elmúlt hetekben. Ez pozitív.

kesport.hu: A KTE meccseire átlagosan 4000-nél is többen kilátogatnak. Mekkora az érdeklődés a „kiscsapat” iránt?

Török László: Nyilvánvaló, hogy nem akkora az érdeklődés, mint az első osztályban szereplő csapat iránt, de annak is nagyon örülünk, ha esetleg minden mérkőzésünkre mondjuk tíz emberrel több kijön egy-egy győzelem után. Akkor lassan kialakul az a mag, amely jó hangulatot teremt. Látják a szurkolók, hogy gólokban gazdag, kimondottan élvezetes összecsapásokat játszunk, és ez is pozitívumként hathat. Friss még ez a második csapat, de érzékelem, hogy egyre többen foglalkoznak velünk. Bízom benne, ez csak fokozódik.

kesport.hu: Jelenleg öt pont előnnyel vezeti a KTE az NB III Alföld csoportját. Beszéltek-e már az NB II-be való feljutásról? Tudná vállalni ezt a csapat és a klub?

Török László: Az az igazság, hogy nem beszéltünk róla még vezetőségi szinten sem, mert továbbra is azt tudom csak mondani, mint a bajnokság elején, hogy 1-3. helyezés a cél. Ha esetleg odakerülünk, előbb-utóbb beszélni kell róla, a lehetőség most megvan. Le kell ülni, és végig kell gondolni, hogy megéri-e a klubnak kétszer-háromszor akkora anyagi áldozatot hozni, hogy az NB II-ben elinduljunk. Szakmailag természetesen nagyon jó lenne, mert akkor tudnánk olyan mérkőzéseket játszani, mint például most vasárnap a Honvéd ellen. Lüktetős, iramos mérkőzések lennének, és ez elsősorban a fiataloknak jelentene rendkívül nagy kiugrási lehetőséget.

kesport.hu: A szakmaiságra terelve a szót. Mi a célja a jövőt tekintve? A KTE is szerepel benne?

Török László: Kecskeméti nevelés vagyok. 1979-ben lettem igazolt játékos, majd a Tiszakécskéhez szerződtem 1991-ben. 2006-ban szintén NB III-ban dolgoztam, valamint Szentesen másodosztályban, aztán Kiskunhalason tevékenykedtem. Mondhatom azt, hogy nagyon örülök annak, hogy jó játékosokkal tudtam együtt dolgozni, és megfelelő körülmények között sikereket értünk el. Aztán jött a Kecskemét, ami számomra óriási kihívás volt. Nagy Tamás távozása után egy évig utánpótlás szakágvezetőként tevékenykedtem, az idény elején pedig kineveztek az NB III-as csapat vezetőedzőjének Megtiszteltetés számomra, hogy rám gondoltak. Egyéves szerződésem van még a klubbal, azt hogy mit hoz a jövő, még nem tudni, de mindenképpen szeretnék továbbra is a klubnál dolgozni, és segíteni az itt folyó munkát. A szakmai előrelépést tekintve tervbe van véve, hogy jövőre beiratkozom az UEFA Pro Licenc edzői tréningjére.

kesport.hu: Tomiszlav Szivicsnek már megvan a licence. Vele milyen a kapcsolata? Szakmai vagy inkább baráti?

Török László: Nagyon jó a kapcsolatunk, mondhatom azt, hogy baráti is. Mindent megbeszélünk, minden egyes részletet, szinte napi kapcsolatban vagyunk. A Liga Kupában is szerepeltet játékosokat a keretemből, ezeket is átbeszéljük. A felkészülési programot a nyáron előzetesen leadtam neki, átnézte és jóváhagyta. Egyes kluboknál gondok vannak, máshol rendben mennek a dolgok az edzők között. A mi kapcsolatunk pedig kiválónak nevezhető.

(fotó: kecskemetite.hu)

Hozzászólások

  1. Pingback: Propeller

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..