kesport.hu

A Kecskeméti KC kupán vágta a MAFC-ot!

MAFC – Kecskeméti KC 64-76 (15-19, 10-27, 19-10, 20-20)
Női Kosárlabda Magyar Kupa országos selejtező III. forduló
Budapest, 50 néző, V.: Dernei G.., Bátovszky Zs.

MAFC: Sárdi R. 3/3, ONYESTYÁK ZS. 14, Rónaszéki Sz. 6, Nagy P., CSERNY R. 26. Csere: Horváth H. 2, Cseh K. 6/3, Schubauer K. 7, Nagy B., Angyal J., Péchy Sz. Edző: Eperjessy Márton

Kecskeméti KC: Radics A. 9/3, DALI T. 18/3, TÓTH E. 17/9, Pelei E. 4, NAGY Z. 18. Csere: László Sz., Békefi B. 2, Kuli O. 8. Edző: Tóth Viktor

Továbbjutott: Kecskeméti KC
Az eredmény alakulása: 3.p: 5-0, 5.p: 5-13, 15.p: 18-30, 18.p: 23-38, 24.p: 31-54, 36.p: 57-61

Az előzetes várakozással ellentétben a kecskeméti csapatban sérülése ellenére Tóth Edit mégis vállalta a játékot. Hazai oldalon a meglepetést az egykori válogatott Cserny Réka szereplése okozta, aki tavasszal 26 évesen fejezte be aktív pályafutását a francia Valenciennes-ben és Sopronban eltöltött sikeres éveit követően.

13-0-ás roham két perc alatt

Megilletődötten kezdtek a vendégek és három percig nem dobtak pontot, így a hazai csapat két bedobott ziccer és egy sikeres ráadás büntető után 5-0-ra vezetett. A KKC kezdettől alkalmazott egészpályás letámadása ezután vált hatékonnyá, aminek eredménye egy 13-0-s roham mindössze két perc alatt. A jó védekezésnek, a sok labdaszerzésnek és a jó létszámfölényes helyzeteknek köszönhetően az első negyedet gond nélkül nyerte a Kecskemét.

Sikertelen büntetők a hazaiknál

Tóth Edit egy hárompontossal jelezte rögtön a második negyed elején, hogy csapata lendületben maradt a kétperces pihenő ellenére. A MAFC folyamatosan próbált felzárkózni, de többnyire büntetőkből szerezhettek pontot. Ebben a műfajban viszont keveset nyújtottak: nyolc kísérletükből csak négy talált be a gyűrűbe. A kecskemétiek közül viszont hat játékos is eredményes tudott lenni a mérkőzés ezen szakaszában. Hullottak a pontok, a félidőre pedig 21 pontosra dagadt a vendégvezetés (25-46). Sokat jelentett az a tény, hogy Nagy Zita ügyesen tartotta Cserny Rékát, aki pontot sem szerzett a második periódusban.

No fault

A nagyszünetben alaposan átszervezték védelmüket a fővárosiak, s a harmadik negyedtől végig zónavédekezéssel igyekeztek útját állni a pontzuhatagnak. Bevált ez a taktika, a KKC leblokkolt és ritmust vesztett a támadások során, s mindössze tíz pontot dobtak. Hazai részről Onyestyák egyedül szerzett ennyit, mellette Cserny és a szintén rutinos Rónaszéki jeleskedett a palánk alatt. A negyedet Cseh triplája zárta, ezzel a különbség 12-re olvadt a felek között. Figyelemre méltó, hogy a Kecskemét a harmadik negyedben egyetlen faultot sem gyűjtött. Talán ha odaütnek egy-két alkalommal, akkor a gyengén büntetőző ellenfél nem zárkózik fel ennyire.

Radics – Dali – Tóth trió a győzelemért

Bőszen rohamozott a MAFC, és bár Tóth Edit ezt a negyedet is triplával nyitotta vendégoldalon, a budapestiek hat perc alatt egy 13-5-ös résszel hét pontra csökkentették hátrányukat. Cserny sorozatban betalált, s a maga 10 pontjával oroszlánrészt vállalt a nagy hajrából. Azonban a lehető legjobbkor süllyedt el Radics Anna hárompontosa, ami ébresztőt fújt a hírös csapat számára. Ettől kezdve az utolsó három percben a Radics – Dali – Tóth trió megnyugtató teljesítményével visszavették a játék irányítását. Higgadtan és hibátlanul büntetőztek a mérkőzés végén (6/6), a győzelemre a koronát pedig Kuli Orsolya tette fel egy gyors indításból szerzett kétpontossal.

Tóth Viktor értékel

“Nagy fegyvertény a MAFC elleni továbbjutás. Ez egy apró, de fontos részsiker, amit a helyén kezelünk. Következik a két legnehezebb mérkőzés a bajnokságban a Keleti csoport két legjobbja ellen: most vasárnap itthon a Nyíregyházát fogadjuk, majd november 08-án Baján játszunk. Tóth Edit sérült bokával is kiválót nyújtott. Dali Tímea fontos pontokkal, labdaszerzésekkel és gólpasszokkal jeleskedett. Nagy Zita egyre meghatározóbb, remek párharcot vívott Csernyvel, két és fél negyeden keresztül jól semlegesítette a válogatott játékost. Kuli Orsolya egyre bátrabb és folyamatosan ponterős. Radics Anna csupa szív védekezés és küzdeni tudás, Pelei Edit a négy pontja mellett labdaszerzésben volt jó, és Békefi is egyre hasznosabb. Ha nem fogy el az előnyünk a 3. negyedre, akkor a többi játékos is biztosan szerepet kapott volna.”

gyz

4 hozzászólás

 1. Pingback: Propeller

 2. vaggab

  2008. október 29. szerda at 19:56

  szép volt csajok..
  vg

 3. Sunyshine

  2008. október 30. csütörtök at 10:16

  Gyerünk Edó! Jól nyomod! Hajrá csajok!

 4. Pingback: A legjobb nyolcért a Szolnok ellen

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..