kesport.hu

Kecskeméti KC – Nyíregyházi FSE-NyKS: vasárnap déltől

Kecskeméti KC – Nyíregyházi FSE-NyKS
Kosárlabda, Amatőr Női NBI, Kelet
Dátum: 2008. november 02. 12:00 óra
Helyszín: Bolyai János Gimnázium Sportcsarnoka
Belépődíj: ingyenes

Harmadik bajnoki mérkőzését hazai környezetben a második vonal egyik legerősebbjével vívja a KKC. Az eddig szintén veretlen Nyíregyháza érkezik Kecskemétre és próbálja megtörni a hírös városi csapat lendületét.

Hibátlan ellenfél
A nyírségiek harmadik idényüket kezdték a női második vonalban. Az első fordulóban a Szegeddel találkoztak – volna, mert arra a találkozóra csak jövő márciusban kerül sor. Így első mérkőzésükön otthon fogadták a miskolci sportiskolásokat, és pazar középső két negyedüknek (26-8 és 34-8) valamint Gáspár Zsanett és Farkasinszki Orsolya ponterősségének köszönhetően méretes zakóval küldték haza a borsodiakat (végeredmény: 87-53).

Bevetésre készen
Kecskeméti oldalon mindenki hadra fogható és készen áll a vasárnapi megmérettetésre. Egyedül Tóth Edit sérülése okozott némi fejtörést és homlokráncolást a héten, azonban a fájós boka speciális kezelést kapott, így a legutóbb a Magyar Kupában 17 pontot szóró bedobó minden számítás szerint bevethető lesz a hétvégén.

A győzelem záloga: erőnlét és csapategység
A hazai csapat kiváló erőnléte és az erős csapategység lehet az újabb győzelem záloga. Négy mérkőzést nyertek zsinórban a Cegléd, a Kiskunfélegyháza, a Debrecen és a MAFC ellen. Ezek a diadalok kellő önbizalmat is adtak a rendkívül fiatal társaságnak, akik nagy része hét közben Pécsen is játszott két junior mérkőzést.

Nézzünk farkasszemet!
A MAFC elleni bravúrt követően Nagy Zita újra bizonyíthat a palánk alatt: legutóbb Cserny Rékát semlegesítette kitűnően, most a szintén ponterős Farkasinszkivel kell farkasszemet néznie, aki tavaly a Baja elleni mérkőzésükön 40 pontot dobott. A másik pontgyáros, Gáspár rakétáinak hatástalanítása várhatóan a Radics-Dali duó feladata lesz.

gyz

Hozzászólások

  1. Pingback: Propeller

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..