kesport.hu

57, 73, 76 – a következő nyerőszám a 81!

Kecskeméti KC – Nyíregyházi FSE-NyKS 81-60 (15-14, 26-13, 17-17, 23-16)
Kosárlabda, Amatőr Női NBI, Kelet 3. forduló
Kecskemét, 200 néző. V: Farkas J., Török Z.
Kecskeméti KC: RADICS A. 7, DALI T. 13/6, TÓTH E. 20/3, KULI O. 11/3, NAGY Z. 14. Csere: Pelei E. 5, BÉKEFI B. 9/3, László Sz. 2, Kiss A., Kovács Zs.. Edző: Tóth Viktor
Nyíregyházi FSE-NyKS: GÁSPÁR ZS. 16/9, Tatai Tímea, KASKÖTŐ B. 13, Réti B., Farkasinszki O. 11. Csere: Tatai Teodóra 2, Fülöp A. 7/3, Tóth K. 3/3, Páll V. 8, Ignéczi F., Gömze A. Edző: Farkasinszki Gyuláné
Az eredmény alakulása: 3.p: 4-5, 8.p: 8-13, 16.p: 30-19, 27.p: 56-33, 36.p: 70-51

57, 73, 76, 81 – ezek akár nyerőszámok is lehetnének a lottón, de a KKC esetében a legutóbbi győztes meccseken dobott pontok számát jelzik. Három bajnoki és egy kupamérkőzés, folyamatosan emelkedő tendencia mind az eredményesség, mind a játék tekintetében. Ennek levét legutóbb a nyíregyházi ellenfél itta meg.

Gyenge dobószázalék az elején
Rögtön az elején Nagy Zita két sikeres dobással jelezte, ki a hazai a pályán. A lendületbe jött kecskeméti csapat futószalagon alakította ki egymás után a tiszta dobóhelyzeteket, azonban rendre rosszul céloztak. A vendégek köszönték szépen, s miután felvették a játék ritmusát, magukhoz ragadták a vezetést. A negyed végén ők álltak nyerésre, de Békefi borsot tört az orruk alá és a dudaszó pillanatában eleresztett hárompontosa újra hazai előnyt jelentett.

Flúgos futam Békefi parádéjával
Ha már kosár, akkor legyen belőle jó sok – gondolhatta Békefi, s az első negyed végi triplája után a folytatásban kisebb magánszámot rendezett. Előbb egy ajtó-ablak ziccert fejezett be tökéletesen, majd a félpályánál csent el egy labdát és abból szerzett újabb pontokat. Végül két bedobott büntetővel adott jelet a hazai flúgos futamra, mert ettől kezdve a KKC olyan tempót diktált, amit a nyírségiek képtelenek voltak követni egészen a mérkőzés végéig. Pedig hazai oldalon a büntetők nem sikerültek tökéletesen, de a jó mezőnykosarak, köztük Kuli Orsolya és Dali Tímea hárompontosai egyre csak hizlalták a különbséget a két csapat között. A főiskolások gondjait szaporította, hogy egyik pontfelelősük, Farkasinszki megsérült a félidő vége előtt.

Játék helyett küzdelem
A nagyszünetben nem sikerült megfelelő gyógymódot találni Farkasinszki hátfájására, így ő nem vállalta a további játékot. Ez pontok tekintetében komoly veszteséget jelentett a vendégeknek. A kecskemétiek viszont nem tudtak élni a lehetőséggel, s az addig eredményes rohanós és látványos játékot feladva küzdelemre váltottak. Potyogtak a személyi hibák mindkét oldalon, a felek pedig megmutathatták, hogyan kell pontosan célozni a büntetővonalról. A KKC már 23 ponttal is vezetett, így Tóth Viktor a három és négy faulttal rendelkező játékosait a padra ültette. Az utolsó két percben a NYFSE kihasználta ezt az esélyt és Gáspár vezérletével visszakapaszkodott egy 11-2-es rohammal.

Fókuszban a büntetődobások
Veszélyben forgott a büntetővonal az utolsó negyedben: félő volt, hogy elkopik, olyan sokszor álltak elé a hazaiak. A mérkőzés folyamán összesen 40 alkalommal kísérletezhettek, amiből 28-at értékesítettek. Különösen Tóth Edit alkotott maradandót ebben a műfajban: tizenhatból tizenháromszor talált a gyűrűbe. A fokozatosan elfáradó és a végére az erejükkel teljesen elkészülő nyírségiek csak szabálytalanul tudták állni a sarat, amivel alaposan széttördelték a játékot és a mérkőzés ritmusát Az egészpályás letámadás a KKC részéről ezúttal is végig jól működött, többször időzavarba kerültek a vendégek a labda áthozatalával, illetve a sok eladott labdájuk miatt képtelenek voltak a támadásaik befejezésére. Győzelmével továbbra is veretlen a Kecskemét a bajnokságban.

Tóth Viktor:
„Ma ismét CSAPAT voltunk, mindenki hozzátett a sikerhez. Ugyanakkor kiemelném Tóth Editet, aki tripla-duplát ért el 20 ponttal, 13 lepattanóval és 11 kiharcolt faulttal.”

gyz

Hozzászólások

  1. Pingback: Propeller

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..