kesport.hu

14 perc emberhátrányban Orosházán – Bíró Balázs megsérült – Skaliczki László értékel

Skaliczki László, a Budapest Bank Kecskeméti KC vezetőedzője szerint egy pillanatig sem forgott veszélyben csapata továbbjutása Orosházán, köszönhető ez annak is, hogy a második játékrészben feljavult a kecskemétiek védekezése. A 33:30-as győzelemmel zárult Magyar Kupa meccs elején Bíró Balázsnak megsérült a lovaglóizma.

„Bénán kezdtük a meccset, és ráadásul Bíró Balázs már az elején megsérült, ez rosszul érintette a csapatot. A csúszós parkettán egy lerohanás közben meglökték, rosszul érkezett, rosszul támasztott ki és meghúzódott vagy elszakadt a lovaglóizma” – gondolt vissza Skaliczki László az orosházi Magyar Kupa találkozó első harminc percére.

A félidei 16:16-os eredmény után a kecskemétiek védekezése feljavult, és több „gyors gólt” is sikerült dobniuk. „A második félidőben már nem volt hiba a teljesítményben, csak sok volt a kiállítás, mi 14 percet játszottunk emberhátrányban, míg az Orosházából csak egyszer állítottak ki. Éppen ezért elég sok energiát kellet mozgósítanunk. Küzdöttünk, küzdöttünk rendesen. Védekezésben, amit a srácok nyújtottak, le a kalappal előttük. A kipattanókra azonban jobban kell figyelni. A beállók teljesítményével kimondottan elégedett vagyok” – nyilatkozta a Kecskemét vezetőedzője.

A sérüléséből felépült Tóth Edmond játszott, de a második félidőben már le kellett cserélni. Habár csak hárommal nyertek Skaliczkiék, szerinte a továbbjutás egy pillanatig sem forgott veszélyben. “A vége előtt 2-3 perccel még 6 gól volt az előnyünk. Ekkor azonban labdavesztés és több hiba után a még jobban motivált Orosháza felzárkózott. Összességében viszont megérdemeltnek tartom a továbbjutást” – zárta sorait.

A Budapest Bank Kecskeméti KC orosházi győzelmével bejutott a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé. Sorsolás három hét múlva.

Orosházi FKSE–Budapest Bank Kecskeméti KC 30–33 (16–16)
Orosháza, 300 néző. Vezette: Árokszállási, Janáky
Orosháza: KOVÁCS R. – BALDA 6, Krizsán 3, Kovács A. 1, Gazsó 3, BERTA G. 7, Varsandán M. 3. Csere: Szikora A. (kapus), Bajusz 2, Cselovszki, Kósa, Kardos 2, Dunkl, Miloradovics 3. Edző: Bajusz József
Kecskemét: Kovács R. – Berta R. 6, TÓTH E. 5, KEKEZOVICS 11, Dengi 3, Dobardziev 3, Veszelinov 3. Csere: Erdélyi (kapus), Drabant 1, Basarics, Bíró, Vujasin, Skribics 1, Dobó. Edző: Skaliczki László
Kiállítások: 2, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4.

3 hozzászólás

 1. Pingback: Propeller

 2. drahos

  2008. november 4. kedd at 22:12

  Gratuláluok! Irány a 8 közé!

 3. charlie

  2008. november 5. szerda at 14:16

  Nagy küzdelemben győzött az NB I-es kecskeméti gárda

  H i r d e t é s

  Ahogy a Békés Megyei Hírlap látta:

  Orosházi FKSE-Budapest Bank Kecskeméti KC 30-33 (16-16)

  Magyar Kupa férfi kézilabda-mérkőzés a 16 közé jutásért, Orosháza, 300 néző. V.: Árokszállási, Janáky.

  Orosháza: KOVÁCS R. – BALDA 6, Krizsán 3, Kovács A. 1, Gazsó 3, BERTA G. 7, Varsandán M. 3. Cs.: Szikora A. (kapus), Bajusz 2, Cselovszki, Kósa, Kardos 2, Dunkl, Miloradovics 3. Edző: Bajusz József.

  Kecskemét: Kovács R. – Berta R. 6, TÓTH E. 5, KEKEZOVIC 11, Dengi 3, Dobardziev 3, Veszelinov 3. Cs.: Erdélyi (kapus), Drabant 1, Basarics, Bíró, Vujasin, Skribic 1, Dobó. Vezetőedző: Skaliczki László.

  Kiállítások: 0 illetve 14 perc. Hétméteresek: 4/4 illetve 4/4.

  Az első félidőben a taktikusan játszó hazaiak döntetlent értek el az NB I-es vendégek ellen. Szünet után erősített a Kecskemét és a hajrában már öt góllal is vezetett, de a hazaiak nem adták fel és végén három gólra felzárkóztak.

  Bajusz József: – Megtettünk mindent a továbbjutás érdekében, ennyire tellett.

  Skaliczki László: – Jó vendéglátó volt az NB I B-s hazai csapat.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..