kesport.hu

Pontszüret a gyöngyösi puttonyba

Idei utolsó hazai bajnokiján fogadta a Keleti csoport második helyén álló Kecskeméti KC az eddig nyeretlen Gyöngyös szintén fiatal csapatát. A kecskemétiek majdnem egy százast mértek vendégükre, akik az első négy perc után összeroppantak és a puttonyos szerepét vállalták magukra a hazaiak pontszüretében.

Kecskeméti KC – Gyöngyösi SI DSZSE 131-34 (39-10, 25-8, 39-11, 28-5)
Kosárlabda, Amatőr Női NBI, Kelet 5. forduló
Kecskemét, 200 néző. V: Vále F., Földi L.
Kecskeméti KC: RADICS A. 27/12, Tóth E. 10/6, Pelei E. 10/3, KULI O. 14, Nagy Z. 11/3. Csere: Dali T. 4, BÉKEFI B. 16/3, LÁSZLÓ SZ 15/6, KISS A. 10, Kiss E. 3, Kovács Zs. 6, Beregszászi A. 5/3. Edző: Tóth Viktor
Gyöngyösi KC: Novák Á. 2, Czivinger L. 8/3, Csornij P. 4, Lizák K. 6/3, Kisbenedek E. 10. Csere: Határ B. 2, Szöllősi D., Medve L. 2, Tordai J. Edző: Pál József

Az eredmény alakulása: 4.p: 7-9, 9.p: 34-9, 15.p: 50-13, 27.p: 97-20, 35.p: 115-31
Büntetőarány: 23/13 (57%) ill. 16/5 (31%)

Radics Anna 5 perc alatt kivégezte az ellenfelet
Az első négy percben úgy tűnt, van, amikor a zónaadag is túl nagy falatnak bizonyul: a gyöngyösiek zónája, azaz területvédekezése ellen eredménytelenül támadott a hazai csapat, és a vendégek egy kétpontossal valamint egy triplával 5-0-ra vezettek a harmadik percig. Aztán kissé döcögve beindult a hazai pontgyártás, és két perccel később Pelei egalizált ziccerből, majd a ráadás büntetőjével elszabadult a pokol. Radics Anna szárnyai alatt egy 27-0-s rohammal faképnél hagyta meglepett riválisát a KKC. Az apró termetű karmester az első szakaszban 22 pontot szórt, ebből hármat a hárompontos vonalon túlról, a harmadikat pedig stílszerűen közvetlenül a negyed végén úgy nyolc méterről varrta be, mintegy megkoronázva addigi lehengerlő teljesítményét.

Folytassa KKC!
A második negyedre Dali vette át Radicstól az irányító szerepét, aki jól mozgatta a rábízott fiatal társaságot. Nagy Zita szokásos megbízható pontjai mellett László, Kovács és Kiss Andrea is eredményes volt. A legtöbbet ebben a negyedben a mindig agilis Békefi termelte, összesen kilenc egységet, közte egy hárompontost. A gyöngyösiek továbbra is vergődtek, kínlódtak, sok labdát eladtak, és tíz büntetőből mindössze hármat értékesítettek. Bizonytalan és vérszegény játékuknak köszönhetően a félidei eredmény 64-18…

Száz! Száz! Száz!
Tóth Edit hármasa nyitotta a harmadik negyedet, majd ezután Pelei, Kuli, Radics és Nagy is pontosan tüzelt. A nevekből egyértelműen kiderül, hogy újra a hazai kezdőötös volt a pályán és rakétázta a főiskolásokat meglehetősen nagy hatékonysággal. Ahogy az elsőben, ezúttal sem adták alább 39 dobott pontnál. A kérdés az volt, meglesz-e a századik pont még ebben a szakaszban. Meglett. Miután a fiatalok több soron sikertelenül körbetorpedózták a gyűrűt, László Szilvia második büntetője avatta századossá őket. Az avatási ceremónia csúcspontja ezt követően László végszavas triplája volt.

Junior ujjgyakorlat
A darabjaira hullott Gyöngyös csupán az ötödik, a nyolcadik és az utolsó percben talált egy-egy pontocskát, mindemellett végig asszisztálta a KKC utánpótlás örömjátékát az utolsó negyedben. László megint csak elsüllyesztett egy hármast, rögtön ezután az irányítást átvevő Beregszászi is sikerrel mutatta be ezt a gyakorlatot. A végén Kiss Erikának drukkoltak a társak és a nézők, s mivel ő is talált három pontot, így a találkozót mind a tizenkét hazai játékos szerzett ponttal zárta.

A két csapat nem volt egy súlycsoportban ezen a találkozón. Talán közelebb kerültek volna az egyébként rendkívül fiatal játékosokból álló vendégek, ha a rutinos, a Cegléddel az NBI-et is megjárt Handzsuj Éva is pályára lép, és Novák keze sem sérül meg már az elején. A KKC legközelebb Magyar Kupa mérkőzésen lesz látható az NBI/A csoportos Szolnok ellenfeleként.

Tóth Viktor:
„Pozitívum, hogy mindenki pályára léphetett, az utánpótláskorúak pedig kiválóan éltek a lehetőséggel.”

gyz

2 hozzászólás

  1. Pingback: Meglesz-e a második százas?

  2. Pingback: 238 pont két meccsen

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..