kesport.hu

Nem történt sem csoda, sem tragédia

Az élvonalban szereplő Szolnok esélyeshez méltón a mérkőzést végig irányítva könnyedén múlta felül az amatőr státuszú kecskeméti csapatot, és megérdemelten jutott tovább a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Kecskeméti KC – Szolnoki NKK 43-84 (9-18, 9-22, 10-14, 15-30)
Női kosárlabda Magyar Kupa, nyolcaddöntő
Kecskemét, 150 néző. V: Domokos L., Kovács N.
Kecskeméti KC: Radics A. 4, Dali T. 6, TÓTH E. 19, Pelei E. 3, Nagy Z. 2. Csere: Kuli O. 4, Békefi B. 5, László Sz., Kiss A., Kiss E., Kovács Zs., Ábrahám Zs. Edző: Tóth Viktor
Szolnoki NKK: DARIDA CS. 8/3, DJELMIS A.19/15, BOSKOVIC M. 10/3, Kalmár-Nagy R. 3, HEGEDŰS R. 18/6 Csere: Zele D. 10, Szabó V. 9, Sonyák Z. 7, Halmai K. 4. Edző: Mészáros Zoltán
Kipontozódott: Sonyák Z. 35.p.
Az eredmény alakulása: 4.p: 0-7, 13.p: 10-18, 19.p: 13-35, 24.p: 21-49, 34.p: 34-67
Büntetőarány: 28/17 (61%) ill. 26/19 (73%)
Továbbjutott: Szolnok

Jellemző pillanatkép a mérkőzés elején: a feldobáshoz készülődve a szolnoki játékos észrevette, hogy egyforma huszonötezer forintos cipőben állnak egymás mellett a kecskeméti játékossal, s lelkendezve megkérdezte őt: „Ti is most kaptátok az új cipőt?”. Erre a rövid és keserű válasz: „Nem, én most vettem, saját zsebből…”. A profi és amatőr csapat közti különbség a nyolc közé jutásért vívott találkozón ilyen és sok hasonló apróságon mutatkozott meg.

Más súlycsoportban
Korábban nem tapasztalt gyors és szigorú, olykor kegyetlen védekezési móddal szembesültek szolnoki részről a vendéglátók. Kéz- és mezvisszahúzások, szabálytalan és néha brutális elzárások, a csibészségen jóval túlmutató alattomos megmozdulások jelezték, hogy bizony az A csoport, ahonnan a Szolnok érkezett, más kategória. A merőben szokatlan harcmodorral a második vonalban pallérozódó fiatalok nem tudtak mit kezdeni. Nem tudták a saját játékukat játszani, mert a támadásaik sokszor már csírájukban elhaltak egy figyelmetlenség vagy rossz átadás miatt. Így aztán alig-alig fértek a gyűrűhöz. A palánk alatt viszont olykor nagyon szép dolgokat műveltek, ami a hazai közönség tapsát is rendre kiváltotta. Azonban a hölgyek nem szépségversenyen indultak, ez a játék a dobott kosarak alapján dől el, és ebben ma kétszer jobb volt a Tisza-parti hölgykoszorú.

Csak a harmadik negyed volt szoros
A vendégek a második negyedben robbantottak és süllyesztették el a kecskeméti hajót. Ekkor pontjaik több mint felét, tizenkettőt szerezték büntetőből. A harmadik negyed szorosabb eredményt hozott, és némi reményt a felkapaszkodásra, amit aztán Djelmis és Hegedűs egy-egy jól és jókor elhelyezett hárompontosa lőtt szitává. Az utolsó szakaszban egyre sűrűbben jelent meg Tóth Viktor arcán a mosoly, és a végén már a juniorokat játszatta.

Dávid és Góliát csak a mesében
Az eddigi legnagyobb nézőszám előtt játszott a KKC. A szolnoki és kecskeméti dobok párbaja is kitűnő hangulatot teremtett. A hazai szurkolótábor a végén csendben konstatálta, hogy nem született bravúr, és Dávid győzelme Góliát felett csak a mondában létezik. Nem történt csoda, de tragédia sem, a világ rendje nem borult fel. Az evolúciós alapvetések miért is ne lennének érvényesek pont a kosárlabdában? A gyenge elbukik, az erős továbbmegy. Ennek ellenére bátran kijelenthető, hogy a KKC igenis egy szerethető, a maga szintjén erős társaság, mert eddig hétről hétre bizonyította, hogy játékosai csapattá értek és a második vonalban derekasan helytállnak.

Tóth Viktor:
„Gratulálok a Szolnoknak! Tudtam, hogy harminc pont különbség van a két csapat közt. Amikor korábban tét nélkül játszottunk egymás ellen, nem gátolta semmi a csapatot a jó teljesítményben. Ma a támadásunk nem működött, védekezésben pedig sokszor beleszaladtunk a blokkokba. Kedden videón visszanézzük és elemezzük a mérkőzést, tanulságos lesz.”

gyz

Képgaléria erre.

Hozzászólások

  1. Pingback: Propeller

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..