kesport.hu

KTE: összevonják a csapatokat, több lehetőséget kapnak a fiatalok

Új struktúrával kezdi a tavaszi idényre történő fölkészülést a KTE-Ereco. Összevonják az NB III-as és az élvonalbeli keretet, így a 30 játékos együtt készül majd. A „kis KTE” vezetőedzőjétől, Török Lászlótól elköszönnek a csapat vezetői, akik azt remélik a megújulástól, hogy több lehetőséghez jutnak a tehetséges fiatalok és kevesebb lesz az anyagi ráfordítás.

Amikor a KTE-Ereco vezetősége bejelentette, hogy nem tart igényt öt játékos jövőbeni szolgálataira és további három kölcsönjátékost pedig szabadlistára tettek, akkor már sejteni lehetett, nagy változások készülnek a kecskeméti futballcsapatnál. És ez be is igazolódott: a 2009-es évnek egy teljesen új struktúrával vágnak neki a lila-fehérek.

Török Lászlónak megköszönik a munkáját

A legfontosabb változás, hogy jövőre nem választják külön az NB III-as és az élvonalbeli keretet. Minden játékos együtt fog készülni a következő mérkőzésre. Ebből adódik, hogy megköszönik a munkát Török Lászlónak, a „kis KTE” vezetőedzőjének, akinek az irányításával az élen zárta az őszt a lilák kistestvére. De segítőjétől, Tasnádi Józseftől is elbúcsúznak.

„Úgy gondoljuk, hogy az NB III-as csapatnak az utánpótlás céljait kell szolgálnia, ennek nevelő szakasznak kell lennie. Mivel túl sok emberünk volt az első csapat keretében, ezért a kimaradt játékosok léptek pályára a „kis KTE”-ben, míg sok olyan fiatal volt, akik így kiszorultak, és nem kaptak játéklehetőséget” – mondta el a kesport.hu érdeklődésére Rózsa Pál.

30 fős, összevont keret

A csapat többségi tulajdonosa szerint egyébként nem baj, hogy nagyobb kerettel vágtak neki az élvonalnak, sőt ez szándékos volt, hiszen nem tudhatták előre, ki az, aki megüti az NB I szintjét, és ki az, aki nem. (A KTE egyébként a másodosztálynak is egy bővebb kerettel vágott neki, meg is lett az eredménye: most élvonalbeli gárdának lehet szurkolni Kecskeméten hétről hétre.)

A KTE-Ereco-nál tehát a téli alapozó munkát már az új struktúrával kezdik el: 30 játékos alkotja majd az NB I-es együttes keretét, és megemelik az U 19-es csapat játékosainak számát is. (Ők is kiváló őszt zártak Szabó István vezetésével: újoncként a bajnokság hatodik helyéről várják a folytatást.) Az élvonalbeli bajnokira készülő keretből kimaradó futballisták alkotják majd az NB III-as csapatot, kiegészülve néhány ifjúsági korú fiatal tehetséggel.

Több lehetőség a fiataloknak

„Nagyon fontos, hogy az utánpótlás fölső szakasza és az első csapat, illetve az NB III-as csapat között ne legyen sem a munkában, sem az elvárásokban különbség, és ugyanaz a szisztéma szerint legyen minden. Gyakorlatilag az fog történni, hogy az első keret 30 fős lesz, amelyben benne lesznek olyan fiatalok is, akik eddig az NB III-as keretben voltak. Korábban az volt a helyzet, hogy 8-10 ember edzett az NB III-as csapatnál, mert a többiek vagy Szivicsékkel készültek bajnokira, vagy az U 19-esekkel az utánpótlás mérkőzésekre” – mutatott rá az összevonás értelmére Rózsa.

A KTE-Ereco többségi tulajdonosa szerint a kellő biztosítékot a sikerek eléréshez az a hatfős edzői gárda jelenti, amely 2009-től az új struktúrát a gyakorlatban is alkalmazza majd. Ezt a csapatot Tomiszlav Szivics vezetőedző, Szabó Zoltán pályaedző, Cirics Momir erőnléti és kapuedző, Erdei Sándor kapusedző, Djoko Kokovics utánpótlás szakmai vezető és Szabó István, az U19-es csapat edzője alkotja.

64 hozzászólás

 1. charlie

  2008. december 16. kedd at 08:35

  Mondhatnánk: na, végre!

  „Úgy gondoljuk, hogy az NB III-as csapatnak az utánpótlás céljait kell szolgálnia, ennek nevelő szakasznak kell lennie. Mivel túl sok emberünk volt az első csapat keretében, ezért a kimaradt játékosok léptek pályára a „kis KTE”-ben, míg sok olyan fiatal volt, akik így kiszorultak, és nem kaptak játéklehetőséget”

 2. yoyo

  2008. december 16. kedd at 09:17

  jöhet a sok f.sz károgni.

 3. Pingback: Propeller

 4. asdf

  2008. december 16. kedd at 15:14

  legalább több lecsó jut a külföldiekre, törököt is külföldi edzőre cserélik 3x annyi pénzért

 5. balint

  2008. december 16. kedd at 15:35

  A “kis KTE”-nek nem lesz edzője, a szakmai stábból fog majd mindig valaki leülni a padra. Ez is a költségcsökkentés jegyében zaljik.

 6. balint

  2008. december 16. kedd at 17:29

  :)

 7. HIT

  2008. december 16. kedd at 17:52

  Kirúgták a magyar sikeredzőt(Török László) szó nélkül, hogy legyen hely Szivics újabb barátjának, Kokainovicsnak.A vezetőség ezzel dijazta azt, hogy az nb3-as csapat az élen zárta az őszi szezont.
  Úgy látom egyébként sokan elhiszik azt, hogy a két szerb új edző olcsóbból jön majd ki mint a Tasi, meg a Török. A “költségcsökkentés” mint indok még gusztustalanabbá teszi számomra Török eltávolitását.(Szerintem van akkora mester, mint Sivic.)

 8. mm

  2008. december 16. kedd at 18:22

  Ne fárassz már. A Török idejében nézhetetlen volt a csapat játéka. Egyébként meg emlékszel arra, hogy rúgta ki a Török a Balla Misit?
  Mellesleg egy edző jött nem kettő.
  Ha nem tetszik amit a KTE-nél látsz, akkor csinálj egy csapatot és tartsd el te őket :) :)

 9. asdf

  2008. december 16. kedd at 20:05

  mm!
  1. Balla Misit Varga Pistra rúgta ki
  2. két edző jött meg mert a kokovics egy szót se tud magyarul, kellett valaki mellé aki fordít.

 10. yoyo

  2008. december 16. kedd at 20:05

  na már meg is jött a sok f.sz károgni, ahogy jósoltam :D

 11. mm

  2008. december 16. kedd at 20:13

  asdf!

  Kérdezd már meg erről 1x a Misit is. Az egyik nem edző, hanem tolmács, meg annak idején Murinnyó is így kezdte :D

 12. mm

  2008. december 16. kedd at 20:14

  Varga csak gyakran mellőzte .. de ez lényegtelen és off

 13. asdf

  2008. december 16. kedd at 20:27

  mm!
  Töröknél még csapatkapitány volt a Balla, Tiszakécskéről küldte el esetleg. A másik ember meg nem csak tolmács, hanem focihoz is van valamennyi köze, mint edző.

 14. jklmé

  2008. december 16. kedd at 21:56

  A magyarázat nekem bejön. A fiataloknak valóban nem volt lehetősége focizni az NB III-ban, ami erősebb mérkőzéseket jelent egy fiatal számára, mint az U19. Arról nem is beszélve, hogy az U19-ből kiöregedő játékosok is voltak itt, akik nem fértek be az NBIII-ba, mert az NBI-esnek nevezett visszajátszók játszottak. Az sem egy egészséges helyzet, hogy jó játékosok menjenek a megye I-be, mert a szarul igazolt NBI-eseket kell játszatni. Bele kell ebbe is gondolni, nem csak a szart kavarni. A Török Laci érdemeit el kell ismerni, de azt is be kell látni, hogy nem érte van a KTE, hanem ő van a KTE-ért. A régi dolgokat pedig kár visszahívni, hiszen a Törökkel nem tudott bajnokságot nyerni a KTE. Ez pedig tény. Bármennyire is szeretnek egyesek magyar-szerb ellentétet szítani, az eredmények nem a károgókat igazolják. Persze majd később, ha esetleg nem megy a szekér ismét fognak jelentkezni, de nem azért, hogy tegyenek valamit a csapatért, hanem azért, hogy azt mondják ők megmondták.

 15. frenki

  2008. december 17. szerda at 09:32

  kte

 16. frenki

  2008. december 17. szerda at 09:43

  Szerintem Török-KTE váltás biztos korrekt megállapodással történt.
  Valóban a Törökkel nem nyert bajnokságot a KTE viszont neki 2006-ban teljesen más feltételekkel kellett dolgoznia mint sivicsnek.A tavalyi NB II -re kb 3x annyi pénz volt mint az Ő idejében.
  Jőtt két szerb ment a MAGYAR.

 17. komix

  2008. december 17. szerda at 10:30

  Azért nézzünk már szét emberek Európában, hogy mi a tendencia… Mindenhol sokat nyom latba az idegenlégiósok szerepvállalása, vannak olyan csapatok, ahol a kezdőben nincs is hazai játékos. Nem azt mondom, hogy ez jó, de a modern labdarúgás azt diktálja, hogyha nem vagy nehezen szerezhető egyes posztokra magabiztos, rutinos játékos, akkor bizony külföldről kell beszerezni. Tegyük még azt is hozzá, hogy jelenleg egyes esetekben egy magyar labdarúgóval még nehezebb is megállapodni anyagiakban, mint egy külföldivel, aki ha nem is jobb, de megüti ugyanazt a szintet. Véleményem szerint jó úton halad a KTE vezetősége, és teljesen felesleges ezt a magyar nem magyar vitát ennyire kiélezni. Ha kiesőzónában állna a csapat még megérteném a vádakat, de így… GO KTE GO!

 18. csaba

  2008. december 17. szerda at 12:57

  komixnak teljesen igaza van. csak 1 példa arsenal. csoda ha a kezdőjében egy angol is van.

 19. Ottó

  2008. december 17. szerda at 14:51

  Biztos jó szakemberek lehetnek, ha Szerbiában nem kapnak munkát.És persze biztos kevesebb fizetésért jöttek, mint amennyit a Török kapott.:)Itt is mint mindenhol, van aki tökéletesen végzi a munkáját, de az sem lesz elég soha, és van aki bármit megtehet következmények nélkül.

 20. kM

  2008. december 17. szerda at 14:58

  HiT,

  fogd vissza magad, elég toleránsak vagyunk mindenféle megjegyzéssel szemben, de van egy határ, amit senkinek nem kell, és nem is lehet átlépni.

  Így ezt a kommentedet átadom a sötét enyészetnek. Pápá hozzászólás.

 21. Nitro

  2008. december 17. szerda at 15:50

  Mennyivel jobb lenne, ha elküldenénk a légiósokat, Sivic helyén a “sikeredző”(ezt a faszságot) Török ülne Savic helyén Bárányos játszana. Megszereznénk mondjuk még Böjtét a Gyirmóttól a védelembe. De jó lenne, csupa magyar. Sőt játszon az NB1-ben az U19-es csapat mert ők mkecskemétiek. De fazsa lesz, pont nélkül ki is esnénk. Nem értem ezeket az idegengyűlölő taplókat, de mindegy, szerencsére tán nincsenek sokan.

 22. Nitro

  2008. december 17. szerda at 15:54

  Másik tipikusan magyaros dolog. Kokovic még el sem kezdett dolgozni ,de már alkalmatlan sokak szerint. De kár ,hogy ezek a “kitűnő” szakemberek csak itt a kesport fórumán tudnak “szakmázni”. Mert ők aztán értenek az utánpótláshoz, meg biztos a legmagasabban kvalifikált edzők, erről gondolom papírjuk is van. Capello-val, Ferguson-nal és Wenger-el együtt végeztek, csak hát munkát nem kapnak.

 23. Pingback: Mi lesz a menesztett KTE edzővel? - Török László válaszolt kérdéseinkre

 24. charlie

  2008. december 17. szerda at 20:18

  Ha csendben szabad megjegyeznem: egy tojásról, azt megmondani, hogy záp, nem feltétlen kell tudni tojást tojni!

 25. Nitro

  2008. december 17. szerda at 20:30

  charlie ebben igazad van, de ez pont nem erre megy ki. Ha leigazolnánk mondjuk Rooney-t vagy Berbatovot akkor is itt menne a duma, hogy minek ide külföldi, csak Kecskemét meg hasonló dolgok. Itt Kokovic szidásának köze nincs ahhoz ,hogy milyen edző ,csak a Töröknek a seggét azt ki kell nyalni, mert kecskeméti. És a szokásos kritkusok ,azok még akkor is találnának kivetnivalót ha megnyernénl a BL-t. sok okostojás, akiknek a jó se jó.

 26. charlie

  2008. december 18. csütörtök at 10:43

  Szia Nitro!
  Ami a KTE csapatával történt az idei évben én ezt dicséretesnek tartom, sőt annak ellenére, hogy nem kecskeméti vagyok, a KTE gárdájának szurkolok…. Sőt, ismerem nagyvonalakban a kecskeméti labdarúgás történetét is.

  Te például, tudod, hogy a megyei bajnokság Déli illetve Északi csoportjában első helyezett Bácsalmás és Kecskemét csapatainak három mérkőzést is kellett egymásellen játszani 1953-ban, hogy végül, a három mérkőzés alapján is fennálló abszolut döntetlen után sorsolás döntsön a bajnoki címről, a Kecskemét javára. E három meccs+a sorsolás döntött arról is, hogy mely csapat vehet részt az NB II-es szereplést biztosító osztályozón, amelyet a kecskeméti együttes meg is nyert.

  Majd az 1957-58-as NB III. Déli csoportjában úgy lett bajnok a KTE, a Bácsalmás előtt, három ponttal, hogy az almási csapat az utolsó fordulóban két vereséget szenvedett el. (Akkoriban egy győzelem, még csak két pontot ért…)

  Arról is van némi ismeretem, hogy a hetvenes években amikor összevonták a kecskeméti labdarúgást KSC néven, abban a reményben történt, hogy most aztán megvalósul a régen dédelgetett kecskeméti álom, a Nemzeti Bajnokság I. osztályában való szereplés. Ám mint tudjuk erre, jónéhány vargabetű leírása után, csak majd negyven év sikertelen próbálkozás után került sor, DE NEM A SZERINTETEK, “KÁROGÓKNAK” NEVEZETTEK VÉLEMÉNYE MIATT!

  Azért lenne, jó egy téma szerint elkülönülő FÓRUM, mert az alábbi mondandóm, egyszer már leírtam: a KTE vagy egyéb más NB I-es csapatok dolgaiba belebeszélni nem lehet, hisz magánkézben vannak, ám véleményt nyilvánitani róluk, lehet. Sőt, az lesz majd a vég, amikor már ezt sem teszik meg, a labdarúgást érdeklődve nyomon követők:( A vélemények meg adott dolgokról nagyon is eltérőek lehetnek…

  Nitro! Bizonyára ültél már a TV előtt egy válogatott mérkőzést nézve és a látottak után elégedetlenségednek adtál hangot, olykor a győzelem ellenére is? Szerintem igen, sőt többször nyilatkoztál úgy, hogy nézhetetlen. Na, szóval ilyen szempontból érdekes a légiósok ügye…

  Nos, bizonyára, hallottál már arról, hogy az MTK úgy nyert bajnokságot a légiósokkal teli mezőnyben, hogy az MTK játékosok zöme, a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián nevelkedett. Namár most, ha minden csapat hasonlóan cselekdne, az persze nem lehetséges, hogy minden együttes bajnok legyen, de az igen, hogy a magyar labdarúgás szinvonala is lényegesen jobb legyen a mainál… A tehetséges fiatalokat jobban kellene menedzselni, több játéklehetőséget kellene nekik biztosítani, a tehetségük kibintakoztatásához!

  Szóval, befejezésül, mert rövid a reggeli idő, a légiósok ügye, nem a KTE ügye, hanem a magyar labdarúgásé….

  Végül: Hajrá KTE!

 27. charlie

  2008. december 18. csütörtök at 10:47

  ….. az utolsó két fordulóban …

 28. Nitro

  2008. december 18. csütörtök at 11:47

  Mivel 2008-at írunk nem kifejezetten érdekel, hogy az 50-es években mi volt. Derék dolog emlékezni rá, 23 éves vagyok ,nem hiszem, hogy okom lenne szégyenkezni amiatt, hogy ezeket nem tudtam.
  MTK bajnoki címe. Erre annyit, hogy látjuk hol jár idén az MTK. Pedig a keret nem lett felforgatva, meghatározó emberek maradtak. Az igazán nagy tehetségeket már régen eladta a klub, és ez igaz az összes töbi magyar csapatra is. Aki fiatalon igazán jó ,az már az nb1-ben be se mutatkozik ,hanem megy külföldre. Annak idején Bori,Hrepka vagy Pollák is óriási tehetségnek volt kikiállatva még mindig itthon vannak. Azt is láttuk, hogy ez nemzetközi porondon mire elég. Arra, hogy jól megalázza magát a magyar foci ismét. Mert egy Fenerbahce-tól ki lehet kapni meg ki lehet esni, de egy 0-7-et nehéz megmagyarázni. Az igazán tehetséges fiatalok pedig az élcsaéatoknál(Debrecen,Újpest,Vasas stb) ugyanúgy helyet kapnak a csapatban ha megnézed. A válogatott egy teljesen más kategória, nem szabad összemosni a klubfocival. Ott el kell fogadni ,hogy van egy merítési lehetőség, viszont egy klubcsapat esetében, ha pár légióssal ,vagy más ország szakemberével előrébb lehet lépni ,jobban lehet szerepelni ,miért ne? Azt aláírom ,hogy ami mondjuk az ARsenal vagy az Inter háza táján folyik igencsak gáz, de azért mi még nem járunk ott. Vannak fiatalok a keretben, vannak kecskemétiek keretben, légiósok száma egyátalán nem üti meg a kritikus szintet. 1-2 kivételtől eltekintve jobbak is a magyar átlagnál, és ez igazából a lényeg.

 29. HiT

  2008. december 19. péntek at 14:44

  nitro szerintem félreérted, nem arról van szó, hogy leigazoltuk rooneyt, vagy berbatovot, hanem arról, hogy egy senkiházi szerbet hozott ide szivics a török helyett.Azért, hogy legyen munkája és ne éhezzen.

 30. komix

  2008. december 19. péntek at 16:34

  unalmas ez mar …

 31. asdf

  2008. december 20. szombat at 05:01

  sajnos nem áll olyan jól az ország hogy mindenkit eltartson, de ugy látszik a focinak ez megy.

 32. realist

  2008. december 21. vasárnap at 04:04

  Charlie-val maradektalanul egyetertek,evtizedek ota megy ez a kulfoldi imadat a messziroljott ember dumajat mar csak Mo on eszik de ott meg ugy latom nagykanallal!Az elvarasok igen magasak es sokan az europai nagy bajnoksagokhoz akarjak hasonlitani a magyart csak a feltetelek nem igazan egyenloek!Ugy tudnam jellemezni mint a hulye apa a gyereketol elvarna hogy hat nyelven beszeljen es legyen ot diplomaja,de a kolkot hat eves koraba nem iratna iskolaba!Hogyan akarsz jo valogatottat,bajnoksagot ha nem neveled ki a jatekosokat hanem a masod,harmadligas legiosokat ajnarozod???Hajra kecskemet,hajra magyar foci!

 33. városlakó

  2008. december 21. vasárnap at 10:33

  Realist!
  Erről az egészről a legilletékesebbet: Bozóky Imrét kellene kifaggatni. Jó pár hónappal ezelőtt hallottam a városi Gong rádióban nyilatkozni: Ő kapta azt tisztet az Mlsz-től, hogy felügyelje és szervezze meg a légiósítást a délszláv frontról. A cél a drága magyar játékosok árának a letörése és talán egy kis színvonal emelés az 1. osztályban.
  Azt is elmondta. hogy a szerbek kérték, hogy csapatban dolgozhassanak együtt és ezt próbálják ki először Kecskeméten.
  No: erről jutott nekem eszembe a keresztapa trilógia.
  A KTE fórumon, annyira előretört a sötétség, hogy már a város vezetést is teljesen hülyére venni akaró Kft tőkeemelést is be akarják söpörni a szőnyeg alá.

 34. khtk

  2008. december 21. vasárnap at 11:08

  Szerintem etikátlan amit művelt a KTE, ugyanis ezzel befolyásolta a bajnokság végkimenetelét, ezért az MLSZ-nek el kell gondolkozni, hogy ilyen módon szükség van e az NB.I-es klubbok tartalékcsapataira! Németországban az amatőr ligában szereplő tartalékcsapatok fix kerettel dolgoznak, így a játékos nem ingázhat az első osztály és az amatőr osztály között!!! Ezt a rendszert kellene átvenni!!! Az NB.III nem az NB.I-es klubbokért van, hanem az AMATŐR csapatokért!!! Ezért az NB.III-as klubbok összefogtak, hogy a jövőévi kiírást változtassák meg!!!

 35. realist

  2008. december 21. vasárnap at 15:38

  Varoslako!
  Szamomra erthetetlen az Mlsz felfogasa ebben a kerdesben,az ilyen szintu legiosok eroltetese egyenesen kartekony!! Es hat jobbakra ne is negyon szamitsunk hiszen az igazan jok mar regen nagy csapatoknal vannak es azok kapnak munkavallalasi engedelyt is! Felmerul meg egy kerdes miszerint mi lesz ha szerbia is az unio resze lesz ezek ugyanugy elmennek akar az osztrak hatod osztalyba is mint ahogy a romanok es a tobbi vandormadar ezelott!!Tovabba nem ertem miert fontos az Mlsz nek a magyar jatekos aranak letorese(soha nem fogom elhinni hogy egy szerb,vagy akarmilyen legios olcsobb mint egy magyar helyi gyerek!!) Azt olvastam az MTK akademiarol kikerulo fiatalok igazolnak sok magyar csapathoz hogy erosodjenek es talan par ev mulva tudjanak nyugat europaba igazolni ok lennenek annyira dragak???!!!Remelem az Nb 3 as csapatok lesznek olyan erosek es tudnak valamin valtoztatni,valoban nem egyenloek a feltetelek! Bozoky szavai pedig hat elegge hogy is fogalmazzak hogy ne sertsem meg ketsegesek szamomra! O most azoknak dolgozna akik eleg gusztustalan modon annak idejen eltavolitottak,es hogy igy mukodnenek a dolgok hogy megkeregetjuk a csapatokat ugyan hagy dolgozzunk mar csapatban!! Ugyan kerem szerintem csak parasztvakitas folyik!!!!

 36. városlakó

  2008. december 21. vasárnap at 17:47

  Számomra is megmagyarázhatatlan,de az tény, hogy tele vannak már az nb1es csapatok délszlávokkal 1-3 már majdnem mindenütt előfordul.(kiv. Reac és a Paks. ez utóbbinál most rúgnak ki 6 öregebb magyart,kik kerülnek a helyükre az még kérdés)
  A Debrecenből Csernyánszki kapust aki 2-szer nyert bajnokságot velük egy Poleksic nevűvel váltották fel.Valamint most küldték el Győrböl Egervárit a kispadról. Egy szerb edző fogja váltani. No, most felvetődik bennem a kérdés, hogy ezek a délszlávok mennyire ismerik egymást és mit művelnek a háttérben. Mert én furcsa dolgot láttam a KTE- Kaposvár meccsen: az ősz legjobbjának választott Mitrovicsnak nekiment a kaposi
  Nikolics kis szóváltás után ez utóbbi úgy leugatta a mi kapusunkat, hogy az addig jól védő hálóőrnek megremegett a keze és nyalta a gólokat .

 37. yoyo

  2008. december 21. vasárnap at 18:30

  majd én megmondom miért fontos a magyarok árának letörése: mert vannak olyanok, mint a demjén a lokiban, aki sír a havi 300.000 ft + egyéb juttatások (lakás, kocsi stb) miatt, ugyanis kevesli.

  kérdem én: ki az a demjén és milyen jogon picsog?

 38. városlakó

  2008. december 21. vasárnap at 18:58

  Persze, hogy előfordult már ilyen régen is és most is,de másként is el lehet intézni, nem kell engedni a zsarolásnak és abból kell főzni ami van kéznél. Mert akit engednek elszállni, annak később sem veszik hasznát,ha megfizetik, ha nem.

 39. városlakó

  2008. december 21. vasárnap at 19:11

  A vezetők gyengeségét,ugyanúgy ki tudja használni a légiós is.

 40. realist

  2008. december 21. vasárnap at 19:49

  Nagyon jol latod a problemat yoyo!Csak eppen szerintem a masik iranyban van a jo megoldas,szerintem ugyanis nem 300 ezret kellene keresnie egy magyar profi jatekosnak hanem 3 milliot es akkor jogosan kovetelhetne mindenki az europai szintet!Persze a klubboknak is kozel akkora koltsegvetes kellene de tudom hogy az magyarorszagon lehetetlen eppen ezert ha valtozast akarnak akkor valtoztatni kell az egesz rendszeren.Arra gondolok hogy el kell torolni az egesz profinak mondott rendszert es csak annyi profi klubb legyen amennyit elbir az orszag,ha kell legyen csak hat vagy nyolc es jatszanak azok hasonloan az osztrak modellhez! A tobbi pedig legyen teljesen amator! Tudom ezek nem nepszeru mondatok de csak ez a kiut egy gyokeres valtozasnak kell lenni mert ha nem marad a maszatolas es soha nem lesz eredmeny! Hidd el elfognak tunni azok akik csak megelhetesbol probalgatnak jatszogatni es teged es masokat csak irritalnak ha latod oket a palyan! Szerintem tovabba az a szemlelet sem mukodik tul sokaig hogy ha nem tetszik mehetsz es lecserelunk egy olcsobbnak mondott jottmentre mert az a minoseg rovasara megy!Legyen ez sport vagy barmilyen munkahely a minoseget igenis meg kell fizetni!!!!Az en tudomasom szerint 15-20 eve megy ez a legiosok majd jobbaklesznek hozzaallas es ez az eredmenye amit tapasztalunk hetrol hetre,valltozasra van szukseg en ugy gondolom!
  Hajra kecskemet!

 41. Nitro

  2008. december 21. vasárnap at 20:10

  Nagyon egyszerű oka is van annak ,hogy sok helyen miért erőltetik a légiósokat. Vannak olyanok ,akik helyett valóban jobb lenne inkább egy 18-19 éves gyereket berakni az utánpótlásból, mert lenne olyan jó ,de azért tegyük már hozzá ,hogy vannak bőven olyan légiósok ,akik sokkal jobbak a magyaroknál. Vasas nem véletlenül áll úgy ahogy ,nem nagyon hallom panaszkodni a szurkolókat, az említett Nikolic, Obric Kaposváron. Ott volt Vasiljevic is ,akit 1 éve Cottbus vitt el. Az igazán tehetésges srácok helyet fognak maguknak követelni a felnőtt keretben.
  Városlakó!
  Menjünk sorba. Paks. Az a 6 öregebb magyar azért kerül lapátra, mert maga Gellei nyilatkozott úgy, hogy nem tudja motiválni őket ,mert nincs verseny a kereten belül. Ebből sem értettek. Ha láttál 1-2 Paks meccset nem kéne meglepődnöd azon ,hogy Kriston,Salamon,Márkus,Molnár,Buzás és Hanák sem kell a klubnak. Látszik rajtuk ,hogy szrnak az egészre és nem ütik meg az NB1 szintjét már. Múltból meg nem lehet megélni. Gellei jól döntött ,amikor ezeket kirakta, sőt Kriston helyén éppen egy sajátnevelésű fiatalt játszatott több alkalommal is.
  Poleksic montenegrói válogatott ,erre nagyon többet nem írnék. Csernyánszki meg vagy 2 éve padozik, először ráadásul Balogh miatt került oda.Egerváriról meg annyit ,hogy egy bronzérmes csapatot a 13. helyre behozni féltávnál indokoltá teszi a váltást, és ne haragudj ,de azok után ,hogy faszt rajzol a főnökeinek nem is nagyon védeném. Az utód Bekalavac pedig ha jól tudom annak a Rabotnicskinek az edzője volt ,amely szarrá verte a Lokit BL selejtőzőben pár éve.ez a szint. a magyar edzők által képviselt szint. Szerinted miért látják a klubok a messziről jött emberekben a messiást? Pont ezért ,mert a hazaiakat már ismeri. Az idősebb edzők már nem tudnak megújulni, újabbak meg nem jönnek. Détárikkal akarunk egy új generációt? Prukner,Sisa,kis Mészöly és ezzel vége is a tehetséges edzők sorának, Sisára ezt egyébként is csak jóindulattal lehet mondani, hogy fiatal. Pont nekünk kecskemétieknek nem kéne a messziről jött ember sztoriát sajnálni. Tudta itt valaki hogy milyen edző az a Tomislav Sivic??? ugyan már ,senki. Akkor milyen alalpon írunk le előre bárkit is ezután? Miért számítanak ezután mondjuk jobban honfitársaikra. Mert a magyar focistának büdös a munka. Hegedűst például nagyon sokar tartom ,de ha Sivicnek azzal kell foglalkoznia, hogy folyton bulizik ne csodálkozzon senki ,ha egy idő után elege lesz a srácból.

 42. városlakó

  2008. december 21. vasárnap at 20:53

  Nitro!
  Amiket itt elsoroltál, hidd el , hogy egyetértek veled. Én realistnek írtam le a tendenciát ami újabban beindult nálunk, mert tudom,hogy ő messzi távol van tőlünk sokezer kilométerről szurkol a KTE-nek és a magyar focinak.
  De arról próbálunk szólni, hogy nem ez lenne a megoldás az itthoni bajokra. Ez az ország nem bír el ennyi profi csapatot és játékost. Így csak a helybentopogást választjuk minőségi javulás nélkül. Én a magam részéről sokkal fantázia dúsabbnak tartottam a sok évvel ezelőtti 12 csapatos nb1 elképzelést azzal a Kovács nevű MLSZ elnökkel,akit végül eltávolítottak. Félre ne értsétek nem a személyt hiányolom, hanem azt a gyakorlatot, ami csak egy vagy talán kettő szezont ért meg,mert gyorsan visszacsinálták.

 43. Nitro

  2008. december 21. vasárnap at 21:22

  a kevesebb csapatban akkor közös nevezőn vagyunk. Ez már tavaly is bebizonyosodott. De ez nem a légiósok számán múlik. Sajnos viszont attól tartok ,hogy annál a kevesebb csapatnál sem lenne több pénz utána. Hiányoznak az olyan klubtulajok ,mint akik megvannak mondjuk Oroszországban.Tudom más szint, de ha egy Csányi mondjuk megvenné az Újpestet ,akkor azért lenne mit a tejbe aprítani, más kérdés, hogy nemzetközi szinthez kellenének légiósok. De amíg az ilyeneket elüldözik(Várszegi) elüldözésük folyamatban van(Hemingway) addig csodát nem kell várni. Ezért is utálom ,amikor egy történelme csúcsán lévő csapatnál ,amiatt elégdetlenkedik valaki, hogy több légiós van ,mint az NB2-ben volt.Meg kell mondjam igencsak naív az ,aki ezen fennakad,főleg ,hogy az edzőhöz hasonlóan a volt Jugoszlávia területéről származik. Addig nem kéne a vészharangokat kongatni ,amíg erre nincs szükség.

 44. városlakó

  2008. december 21. vasárnap at 22:05

  A Csányi csak a jóban tud partner lenni,értem ezt úgy, hogy csak a jól működő dolgok érdeklik, amik nagy profitot hoznak és ha nem megy már szabadul is tőle, így tette tönkre a pécsi és a kecskeméti tejüzemet is,aztán most hogy jött a válság: már szabadulna a MIZO-Sole összevont cégétől is, mert szakértelme nincs csak remeg a pénzéért.
  De a többi magyar újgazdag is hasonlóan gondolkozik,ezért nincs az országban olyan akire igazán lehetne számítani. Talán ezért sóhajtozik a KTE is önkormányzati pénzre.

 45. Nitro

  2008. december 21. vasárnap at 23:40

  Rózsáéknak nincs is annyi pénze ,hogy egyedül működtessék a klubot, naná ,hogy szükség van önkormányzati pénzre, Ereco egyedül nem hozza el a kánaánt ,ez tiszta sor. Csányit csak a vagyona miatt hoztam fel. Pászkány féle ,mentalitás hiányzik is belőle. A foci az ráfizetés ,ezt csak szerelemből lehet csinálni. Nem a KTE az egyetlen, összes többi vidéki klub számára elengedhetetlen az önkormányzati támogatás. Ez nagyon rossz, de sajnos ez a tendencia Magyarországon és ez kevesebb csapat esetén se változik ,akkor legfeljebb nem lesz olyan ,mint tavaly a Sopronnal vagy a Tatabányával, illetve kevesebb régió képviselteti magát az NB1-ben.

 46. városlakó

  2008. december 21. vasárnap at 23:55

  Egyébként , az hogy itthon nincsenek jó edzők és jó játékosok az téves meglátás és az jelenti a magyar emberek lefikázását. Aki eddig neki mert indulni hogy komoly eredményeket érjen el a csapatával az előbb utóbb a pénzhiányon bukott el mind.
  Mert az sem a tulajdonosi hozzáértést bizonyítja, hogy nem hagynak időt senkinek sem kibontakozni és nyugodtan dolgozni. Pár hónapos sikertelenség után kirugdalják az edzőket, ezzel üldözték el a hozzáértőket , akik más megélhetés után néznek inkább. Sznob körökben az a divat minálunk, hogy minden ami külföldi az csak jó lehet és ami magyar az meg szar. Ezért nem fogunk mi nagyon sokáig kikecmeregni, ebből a mocsárból, mert a jóérzésű emberek inkább félreállnak amikor ezt a sok hülyeséget látják és azt mondják: akkor csináljátok ahogy tudjátok.

 47. realist

  2008. december 22. hétfő at 01:33

  Varoslako ismet megemlitett egy kicsinek tuno de nagyon is sarkalatos problemat!Miert van az hogy egy magyar ha tenni akar a sajat hazajaban sokkal hamarabb talal ellensegeket,irigyeket,mint segito szandeku embereket meg akkor is ha valamit nagyon nagyon jol csinal?Miert ervenyes meg az a szlogen hogy senki nem lehet profeta a sajat hazajaban???!!!Nem vagyok szociologus pusztan csak egy valaki aki olyan dolgokat lat hall nap mint nap a magyar oldalakon hogy ez a magyar ilyen sz.r,az a magyar dolod meg olyan rossz stb…! Ezeket a dolgokat magyarok mondjak magyarokrol!!!!Elkepeszto!!Kozben meg a masik oldalon elojon a nemzeti ontudat mikor a romanok akarjak a palinka elnevezest,es mondjuk a szlovakok meg a tokaji bort!!!?????Arrol panaszkodnak a termelok hogy miert a kulfoldi tej,meg a dinnye es nem a magyar!!???En itt a vilag masik oldalan meg tudom venni a jaszberenyi rizlinget,a tokajit,a pick szalamit,a felesegem tud pirosarannyal,gulyaskremmel fozni,univer majonezt tenni a szendvicsembe pedig itt kb nyolcszor dragabb mint a tobbi hasonlo,es otthon meg ahogy tudom nagyon kevesen vesznek magyar termeket!Minket megmozgat a jobbitas szandeka akik otthon vannak es tehetnenek azok tehetetlennek latszanak.Tudom azt is hogy ez a 50-60 ev elnyomasanak a hozadeka amikor megmondtak mit kell csinalni,es tisztaba vagyok azzal is hogy csak az uj generaciok hozhatjak meg a valtozast remelem hamarosan el is jon annak az ideje!De a felnovekvoket nem szabadna eluldozni mert ok jelenthetik csak a kiutat!!Kicsit elkanyarodtam a tematol bocsanat! A kevesebb csapat csak akkor hozhatna meg a valtozast ha az indulast borzaszto szigoru feltetelekhez kotnek,nem csak kijatszhato bankgaranciakhoz hanem valos meglevo vagyonok letetelevel lehetne egy profi ligaban indulni,mondjuk kellene letenni egy klubbnak az indulashoz egy stadiont es 50millio eurot ez lenne a feltetel,higyetek el lennenek befektetoi csoportok akik elindulnanak a BL szereplesert es az ott kaphato csillagaszati osszegetert!Persze lehet hogy csak ot hat csapat lenne de amekkora az orszag nem is kell tobb! Maradna a tobbi amator,megszunne a focistak zsebebe valo kotoraszas,az amator klubbok nem kerulnenek anyagi problemak ele,es mindenki sportolhatna a sajat koltsegen!Magyarorszagnal sokkal nagyobb es sokkal gazdagabb orszagokban is ez a tendencia es mukodik az igazan tehetsegesek ott is kinonek a tobbiek kozul es befutjak azt a karriert amire erdemesek!!Csakhat azt is tudom hogy akkor mi lesz a sok sok ugyvezeto igazgato urrakkal ,elnokurakkal,alelnokurakkal es a tobbi hasonloval akik nem a fociert tesznek hanem a focibol elnek mert ilyenek is vannak szepszammal tisztelet a kivetelnek!Szerintem jobb lenne ha minel hamarabb ez a folyamat elkezdodne mint megvarni mig az egesz osszedol magatol!
  Hajra kecskemet!

 48. Nitro

  2008. december 22. hétfő at 01:41

  Vannak jó edzők ,mondtam is 3 nevet. Sisa,Prukner,Mészöly. Egervári és Csank féle korosztály viszont szerintem már nagy újításokat nem tud véghez vinni. Kicsit belefásultak, teszik a dolgukat ha van csapatuk ,de semmi extra. Győr eredménye tavaly szerintem kicsúszott egyszeri dolog volt, bár 13. helynél azért többre taksált az a keret, ezt aláírom. Supka után pedig bárki leült volna a ZTE padjára, elkezdtek volna focizni a játékosok, mert az se rossz keret ,de edzőt akartak buktatni. Ez is baj a magyar focistákkal , kényük-kedvük szerint buktatgatnak edzőt. Ha nem az van ami nekik tetszik ,szarnak az egészbe. És azért vannak itt bőven olyan edzők ,akiknek nem kéne már csapat. Menjenek el valami kamu posztra az MLSZ-be dolgozni, aztán irány a nyugdíj. ÉS mint mondtad nem igaz ,hogy nincsenek jó magyar edzők, vannak csak szépen félre tolják őket. Elég ha Sisára gondolunk. Fejétől bűzlik a dolog, amíg kistelekik irányítják az MLSZ-t addig ne várjunk sokat. Abban viszont biztos vagyok ,hogy Kecskeméten is komoly utánpótlás nevelés fog kezdődni. Ez helyes dolog is ,mert be kell látni kis költségvetéssel dolgozunk, ebben az esetben pedig nagy segítség lenne, ha ki tudnánk nevelni minden évben legalább 1-2 játékost az NB1-be. Ha pedig Németh Krisztián kaliberű tehetségek is akadnának a leendőbeli akadémián ,akkor az később anyagi előnyöket is jelentene.Ha csak abba belegondolunk ,hogy Hegedűssel és Bagival is számol Sivic Balogh Marci is játszhat jövőre., komolyan fodunk mi támaszkodni a kecskeméti fiatlokra. Nálunk ez nem lesz problébma.

 49. csaba

  2008. december 22. hétfő at 11:43

  már itt is ez megy? nem volt még elég?

 50. városlakó

  2008. december 22. hétfő at 12:19

  Nem volt elég és sohasem elég, elméletben kitárgyalni a problémákat és megvitatni a mások véleményét. Az ilyen dolgok mindig is elgondolkodtatnak mindenkit, ha nem most akkor majd később, mindig kicsi bogár lesz a fülükben és egyszer rájön majd mindenki az értelmére. Egészen addig lehet így véleményt cserélni, amíg meg nem indul a sakktáblán a sötét gyalogos,mert ha már elindul, akkor lőttek az értelemnek.

 51. gyulabá

  2008. december 22. hétfő at 18:36

  Én azt mondom, reális a csapatnak az az elvárása, hogy ne essenek ki.Nagy gondban lesznek szerintem jövőre.Az önkirmányzati segitség pedig azért kell mert már annyi a tartozás, hogy össze fog omlani a klub.

 52. yoyo

  2008. december 22. hétfő at 22:07

  gyulabá :D

 53. charlie

  2008. december 22. hétfő at 22:35

  Csaba azt mondja, illetve inkább kérdezi, hogy nem volt még elég? De! Így aztán a téma lezárásaként:

  Szia Nitro! Amit Kecskemét labdarúgásával kapcsolatban írtam, nem azért tettem, hogy szégyenkezz mert az általam írtakról nem tudsz. Csak azt szerettem volna, hogy az 1911-ben alapított csapat idén elért valóban nagyszerű eredménye, az NB I-be jutás, egy kicsit árnyaltabb legyen. Honnan, hová ért a patinás múlttal rendelkező egyesület csapata 2008-ban. Egyébként a kecskeméti foci szereplői közül is ismerek egy párat személyesen is, hogy most névszerint, csak Onódy Tamás és Prikidánovics Dániel nevét említsem. Itt élnek a Bácskában, közelebbről Baján, sőt volt kötődésük Bácsalmáshoz is, a kecskeméti évek után, játékosként és edzőként is. Dani például Bácsalmás szülötte.

  Ezt csak úgy mellékszálként említem, – mint ahogy az itt megszólalók zöme is jól elbeszélt az írás lényege mellett – hogy “aki a múltat nem becsüli, a jövőt, nem érdemli.” (német közmondás), de mi előtt azt mondhatnád, hogy lám-lám én sem tudok meglenni a külföld imádata nélkül, álljon itt, ennek magyar megfelelője: “Tiszteld a múltad a jelenben, s tartsad meg a jövőnek” (Vörösmarty Mihály).

  Szóval, visszatérve az eredeti írás mondandójához: a KTE ezután, egy átszervezett szakosztályi modellben dolgozik tovább, ami örvendetesen, az utánpótlás korszerűbb képzését is zászlajára tűzte, meg azt, hogy az egyesület csapatait, a játékosokat, azonos irányvonal, egységes szemlélet mentén képzik, már az életkori sajátosságok figyelembevételével, amit nevezhetünk még, Ajax-módszernek is (Kiss Baranyi Sándor Bácsalmás, 1991-2002). Ez volt az egyik örömteli bejelenetés.

  A másik az volt, hogy az utánpótlás csapatok nevelésére, versenyeztetésére is nagyobb gondot fordítanak. Nem lesz olyan, hogy az NB I-es kerethez szerződtetett játékosok játszanak éjjel-nappal, már akit nem sújtott éppen valamilyen sérülés – NB I. Magyar Kupa, Liga Kupa, NB III. – miközben az utóbbi két említett mérkőzéssorozaton, a tehetséges, ifjúsági korosztályból kikerült játékosok a kispadott koptatták, vagy még oda sem kerültek.

  Ez a tény, részemről sem nyert osztatlan elismerést, de nem a KTE csapatánál (meg más csapatoknál is hasonlóan) követett gyakorlatot nehezményeztem, csak azt tettem szóvá, hogy miközben Kecskeméten örömteli módon NB I-es csapat fut ki hétről-hétre a pályára, az eddig követett metodika szerint, ebből a magyar labdarúgásnak semmi haszna nem származik, ettől a mai elég siralmas színvonal semmit sem fog javulni.

  Ezt, Te magad is elismered, amikor azt mondod, hogy az MTK meg a Debrecen, de ide sorolhatjuk a Győr esetét is, meg minden magyar csapatot, amely valamelyik nemzetközi kupában a Fradi BL-sikere óta elindult, hogy már szinte az előselejtezők, selejtezőjében jó nagy pofonokat kapnak.

  Szóval itt csaptak össze az indulatok, hogy kellenek-e légiósok, vagy nem kellenek. Szerinted kellenek, mert ez emeli a honi labdarúgás színvonalát: lásd előbbi bekezdést. Mások azt mondják, hogy nem kellenek, mert ilyen képességű játékosok itthon is találhatók: ismét mások azt mondják a légiósok legalább olcsók, nem úgy mint a magyar játékosok. Többek szerint, a légiósok arra szolgálnak, hogy letörjék a drága magyar játékosok “árfolyamát”, meg egyébként is ez a nemzetközi irányzat! Hát ezek aztán abszolut képtelenségek.

  Nos, a nagyszámú légiósjátékost azért alkalmazni, mert Nyugaton is ez a tendencia, úgygondolom csacsiság. Ott, a szaudi, meg orosz olajmágnásokhoz hasonló klubtulajdonosok hirdetik az igét, szabják meg a játék menetét… Hol vagyunk mi ettől a lehetőségtől?

  Drágák a magyar játékosok: szerintem nem a játékosok a drágák, hanem a velük szerződést kötő személyekben van a hiba. Azt is lehet tudni, hogy van, ahol nemet mondanak a egy-egy játékos túlzott anyagi igényére, de a játékosok nem esnek kétségbe, mert egy másik klubvezető szivesen megfizeti az irdatlanul magas összegeket is, aki csak ezt követően sopánkodik, hogy drágán szerződtetett egy-egy játékost, amikor kiapadt a kassza, nincs miből fizetni. Vagy edzői szinten, ott van Tornyi Barnabás esete, aki néhány klub éléről a szerződés lejárta előtt távozott, helyesebben elküldték, de nem azért mert az aktuális csapata a kiesőhelyen kullogott, ám a hatalmas gázsi így is megillette, mert valaki úgy kötött vele szerződést, hogy a súlyos tízmilliók akkor is megilletik, ha idő előtt elküldik a csapattól.

  Apropó válogatott! Pedig ugye milyen jó lenne már egyszer megint kikapni az oroszoktól, egy világbajnoki döntőben, még akár hat-nullra is. Ez azt jenetené, oda eljutottunk, hogy ott vagyunk, ám erre esélyünk sincs. Nem a vereségre, hanem már egy világbajnoki selejtező sikeres megvívására sem. És ez mindaddig így lesz, amíg az utánpótlás megfelelő szintű nevelésére, menedzselésére nem fordítunk kellő figyelmet. Mert, lehet a válogatott élén, a kapitány egy német világbajnok, vagy a jelenlegi elismert holland szakember, ugyanazokkal próbálkoznak, akikkel más már egyszer bizonyította, hogy bizony belőlük, hogy szépen fogalmazzak, nem lehet aranyat kovácsolni.

  Nitro, Te mondod, hogy a válogatott, az más “tészta”, nem szabad “összemosni” a kubfocival, ott kisebb a merítési lehetőség. Könyörgöm, hogyan legyen az a merítési lehetőség nagyobb, ha a magyar játékosok a kispadot koptatják, miközben a csapatok zöme eszméletlenül sok légióst alkalmaz, a tehetséges fiatalok meg az NB II-ben meg az NB III-ban játszanak, már ha bekerülnek a csapatba, vagy egyáltalán foglakoznak velük, vagy csak szükséges rossznak tekintik, amit csak az MLSZ előírása szorgalmaz, már mint az utánpótláscsapatok kellőszámú meglétét.

  Ilyen alapon nagyon tetszik, realist példabeszéde, a hülye apáról és a fiáról, amit kiegészítenék analóg azzal, hogy: vetés nélkül, nincs aratás! Valamikor a Fradi híres volt a sajátnevelésű játékosairól, ami persze nem azt jelentette, hogy nem került közéjük a Bácskából egy Albert Flórián, egy Páncsics Miklós, vagy a Fenyvesi testvérek, de ők voltak a kivételek, akik erősítették a szabályt, no meg persze a Fradit is. Na valami ilyesmit várok én az új felállástól, a szakmai stáb összetételétől, hovatartozásától függetlenül. Például az albertek, a páncsicsok és a fenyvesik a Fradi helyett, remélhetőeleg a KTE csapatát veszik célba, sőt a tehetségeket a vájtszemű játékosügynökök is majd ide irányítják…

  Városlakó, az NB I. létszámának csökkentésében látja a színvonal emelkedés lehetőségét. És? Ott, kik játszanának, ha jövőre megvalósulna a 12 csapatos bajnokság? Ugyanazok, akiket olykor az idén is kifütyültek a nézők a produkciót látva.

  Végül, ami az MLSZ-t illeti, lehet annak élén akárki, a klubok életébe nem szólhat bele. Csak kiírja a bajnokságot, meghatározza a részvétel feltételeit, meg kihírdeti a végeredményt és passz! Az, hogy merre halad a magyar labdarúgás, az nagyrészt a klubok akaratán, anyagi heyzetén múlik. Kecskeméten, most úgytűnik, a tettek mezejére léptek! Az egyesület minden szóbajöhető korosztályánál magasabb szintű képzést szeretnének bevezetni, azaz vetnek, hogy majdan arathassanak is, amiből majd a KTE és a magyar labdarúgás is profitálhat. Egyszóval a “gyereket”, még időben beíratták az iskolába és Gyulabá véleményével ellentétben, talán nem omlik rá az iskola teteje…

  Hajrá Kecskemét!

 54. Pali

  2008. december 23. kedd at 12:21

  Egyáltalán nem arról van szó, hogy szükség van e külföldi játékosra vagy sem.Egyszerűen csak annyi a lényeg, hogy JÓ játékosok, MINŐSÉGI LÉGIÓSOK kellenek.Azon kivül, hogy az edzőnek visszajátszik a fizetéséből, minek leigazolni olyan külföldieket, akik nem ütik meg az nb1-es szintet, hazájukban is tartalékcsapatokban játszottak és 1 év után kölcsön adja őt/őket a klub.Ezzel van a probléma.Ha bármelyik szerb kitűnne a tudásával a pályán, nem lenne olyan ember, aki azt mondaná, hogy minek hozták ezt ide.Iyen tudású légiós a KTE-ben nincs.Yannick a kivétel, de ő erősiti a szabályt.

 55. komix

  2008. december 23. kedd at 20:45

  yannick is csak akkor hajt mikor tv-s meccs van vagy jatekosmegfigyelo ul a lelaton kulonben beleszurkul a mezonybe

 56. városlakó

  2008. december 24. szerda at 10:46

  Jó a megfigyelésed komix,de azt is láthattad,hogy ő volt az első,akit kikezdtek az ellenfelek védői. Rúgták, vágták, húzták, nyúzták,szerintem Janika kapta a legtöbbet és a legdurvábbakat. Igaz , hogy neki alacsonyan van a súlypontja és így nem tud akkorát esni mint mások,de azért mindenki visszafogná magát annyi durvaság után.Elég sokat láttam sántikálni is a pályán.
  Olvassátok el ezt a cikket: http://www.pepsifoci.hu/node/23113
  Kíváncsi vagyok,hazánkban lesz-e valamikor ilyen szerkentyű?

 57. realist

  2008. december 24. szerda at 20:40

  Pali velemenye szerintem is nagyon igaz! Az a legnagyobb problema hogy masod,harmad ligas legiosok erkeznek Mo.ra es ha netan valaki kozuluk kiemelkedo az csak ugrodeszkanak tekinti (amire komix utalt) es csak az alkalmat keresi hogy tovabb alljon!Kivancsian varom mikor lesz egy befektetoi csoport aki eszreveszi a magyar bajnoksagban rejlo lehetosegeket???!!Hogy mire is gondolok! Szerintem kelet-kozep europaban ma magyarorszagon lenne a legkonnyebb (legolcsobb) megnyerni a bajnoksagot ami ugye lehetoseget adna a BL selejtezokre,ami persze mar sokkal nagyobb feladat de ha ott egyszer,csak egyszer sikerul tuljutni evrol evre garantalt legalabb egy ket kor a legjobbak kozott es ott mar mindannyian tudjuk mekkora osszegek forognak!!!Nezzetek csak meg a norveg Rosenborg peldajat sorozatban 11.szer nyertek meg a norveg bajnoksagot (egyedulallo europaban) es minden evben jatszanak egy-ket kort ami nekik boven eleg!!! Ha visszaemlekezunk a fradinak egyszer sikerult es ahelyett hogy okos gazdalkodassal evrol evre megismeteljek szetloptak mindent a vezetok!Szerintem az is nagyon fontos dolog hogy kiknek a kezeben van egy bizonyos csapat sorsa,nem csak az hogy bizonyos jatekosok milyen produkcioert mennyit kapnak!!!
  Kicsit kapcsolodva a szerkentyuhoz es Gera Zolihoz szerintem akkor lesznek otthon is olyan gepek ha majd a jatekosok komoly erteket kepeznek es erdeke lesz a klubnak minel hamarabb csatasorba allitani hiszen azert fizettek ertuk euromilliokat.De amig azert igazolunk tudatosan forditottlabu legiosokat hogy letorjek az arat addig szerintem nem!!
  Valtozatlanul az a velemenyem ha akarjuk hogy az europai porondon odakeruljunk a fazek melle,akkor olyan feltetelekkel kel kozdeni mert egyebkent eselytelenek vagyunk!Sokkal nagyobb uzlet ez mar mint hogy legyenek veletlenek!
  Szerintem.

 58. Pingback: Évvégi interjú: Tomiszlav Szivics

 59. Pingback: Hasmenés után havazás

 60. Pingback: Mi góllövés titka? - Török László focisulit indít | kesport

 61. Pingback: Mi góllövés titka? Török László focisulit indít! | kesport

 62. Pingback: Nagy visszatérés: Török László Soltra igazolt! | kesport

 63. Pingback: Új edzővel ütötte ki a kis KTE a megye I-es Ladánybenét | kesport

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..