kesport.hu

Ungvári Miklós a 2008-as év legjobb dzsúdósa

A Judoinfo felhívására – immár harmadik alkalommal – voksoltak az olvasók, összesen 903 szavazat érkezett a jelöltekre, ezeknek több mint egynegyedét (összesen 234 szavazatot) Ungvári Miklós kapta. A Kecskeméti Judo Club sportolója 2008-ban ezüstérmet szerzett a lisszaboni Európa-bajnokságon, s ugyancsak második lett a hamburgi Szuper Világkupa-viadalon.

Hetedik lett a rangos párizsi tornán, győzött Braunschweigben és Celjében. Mindössze hat jegyzett mérkőzésen veszített 2008-ban: a párizsi viadalon a mongol Kashbataar és a dél-koreai Kim múlta felül, a hamburgi döntőben a spanyol Penas, a lisszaboni fináléban pedig a grúz Kedelasvili bizonyult nála jobbnak.

Egyetlen meccset veszített a pekingi olimpián is, ahol szomorú emlékű összecsapáson néhány másodperccel a mérkőzés vége előtt szabálytalan fogásért kapott intés miatt kellett búcsúznia. A hatodik vesztes meccsén, a magyar bajnokságon az ellenfelét úgy hívták: Ungvári Attila…

A miskolci ob-n harmadik lett, akárcsak német csapatával, a TSV Abensberggel a Klubcsapatok Európa-kupájának döntőjében. „Ungi” az Abensberggel német bajnoki címet is szerzett, majd az év végén jelentette be, hogy egy új szakosztály, az MTK-Erzsébetváros színeiben folytatja pályafutását.

A Judoinfo szavazásának második helyezettje (135 szavazattal) az MJSZ által az év női sportolójának választott Csernoviczki Éva lett, az Ippon Judo Tatabánya kitűnősége a pekingi olimpián hetedik helyezést ért el, megnyerte a szófiai Világkupa-viadalt, a Svéd Opent és az U23-as Európa-bajnokságot, bronzérmet szerzett a lisszaboni Európa-bajnokságon, a hamburgi Szuper Világkupán és a braunschweigi tornán, ez igazán kiemelkedő eredménysor!

A Judoinfo olvasói szerint Bor Barna volt a harmadik legjobb 2008-ban (124 szavazatot kapott), a paksi Atomerőmű SE nehézsúlyú versenyzője – sorozatban harmadszor – megnyerte az U23-as Európa-bajnokságot, emellett aranyérmes lett a svéd nyílt bajnokságon, ezüstérmet nyert a Tre Torrin, Celjében és Dubrovnikban, továbbá ötödik helyezést ért el a decemberi Open-világbajnokságon.

(judoinfo.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..