kesport.hu

Kecskeméti világbajnoknak tapsol az ország

Ami amatőrként nem sikerült, a profik között megtörtént: a végtelenül szimpatikus kecskeméti születésű nagyközépsúlyú Balzsay Károly csúcsra ért, hisz az Universum Box-Promotion szombat esti gáláján elnyerte Denisz Inkin WBO vb-címét.

A klubtársak meccse nagy iramban kezdődött, mindkét öklöző sokat mozgott, igaz, az orosz címvédő diktálta a tempót. Ennek ellenére az első menetben Balzsay volt némileg pontosabb. A másodikban Inkin akarata érvényesült, az orosz sokat ütött, s ha nem is talált mindig, riválisa ekkor pontatlanabb volt. A harmadikban az eddig a WBO interkontinentális övét birtokló Balzsay sokkal összeszedettebben öklözött. A következő két szakaszban azonban megint Inkint tűnt valamivel jobbnak.

A hatodik három perc egyértelműen a kihívóé volt. Balzsay remek kombinációkkal tisztán találta el az oroszt, aki kicsit fáradni látszott. A folytatásban Balzsay a nagyobb ütésekre várt, s ugyan mindkét szakasznak voltak olyan periódusai, amikor egyértelműen jobb volt, összességében azonban nem sikerült meggyőző fölényt kiharcolnia. A tizedik menetben Balzsay közel került ahhoz, hogy kiüsse az erejével elkészült Inkint, az utolsó 30 másodpercben több megrendítő erejű ütést mért riválisára, akit a menet végét jelző gongszó mentett meg a padlóra kerüléstől.

Az utolsó előtti menet elején úgy tűnt, padlóra kerül az orosz, de aztán túlélte a magyar rohamait, s Balzsay a későbbiekben nem tudott átütő rohamokat indítani. A zárószakaszra Inkin kijött a gödörből, s mivel Balzsay is elfáradt, a kiütés elmaradt, igaz, ennek ellenére a hajrában egyértelműen a magyar bokszoló akarata érvényesült, amivel végül sikerült a maga javára fordítania a meccset. A 12 menet után a pontozóknál Balzsay Károly 115-113, 116-112, 116-112 arányban nyerte el WBO bajnoki címét.

Ezzel a győzelemmel Karcsi a jubileumi 20. profi győzelmét könyvelhette el, és készülhet az első címvédő küzdelemére, melyet a tervek szerint augusztus 22-én, Budapesten rendeznek meg.

Videó erre.

(monokli.hu)

2 hozzászólás

 1. városlakó

  2009. január 12. hétfő at 09:24

  Gratulálok Karcsinak és a Balzsay családnak ,kitartó kemény munkájáért!!!
  Ez óriási siker,a városnak !!!
  Szegény Karcsi arcát, jól kidekorálta ez a ruszki,
  Csak azt nem értettem, hogy miért nem ment már rá sokkal hamarabb, akkor biztos nem kapott volna ennyit és még ki is csaphatta volna.
  De, így is nagy örömet szerzett nekünk!!!

 2. Vik

  2009. január 12. hétfő at 15:14

  Hát ez nagyon nagy öröm köszönjük neked Karcsi. Végig szorítottam neked és tudtam hogy nyerni fogsz. Nagy siker ez az egész országnak, és persze büszkeség városunknak Kecskemét-nek.. Hajrá Magyarok!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..