kesport.hu

Baráti döntetlen a Fáy utcában – Vasas-KTE-Ereco 1:1

A KTE-Ereco – rosszemlékű újvidéki látogatása után – szombaton délelőtt Budapesten a Vasas ellen folytatta felkészülési meccseinek sorát. A találkozót a Vasas Fáy utcai műfüves pályáján, délelőtt tizenegy órás kezdettel, szikrázó napsütésben, ugyanakkor erős szélben játszották a csapatok.

A hazaiak kezdtek frissebben, Dobrics már a második percben – igaz, egy kaput elkerülő – lövésre vállalkozott, a következő említésre méltó esemény a tizenhatodik percben történt, akkor Yannick 10 méterről tette próbára Németh Gábort, aki szögletre tolta a kameruni lövését.

A félidő közepén a Kecskemét vette át a játék irányítását előbb Csukics próbálkozott, majd Némedi állt oda egy szabadrúgáshoz, azonban 30-ról eleresztett lövése elkerülte a bal felső sarkot. Kis idő elteltével egy szép Szavics-Yannick-Szavics háromszögelés után utóbbi laposan vette célba a kaput, ám labdája mellé ment. A huszonhatodik percben magához tért a Vasas: tetszetős angyalföldi támadás végén a Görögországot megjárt Lackó Zsolt trafálta telibe a keresztlécet.

A félidő előtt nem sokkal megszületett a találkozó első gólja: B. Tóth Balázs tisztázatlan körülmények között esett el a kecskeméti tizenhatoson belül, az alapvonal közelében, a játékvezető Farkast szabálytalannak vélte, így a tizenegyes pontra mutatott, a megítélt büntetőt Németh Norbert értékesítette.

A KTE-nek sem kellett több, előbb Csordás 24-ről a jobb alsó kapufát találta el, majd a negyvenötödik percben Litsingi tette vissza a lasztit Yannicknak lövésre, aki nem tétovázott: kipókhálózta a bal felső sarkot, ezzel 1-1-el vonultak szünetre a csapatok.

A szünetben a kecskemétiek hat, míg a piros-feketék öt helyen változtattak az első félidőhöz képest. Sowumni félidei beállításával érezhetően felpörgött a hazai csapat, a második játékrészt azonban – pár angyalföldi helyzettől eltekintve – a lila-fehérek uralták. Egy szöglet után Tóth András szerezhette volna meg a vezetést a Vasasnak, ám 5 méterről nem találta el a kaput, a félidő további részében langyos mérkőzést láthatott a mintegy 200 kilátogató, helyzetek azonban akadtak.

A pár perccel korábban pályára lépő, Balog Marcell a hetvenedik percben szépen vette mellre és fordulásból, kapásból lőtt, majd hét perccel később ismét ő került helyzetbe: Montvai jobb oldali beadását bevetődve próbálta kapura tenni, de csak a hálótartó vasat találta el. A szituáció után Montvai Tibor kért ápolást, a csatár a jobb térdhajlító-izmát fájlalta és a helyére Szavics tért vissza a pályára, aki nem is tétlenkedett: az utolsó percben balról kanyarított a középen érkező Kormos felé, ám a csatár 5 méterről kihagyta az ordító ziccert, ezzel 1-1-re végződött a találkozó.

Edzői értékelések:

Mészöly Géza: Nagyon kemény terhelést kaptak a srácok a múlt héten, ez látszott is az első meccsünkön, viszont azért is választottunk első osztályú ellenfelet, hogy reális képet kapjunk a csapat játékáról.

Tomiszlav Szivics: Az utóbbi időben komoly terhelést kaptak a játékosok, az első félidőben sikerült megvalósítani a taktikát, amit gyakoroltunk, a második játékrészben játszó fiatalok meggyőzőek voltak. Szeretem az ilyen meccseket, mikor “játékos” ellenféllel találkozunk. A három eddigi meccs alapján közepesnek ítélem a csapat produkcióját.

Vasas: Németh G. (Bartos a szünetben) – Balog (Szűcs, 75.), Unierzyski, Paripovics (Villám a szünetben), Tóth A. (Kiss, 60.) – Laczkó, Pavicsevics (Somorjai a szünetben), Dobrics (Piller a félidőben), Németh N. (Gyánó, 60.) – B. Tóth (Márton, 65.), Divics (Sowumni a szünetben)

KTE-Ereco (első félidő): Mitrovics – Schindler, Gyagya, Némedi, Farkas – Menyhárt, Csukics, Szavics, Yannick – Csordás, Litsingi

(második félidő): Tóth – Csukics, Grkinics, Visinka, Risztics – Litsingi (Kormos, 65.), Némedi (Ábel, 60.), Szavics (Bagi, 60.), Csordás (Balog, 65.) – Montvai (Szavics, 75), Giuchici


8 hozzászólás

 1. charlie

  2009. január 25. vasárnap at 11:58

  Jó kis meccs lehetett, sőt több gól is eshetett volna… Nekem különösen a “jobb alsó kapufa” tetszett:-)
  Hajrá Kecskemét!

 2. Pingback: A talaj miatt sérülhetett meg Montvai Tibor

 3. Pingback: Döntetlen Gyirmóton: Gyirmót 1-1 KTE

 4. Pingback: Megyei rangadó - szombaton KTE-Baja felkészülési mérkőzés

 5. Pingback: Öt nap alatt három meccset játszik a KTE - kedden a Jászberény az ellenfél

 6. Pingback: Utolsó edzőmeccs a Fradi előtt

 7. Pingback: Hasmenés után havazás

 8. Pingback: Most ki kap pirosat? - kedden Vasas - KTE-Ereco | kesport

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..