kesport.hu

SPORTNAP – Borjúpaprikás a sportolóknak – élő tudósítás

Vérfürdő, álarcba bújt politikusok – Sportnap 2009. Tudósítóink járják a helyszíneket, és igyekeznek az otthon maradóknak beszámolni, mit hagytak ki.

9 óra: A Messzi István Sportcsarnokban elkezdődtek a közös versenyek, játékos vetélkedők, gyerekprogramok. Kint vannak az Univer és a KTE-Ereco játékosai, ott vannak a birkózók, a ping-pong mesterei, a párbajtőrösök, illetve a súlyemelők mellett az íjjászok is. Aki 12-ig odaér, mindent kipróbálhat.

10:00 – Igazi csemegének ígérkezik a politikusok-sportvezetők-újságírók focikupa, amelyet 10 órától rendeznek a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában.

A futballküzdelmek jelenleg is zajlanak, a második félidőben meggyőző fölényben az Újságírók: 4-1 a kecskeméti sportvezetőkkel szemben. Megszületett az 5. médiagól, Németh István, a Gong Rádió munkatársa a gólszerző. Kertész Zoltán góljával már 5-2, de az Újságírók kitartanak.

Közvetlenül a lefújás előtt újabb gól: de még így is 5-3 arányban nyert a kecskeméti média válogatott – a végére azonban összeesett a firkászok védelme.

Fölkészülnek a politikusok a sportvezetőkre. Pillanatokon belül.

Elkezdődött a mérkőzés, eddig sehol nem volt figyelemre méltó helyzet. Sportvezetők – Politikusok: 0-0. 10. perc: Tihanics passzolt S. Juhászhoz, a technikai igazgató gyönyörű mozdulattal, sarokkal vette át, és lőtt egyből, de a politikusok kapusa a helyén volt, így maradt a 0-0.

Újabb szép jelenet az első félidő vége felé: Dr. Salacz László engedett el egy sistergős bombát, de a sportvezetők kapusa, Nagy Zsolt lábbal hárítani tudott. Még jut egy helyzet erre a játékrészre, Visinka Ede, a KTE egyik új-veterán igazolása nem tudta eldönteni, hogy 1 méterről a kaput vegye célba vagy inkább passzoljon: így kimaradt a lehetőség.

Dr. Szeberényi Gyula Tamás próbált meg kifogni a kiváló kapuson, Nagy Zsolton, aki a visszacselt követően elvetődve felszedte a lasztit a kult. biz elnöke elől. Hajtós a meccs, de gól még nincs. Borbényi Miklós sporttárs le is fújta az első 15 percet, 5 perc szünet következik.

II. félidő: a második félidő Kovács György, a politikusok hálóőrének bravúrjával kezdődött. A mérkőzés határozottan élénkebbé vált: most dr. Zombor szedett labdát a félpályánál, és jó ütemben ugratta ki Dr. Kovács András Jenőt.

A polgármester meghalt a szépségben: Ittzés Tamás passzát sarokkal akarta a kapuba juttatni, de végül a labda a jobb kapufa mellett gurult el – ordító ziccer maradt ki.

Megint dr. Zombor a főszereplő, egy az egyben indulhatott a kapu felé, fejjel maga elé tette, majd utolérték, de egy szép bokamozdulattal visszahúzta és ballal csak néhány centivel bombázott a jobb fölső sarok mellé – Nagy Zsolt nagyot nyújtózkodott.

A másik oldalon S. Juhász Attila a villánást követően ordító helyzetet vét. Egyre több érett helyzet mindkét kapu előtt, ám az állás továbbra is 0-0. Tihanics kapáslövése után a másik kapunál dr. Zombor felhőfejese kerüli el a jobbfelsőt. Gyönyörű gól! A polgármester az előkészítő szerepben: Dr. Kovács András Zombor kiváló ütemű passzát elemi erővel vágta a tehetetlen Nagy Zsolt kapujába. 1-0 a politikusoknak.

Zombor Gábornak nagy volt az önbizalma: félpályáról akart gólt lőni, a labda átjutott a kint álló Nagy felett, de végül a kapu fölé szállt.

Hasonló szituáció ismét, most Szeberényi Gyula Tamás emelte rá, de mellé ment a félpályás kísérlet. Vége a mérkőzésnek, a politikusok 1-0-ra nyertek a sportvezetők ellen.

A döntő összecsapás zajlik: Politikusok – Újságírók. Bízunk a kesport.hu csapatában.

Elkezdődött a városi rangadó, valós ellenfelek feszülnek egymásnak: politikus-újságíró rangadó, döntő. Brúszel Péter, a kesport.hu munkatársa szerzi meg a médiának a vezetést: 1-0 a firkászoknak. Marsa Norbert, a KTV munkatársa duplázza a politikusok ellen rúgott gólok számát. 2-0.

Zavarban a városvezetők: a média lehengerlő támadásai ugyan nem eredményeznek gólokat, de a politikusok támadásait is blokkolják.

Hatalmas lövés a politikusoktól, ám a médiakapusnak nincs dolga.

A Mózes Bálint által szélre játszott labda jó passzal került tovább Németh Istvánhoz, aki óriásit lőtt. 3-0, de időközben Boros András is brillírozott: 4-0 a médiának. A politikusoknak úgy tűnik, annyi.

Brúszel villan: csapatának 5. gólját szerezte. Lehengerlő médiafölény.

Erőtlen kísérletek, kimaradt ziccerek, a félidő végére marad a médiavezetés: 5-0 a sajtónak a politikusokkal szemben.

II. félidő

Ha csak valami ordító médiabaki nem történik, a 2009-es Kecskeméti Sportnap kispályás győztesei a nagypályás médiások. Marsa Norbert fejelt, de a kapuőr Bogasovnak nem sok dolga akadt vele.

Ittzés Tamás próbálkozott laposan, ám lövése balról előzte a médiás kaput. Garaczi Jánosra indított a KTV sportszerkesztője, az MTI tudósítója azonban nem tudta laposan levenni a labdát, így az elpattant a lábáról. Németh István közben hatalmasat bombáz Szeberényi képviselőre.

Az elmúlt percekben nem történt említésre méltó, a politikusok biztos vereségük tudatában vannak a pályán, ráadásul rúgtak egy öngólt is, hatra növelve így a médiások előnyét. Gyönyörű gól: 7-0 a mérkőzés.

Szeberényi szépít: szép összjátékot gyönyörű befejezés kísér: 7-1-re nyert a médiacsapat.


III. helyezett: Kecskeméti Sportvezetők
II. helyezett: Politikusok
I. helyezettek a 2009-es kecskeméti sportnapon: az újságírók.

A kesport.hu futballkülönítménye kitörő örömmel az arcán szorongatta a győzelemért bezsebelt kupát valamint az ajándék tízliteres pezsgősüveget.

Jelenleg 12:17-et mutat az óra, 13:00-tól a Kecskeméti Városházán a sportágak legjobbjait köszöntik.

13:00 Elkezdődött a ceremónia a Városházán. Mindenki néma csendben figyeli a focisták, a kézisek tavalyi szezonjából összeállított videót, melyet egy óriáskivetítőn nyomnak, tüc-tüc zene kíséretében. Most pedig már komoly zene van a repertoáron, és Ungvári, illetve Szellő a kivetítőn.

Az úszókról készített összeállítás után Lovas Zoltán, a Városháza sportreferense köszönti a megjelenteket, szórványos taps kíséretében. A tavalyi évben kiemelkedő eredményt elért sportolók és sportvezetők köszöntése előtt még egy kis műsor vár az egybegyűltekre. Most Hegedűs Zoltán színművész olvasott fel Karinty Frigyestől, majd rövid zenei műsorszám.

Dr. Zombor Gábor ragadta magához a mikrofont. A polgármester azt mondta, öröm volt látni a videó összeállítást, mert látszik, hogy a városban pezsgő sportélet van. Felidézte a nyári olimpiát is, amikor szívinfarktus-közeli állapotban izgult az ország és a város sportolóiért.

13:40: Egyesével szólítják ki a sportolókat és az edzőket. A Díszterem melletti helyiségben már minden a helyén, a pincérek az állófogadást már jó előre elkészítették. Csülök, töltött káposzta, borjúpaprikás és különféle hideg ínyencségek várják, hogy megegyék őket. A díjazottak névsorát hamarosan megjelentetjük.

14:25: Az állófogadás után – amely már elkezdődött – sportfórumot rendeznek az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Köpontban 16 órától, közben kezdődik fél négytől a KTE – Baja felkészülési mérkőzés a Műketvárosi Műfüves pályán. Erről a találkozóról is részletes összefoglalót olvashattok majd a kesport.hu-n.

9 hozzászólás

 1. sniffles

  2009. január 31. szombat at 22:27

  Mikor lesz már frissítve?Kik az év sportolói?

 2. charlie

  2009. január 31. szombat at 22:34

  Gratulálok az első helyezéshez! A kesportra igazán nem mondható, hogy bort iszik és vizet prédikál! Simán pezsgőben fürdik….:-)

 3. Pingback: Átadták az Év Sportolója kitüntetéseket

 4. Katic

  2009. február 2. hétfő at 01:25

  Büszkék is lehetünk a kesportos csááávókra. :D:D:D

 5. Pingback: A 2009-es év fontosabb eseményei – év végi összefoglaló 3/1

 6. Pingback: Újságírók-politikusok meccs a Messziben!

 7. Pingback: A Kesportot választották az év sportszerkesztőségének

 8. Pingback: A röpisek az év csapata, Gyurkó az év ezője – egyéniben Szellő és Székely nyertek

 9. Pingback: Nagyszabású sportnapot rendeznek márcisuban

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..