kesport.hu

Átadták az Év Sportolója kitüntetéseket

Az egész napos sportprogramok és városházi ceremónia után szombaton este átadták az Év Sportolója kitüntetéseket a Sportbálon, amelyet az Erdei Ferenc Kulturális és Konferencia Központban rendeztek. Egyéniben Szellő nyert, míg csapatban a Kecskeméti Röplabda Club vitte el a pálmát.

Felnőtt, férfi: Szellő Imre, a Kecskeméti SC ökölvívója, edzője Konkoly István
Felnőtt, nő: Bódi Renáta, Top Kids SE karatékája, edzője Bíróné Farkas Márta

Felnőtt csapat: Kecskeméti Röplabda Club férfi csapata, edző: Gyurkó Sándor

Utántótlás, fiúk: Balog Gábor, Bácsvíz KVSC úszója, edzője: Budavári István
Utántótlás, lányok: Madarász Dóra asztaliteniszező, Kecskeméti Spartacus SK, edzője: Szily György

Utánpótlás csapat: Kecskeméti Röplabda Club ifjúsági együttese, edző: Gyurkó Sándor

Az év edzője: Szily György, asztaliteniszező, a Kecskeméti Spartacus SK mestere

Az év fogyatékkal élő sportolója: Boronkay Péter, triatlonista, edzője: Balla Péter

Az esztendő sportmecénása: Szarka Balázs, az Univer Szövetkezeti Zrt. elnöke

Az év sportmédiája: a Gong Rádió főszerkesztősége

57 hozzászólás

 1. Baller

  2009. február 1. vasárnap at 15:18

  Gratulálok az összes díjazottnak!

  Képek lesznek?

 2. ????

  2009. február 1. vasárnap at 17:02

  Nálam az év csapata a KTE! Hogy tudják összehasonlítani a röplabdával a focit, mikor azt alig űzik néhány helyen azországban, míg fociban egy megyében százszor több csapat van. Erős túlzással az is első osztályú a röplabdában, aki elindul. Ezzel nem az ittenieket akarom megbántani, de azért még jó, hogy öt csapat közül a harmadikok, míg a KTE több ezer tízezer közül 97 év után első osztályú!

 3. foci-röpi?

  2009. február 1. vasárnap at 19:02

  Hogyan lehet összehasonlítani a focit a röplabdával? A röpisek a gyerek korosztálytól a felnőttig kecskeméti edzőkkel, kecskeméti nevelésű versenyzőkkel tarolnak mindent és nem 97 év után először, hanem igen csak régóta folyamatosan.
  Az meg hogy sokan rúgják a labdát az nagyon csodás, csak azért a színvonal az inkább vicces mint komoly.

 4. kM

  2009. február 1. vasárnap at 20:34

  Baller, a sportbálról nem, mert összeestünk az egész napos rohangálás után, de a napközbeni eseményekről (Messzi, Városháza) lesznek még képek.

 5. adamikzoli

  2009. február 1. vasárnap at 20:46

  Az ilyen és ehhez hasonló díjak mindig a síkos jég kategóriájába tartoznak. Több okból is, hiszen nagyon nehezen lehet összehasonlítani a teljesítményeket. Sokszor kerültem már konfliktusba akkor amikor elmondtam a véleményemet egyes díjakkal kapcsolatban. Általában az a gond hogy nincsen a díj odaitélésének a módja pontosan leszabályozva . Mert ha csak az előző hozzászólásokat nézzük akkor mindkettőnek vannak részigazságai. Vitathatatlan, hogy fociban sokkalta nehezebb akár csak feljutni a legmagasabb osztályba mint röplabdában. Színvonalát tekintve ugye mindkettőnél vannak hiányosságot. Helyezésben és kecskeméti sportolókkal való siker megitélésében a röpi “nyer”. Nem tartanám elvetendőnek hogy olyan “szabályzatot” készítsünk ahol igen is fogalmazzunk meg különbségeket sportágak között. Furán vagyunk bekötve. Emlékszem régen kapott egy “világbajnoki” ezüstérmes ,díjat a várostól és lenyilatkozta a helyi sajtónak hogy akkor jövőre a heti két edzést megnöveli háromra. Láthatjuk milyen értékű lehetett a világbajnokság. Tudunk örülni annak hogy egy teniszező bekerül a legjobb százba a világon, ugyanakkor legyintünk egy VB 9. helyezett magasugróra. Lebecsülhetjük akár a VB 6. kézilabda csapatunkat, ugyan akkor a tizednyi konkurenciával bíró vizilabdásaink az istenek. Nehéz rendet találni a fejekben , főleg akkor ha valamilyen sportág felé elfogultak vagyunk. Persze a lelkemben nekem is az atlétika és a rögbi az első és sokszor nehéz elfogulatlanul nyilatkozni. Ezért kell egy jól leszabályozott rendszer és nincs vita. Igaz akkor a kedvenc nem biztos hogy kaphat díjat:)
  üdv.adamikzoli

 6. zzzzz

  2009. február 1. vasárnap at 21:55

  Kedves kM!
  Egy-két elírás olvasható a cikkben. Pl. Madarász Dóra edzőjének a neve, és a férfi utánpótlás csapat edzőjét tudtommal Gyurkó Sándornak hívják! :)

  Gratulálok a díjazottaknak, és bár tényleg kérdéses sok ilyen díj, de eddig is így volt és ezek után se lehet megérteni, hogy miért pont az a csapat kapja, ha a másik is ugyan olyan kimagasló teljesítményt ér el. Nem is kell hogy megértsük, elég ha tudomásul vesszük hogy a sok csapat, és sportoló közül egyet emelnek csak ki.

 7. Nitro

  2009. február 1. vasárnap at 22:19

  Én azt mondom, minden díjazott Kecskemétet képviselte, kecskeméti klubok színeiben ért el szép sikereket. Megérdemlik az elismerést. Gratulálok! A sportágak között pedig a szurkolók, a nézők döntenek, hogy kinek mi áll a szívéhez legközelebb. Úgy gondolom a focisták enélkül az elismerés nélkül is tudják, hogy mennyire szeretik őket a városban, ez a nézőszámokból ,a médiában kapott nagyobb nyilvánosságukból ki is derül. Nem érdemes ezen vitázni, ilyen a rendszer, így döntöttek a díjat odaítélők, ettől nem fog változni semmi,örüljünk annak, hogy ennyi kitűnő csapata és sportolója van egy ekkora városnak. A KTE meccsein ettől ugyanúgy 4-5 ezer ember lesz, a röpisekén pedig már a 4-5 is nagy szó lenne.

 8. xy

  2009. február 1. vasárnap at 22:25

  a röpit tényleg nem lehet egy napon említeni a focival… vagy amit annak neveznek…

 9. kM

  2009. február 1. vasárnap at 23:55

  Bocs zzzzz, javítom, köszi a visszaszólást.

 10. egy röpis

  2009. február 2. hétfő at 00:05

  helló

  aki ismer az tudni fogja hogy ki vagyok a véleményem hogy ha annyira össze akarod hasonlíítani a focit és a röpit amit mág 15 éve rendszeresen csinálok hibát követsz el nem lehet a röpi az az egyik legnehezebb sportág szerintem és ez nem fizikailag dől el. Az egész egy összetett dolog technika pszhiológia adottságok és minden, ebben igazad van hogy a foci népszerűbb itthon :) Magyarországon de mondjuk vegyük alapul egy olyan országot mint Brazíllia ahol igen színvonalas a foci és a röplabda is és elmodom neked kedves barátom hogy a röpi lenyomja a focit mint a béllyeget csak a harmadik a standröpi. Na ehez mit szólsz? Csak sajos nállunk valami miatt az emberek szemében a foci a lényeg. Szerintem ehhez a sportnak nem nagyon van köze ez szimpatikus az embereknek meg jó a managementje ez nembiztos hogy helyes így :) mag nemtudom hogy ha városban összeszámolnánk hogy hás kecskeméti edző foglalkozik utámpotlással és hány igazilt utámpotlás csapat van és abbók ki mit nyert ki nyerne? az hogy 50 évután feljutottak az első osztályba le a kalappal előttük buszkék vagyunkrájuk tőlünk egy darab nézőt sem vesz el mert az a kevés aki kijár a meccseinkre az hűséges és mindíg kijön :)visszatérve a kijelentésedre amit legközelebb jobban olvass utánna és utánna tégy a magyar bajnokságban nem 6 csapat indul ha érekel nézd meg és elsők vagyunk :) a mai Dunaferr elleni csata után meg végképp :) két dologban viszont én össze hasonlítanám ha össze akaros hasonlítani hány kecskeméti játékos van a fociban ? mert a röpiben 2 kivételével mindenki és mennyiből gazdálkodik a két csapat ? csak pl erejéig kb 100 millából BL négyes döntőbe be lehetne jutni ! És akkor a röpinek is lenne hírverése :) Nem is értem hogymit akarsz hasonlítani mihez? és akkor még nem beszéltünka többiről: sem a kéziről sem a kosárról sem az atlétikáról vizilabdáról??? azokkal mi van ha azok nyerték volna akkor azokat fikáznád ember?
  nincs semmi bajom ahhal hogy szereted a focit én is szeretem az angolt :) mert azt érdemes megnézni és kifizetni a jegy árát. Mielőtt kritizálsz valamit vagy valakiket gondold meg és intelligen emberként tegyed :)

  kösszike
  üdv.: “3”

 11. xy

  2009. február 2. hétfő at 08:58

  Egyetértek 3-as…:)
  De könnyebb lenne olvasni, ha több vesszőt meg ilyeneket használnál :)
  Jók voltatok tegnap! Így tovább!!!
  Remélem, nem haragszik senki, ha ezt itt csendben megjegyzem: Liverpool 2:0 Chelsea :D

 12. redmiller

  2009. február 2. hétfő at 09:20

  Grautlálok a röpiseknek! Teljesen megérdemelten nyertek.
  Abból a pénzből, amiből mások gazdálkodnak, simán lehetne egy jó nemzetközi szintű röplabda csapatot építeni. Akkor nem 1-300 néző lenne kint.
  A röplabdát Magyarországon nagyon rosszul menedzselik és a média sem nagyon foglalkozik vele… Pedig – aki figylete akár az eurosport az tudhatja -, hogy a foci és kosárlabda után a leginkább népszerű sportág. Nagy sport nemzettek – USA, Brazilia, Kína, Japán, Olaszország, Németország, stb. – is játszák. A kézilabda ehhez képest európai sportág, míg a vízilabda dél-európai, illetve orosz és valamennyire amerikai játék….

 13. röpis

  2009. február 2. hétfő at 11:02

  Az a baj, hogy ez az egész támogatósdi, meg díjátadósdi a politika műve. Amelyik csapatnak van az önkormányzatnál stabil embere az mélyen belenyúl a mézes bödönbe,amelyiknek nincs az meg “csak” díjat kap.Tények ! A kosarasok 4.éve megkapják a maguk 70 M. ját a várostól egy olyan megállapodás alapján ,amelyben teljesítmény nincs megállapítva.A plusz szponzori pénzekkel együtt egy nb1 es foci csapat pénzével gazdálkodnak. Eredményt az elmúlt 3 évben nem értek el. Minden évben ideszerződtetnek 4-5 külföldi játékost akik ennek a pénznek elviszik a nagy részét Kecskemétről.Mivel eredmény nincs, csak 1 évig vannak itt ,utánna jön más. Természetesen ez nem a játékosok hibája ,ez a mai magyar kosárlabda. Rengeteg pénzt költenek külföldiekre, magyar játékos alig játszik nemzetközi kupába nem indulnak,a válogatott nem tud eredményt felmutatni A focit most nem részletezném, elég az .,hogy már oktoberben tullépték a keretüket 100 millióval,és most az önkormányzatot próbálják bepalizni más sportágak kárára. A kézilabdások szintén viszonylag nagy kasszával és szponzori háttérrel rendelkeznek, bár az eredményhez itt i sok külföldi kell,de ök legálább szállítják a nemzetközi eredményeket. Nekik szerencséjükre stabil vezetőik vannak. Minden edzésükön 3-5 szponzori képviselő van jelen, akik szevezik és intézik a csapat körüli dolgokat persze nekik is megvan a kellő politikai hátszelük.
  A röplabdások évi 16 max 20 millióból gazdálkodnak(ez a városi támogatásból meg a szponzori pénzből van )( kosár 70 millió/év az várostól!!!!!!!!!!!) Évek óta a bajnokság 2-3 helyén vannak,utánpótlás szinten minden évben bajnokságokat nyernek.A csapat 3/4-e tanul dolgozik stb.Eggyetlen bajuk,hogy nincs aki érdemben a segítségükre lenne a várossal szenben. Természetesen vannak gyenge próblkozásók , dehát erősebb kutya ……Az elmúlt 3 hétben pl nem volt szinte egy olyan edzés amelyike teljes létszámban edzettek volna. Ki iskolai ki munkahelyi k ibetegség miatt nem tudott részt venni az edzéseken. Vannak sérültek Bálázs hónapok óta vállát fájlalja, nehezen elküdtlék orvoshoz, aki csak olyan kezelést tud neki térítésmentesen kiírni ami semmire sem jó.Természetesen lenne megoldás csak hát ez pénzbe kerül amit a röpiért kapott honoráriumból képtelenség lenne kifizetni.Amt a csapat most élért azt lehet mondani ,hogy erőn felül teljesít. Mivel sokszor késve kapnak fizetést, az is előfordúl, hogy a reggeli kiflijüket nem bírják megvenni magukna .Természetesen ez azokra vonatkozik akiknek nincs más forrásuk. Jó lenne ha olyan segíteni tudó személy vagy személyek jelentkeznének a csapatnál akik üzleti alapon segíteni tudnák a csapatot. Ez természetesen senki nem kívánná ingyen tölük. Ez ugy lenne tisztességes ha pénzt tud hozzni abból neki jutalék jár,A srácok és a kecskeméti röplabda már nagyon megérdemelne egy kis lélegzetnyi szünetet az állando nadrégszíj húzásból.

 14. redmiller

  2009. február 2. hétfő at 13:08

  “A kosarasok 4.éve megkapják a maguk 70 M. ját a várostól egy olyan megállapodás alapján ,amelyben teljesítmény nincs megállapítva”

  Tévedsz! A kosarasok tavaly kaptak előszőr 70 millát! Idén másodszor kapják, ha lesz eredmény. (Zsoldos ideszerződésének is egyik alapja volt, hogy a város jobban mögé áll a kosárlabdának!). Idén kapják meg másodszor, de jővőre – egyes hírek szerint – semmi nem lesz belőle, ha idén sem lesznek nyolcban… 2007-ben 40 millát kaptak. Abban az évben szavazták meg, hogy 2008-tól 2 csapat (kosár 70, foci 50) kiemelt támogatást kap.

 15. kM

  2009. február 2. hétfő at 13:14

  zzzzz, visszajavítottam Gyurkó Zsoltra, mert az a helyes.

 16. röpis

  2009. február 2. hétfő at 14:07

  Bocs ezt a sportbizottság egyik tagja mondta. De azért még midig egy kicsit soknak tartom, hogy ebből amerikaiak Stb jól éljenek a hazai tehetséges játékos pedig pályára sem léphet!

 17. egy röpis

  2009. február 2. hétfő at 14:33

  Szia

  A szerkesztőnek üzenném hogy javítsa már vissza Gyurkó Sándorra nem igazán helytállóak az értesülései 5 éve mióta ismerem GYURKÓ SÁNDORNAK hívják:), de nézz meg egy meccs utáni cikket ha nem híszed:).

  kössssszike

  Üdv Hoffart Zsolt

 18. érdekes

  2009. február 2. hétfő at 14:35

  Vicces hogy egy érdekes ember milyen jókis port kavart:) ezzel a foci sztárolással:)

 19. röpis

  2009. február 2. hétfő at 14:46

  ?????-nak üzenem ha ennyire lenézed a röplabdásokat, gyere le edzésre és nézzük meg mit tudsz! Szerintem egy szabályos érintést nem tudnál megcsinálni. Utánna minősítsd. hogy milyen sport a röplabda. Tény én meg nem tudnék annyit futni mint a profi labdarugók, de egy szabályosat bele tudok rúgni a labdába és még szórakozásbol is élvezetes mecset tudunk játszani egymással. Viszont ha valaki nem tud szabályosan érinteni nem hiszem ,hogy szívesen jatszaná a röplabdát mert lehet,hogy 2érintés után eltörné az ujját. A röplabda nem az a sportág amit előképzés nélkül bárki is játszani tudna.Ezért csak azok játszák akik évekig alázattal a sportág szeretete miatt gyakorolják nap mint nap.

 20. Cool csaj

  2009. február 2. hétfő at 15:55

  Kedves röpisek,

  minden elismerésem a Tiétek!! Nem tudok többet hozzátenni a hsz-ekhez, maximálisan igazatok van, megérdemelten kaptátok meg a díjat!

 21. nbcee

  2009. február 2. hétfő at 16:29

  Ha egy anyának több gyermeke is van, természetes, hogy szereti mindegyiket.

 22. xy

  2009. február 2. hétfő at 16:30

  ?????-nek: “fociban egy megyében százszor több csapat van” -> És miért kell minden mezei csapatot támogatni??? Mert ha összeállank 11-12-en, és rúgdossák a labdát, az még nem foci!!! Azért nem kellene pénzt adni!!! Legyen egy megyében 4-5 csapat, vagy mit tudom én mennyi, támogassák őket ésszerű pénz mennyiséggel, de akkor produkáljanak is valamit!!!! Folyamatosan! És ne 100 évente egyszer!
  A focis témáról ennyi, mást nem mondok, mert a magyar focit elvből útálom. Szerintem ez nem foci, lényegtelen, hogy mennyi pénzből csinálják! Mármint olyan értelemben, hogy hiába a sok pénz, ha nincs felmutatható eredmény. Amit ezek tudnak, azt egy ált sulis csapat megcsinálja, szerintem. (De ez saját vélemény.)
  Az viszont tény, hogy a kosarasok nem megérdemelten kapják azt a sok pénzt… Sorra hoznak ide külföldieket (akik nem tudom, minek jönnek….), és se ők, se a hazaiak nem nyújtanak semmit. Amennyit pénzt a kosarasok kapnak… Abból…. Jesszus….. El se tudom képzelni, mit lehetne elérni a röpiseknél! Mert nem igaz, hogy más városok tudják támogatni a csapatukat, főleg azt, aminek jövője van, csak mi nem….!
  És még csak annyit mondanék, hogy a szurkolók száma szerintem nem a támogatástól függ… vagy kéne, hogy függjön… Nem hiszem el, hogy az egész városban csak 200-250 olyan ember van, aki hajlandó kijönni egy meccsre… Azoknak is a nagy része csak ül, piál, kajál, a fiatalabbak egymást fotózzák stb., mintha csak otthon ülnének a TV előtt…
  Ja! És ha összehasonlítjuk a pénzt, amit a foci kap, meg a röpi, és az eredményeket, amiket elérnek…. Hát asszem a röpi messze a foci fölött áll!

 23. xy

  2009. február 2. hétfő at 16:38

  nbcee-nek: Nem úgy lenne igazságos, ha egyenlően szeretné mindegyiket? Függetlenül “tanulmányi eredményüktől”, “szorgalmuktól”, “magatartásuktól”?

 24. nbcee

  2009. február 2. hétfő at 16:41

  Arra értettem, hogy ha a röpisek kapták, megérdemelték. Ha a focisták kapták volna, ők is megérdemelték volna, csakúgy mint a kézisek, a rögbisek, stb. Nem tudok különbséget tenni, nem összemérhetőek.

 25. xy

  2009. február 2. hétfő at 16:44

  Jaa… így már más :)

 26. Ann

  2009. február 2. hétfő at 21:13

  Hát ha megnézzük, akkor a tavalyi bajonok avatás(KTE, BBKKC) az azt hiszem minden RÖPIS eredményt beárnyékolt, pedig NB1-ről csak ősz óta beszélünk a két említett csapat részéről. A Röplabda pedig már hosszú évek óta egy kiegyensúlyozott, jó eredményeket hozó sportág Kecskeméten!!!! Nekem nincs problémám sem a kosárral, sem a focival, sem a kézivel számos barátom sportól egyik s másik csapatokban, de azért az embernek, akkor is ott van az a rohadt gombóc a torkában, hogy mire fel ez az abszolút igazságtalan támogatási rendszer:( Én biztosan bátran megtenném azt , hogy amelyik csapatnak jobb a külső szponzorozása, attól nem teljes mértékben, hanem némivel csökkenteném a magasabb városi támogatást ,és azzal egy ténylegesen rászoruló csapatot támogatnék független attól, hogy most azt a sportágat mennyire szeretem!!! Mert az csak város javát szolgálja, ha minden működő sportág elismeréseket hoz a “konyhára”. Vagy tévedek??? Így akkor nem lenne ilyenekből vita és nem akadnának csőlátású barmok, akik mindig csak az abc csapatnak zsebelné be a sok zs-t önző módon!!!!:)

 27. foe

  2009. február 2. hétfő at 22:31

  Pénzt a röpiseknek mert mag érdemlik!!!!!

 28. Ujhidy Tibor

  2009. február 3. kedd at 00:14

  Örülök azoknak a hozzászólásoknak, akik azt feszegetik többen jogosan nyerhettek volna. Az a biztató, hogy sok a jó jelölt. Még tavaly az volt. Attól már jobban félek mennyi lesz 2009-ben. Meg az jó, hogy legalább van ilyen erkölcsi, anyagi elismerés. A Kecskeméti SOSZ alapította 16 éve. Elnökként, anno én állítottam össze a szabályzatot, és természetesen minden ésszerű ötletet szívesen látok. A dumát nem, hanem a konkrét, mérhető, kézzel fogható javaslatokat. Az önkormányzatnak köze nincs hozzá, sőt vagy ad rá egy kevés pénzt, vagy nem. Ez kb. mindennel együtt mintegy 1 millió Ft. A 7 fős kuratórium nem tud objektív lenni, mert nem lehet az almát a répával összehasonlítani. Valahol az eredményeket is figyelembe kell venni, meg a sportág jellegét. Szerintetek hogyan lehet összehasonlítani mondjuk az asztalitenisz VB nyolc közé jutottakat, vagy 100 m-es sífutás VB döntőjének bármelyik helyezettjét, mondjuk a hegyi kerékpározás olimpiai bajnokával. Az első kettőbe bekerülni szinte lehetetlen, ugye Adamik. És ha már megszólaltatott. Zoli, lehetetlen objektív mérőeszköz találni két vagy több sportág összehasonlításában, ezt Te is tudod. Átküldöm a szabályzatot, örömmel veszem az jó ötleteket. Egyébként, ha valaki segíteni akar, neki is elküldöm. Köszönöm szépen, hogy segíthet a Kecskeméti SOSZ kecskemét város sportjának, élsportolóinak.

 29. Nitro

  2009. február 3. kedd at 00:23

  Szerintem örüljünk annak, hogy majdnem mindenhova jut pénz ,és az elosztást olyan szempontból igazságosnak tartom, hogy azok a csapatok kapják a legtöbb pénzt ,akik a legnépszerűbbek és a legtöbb nézőt vonzák. Sajnos ezt tudomásul kell venni ha tetszik ha nem, hogy a kosárlabda és a foci vagy a kézilabda jóval a röpi előtt ilyen szempontból. Én sajnáltam a kosaras lányokat is, de legyünk őszinték , kb 200-250 nézőt érdekeltek a meccsek. Ezután a város milyen alapon támogassa a csapatot. Nem a várostól kéne itt több pénzt követelni, hanem magánbefektető kéne. Egy 100 ezres város önkormányzata fizesse 5-6 nb1-es csapat szereplését? Ahol van néző oké ,de ahol 200-300 embert érdekel a dolog…. Úgy, hogy a Mercedes is még komoly pénzekbe és befektetásekbe fog kerülni?

 30. vaggab

  2009. február 3. kedd at 03:00

  Röplabda meccs átlagnézőszám 150 fő
  Kosárlabda meccs átlagnézőszám 800 fő

  20M/150= 130.000 ft/fő
  100M/800 =130.000 ft fő

  Mem kell itt sírni.
  Az igények beárazzák a sportot.

 31. realist

  2009. február 3. kedd at 04:03

  Szerintem meg nem lenne vita ha a varos csak a letesitmenyeket teremtene elo,es maximum a szabadido sportot tamogatna,a vilag sokkal feljettebb,gazdagabb reszein is igy van!Az elsport,a profisport az uzlet es annak is kell (kellene) lennie es ott sehol a vilagon nincsenek kozpenzek,adoforintok!!!Ezzel nem a sport ellen beszelek felre ne ertse senki,csak az elsport finanszirozasa szerintem nem kozfeladat,igenis ide befektetok kellenek akik a sajat penzuket viszik a vasarra,nem az adofizetok forintjait tekozoljak idonkent felelotlenul.Gondolom a fentebb emlitett milliok elkoltesere a mai idokben talalna mindenki megfelelobb alkalmasabb teruletet mint a mostani!Olvasva a fenti irasokat az az erzesem,hogy senkinek nem lenne szabad biralni egy testulet donteset ebben az esetben hiszen ezzel a dijazottak tekintelyet,eredmenyeit,munkajat degradaljak mindazok akik ezt teszik!!Szerintem senkinek nincs ehhez erkolcsi joga meg akkor sem ha men ert vele egyet.Nem szabadna a sportba is belevinni a politikai fuggoseget,szerintem a mindenkori polgarmesternek csak annyi lenne a dolga hogy ha egy valamilyen csapat bajnoksagot nyer adja at az ermeket,vagy a kupakat alljon oda a sportolokkal a fotosok ele,mosolyogjon,fogjon kezet mindenkivel es kesz!!!Es ha megengedtek meg egy eszrevetelt amit megjegyeznek a fenti irasokkal kapcsolatban,kicsit ugy erzem az kezd elveszni amire a sport elsosorban megtanit a meltosag,es a masik spotolo,ellenfel tisztelete szerintem ezek a dolgok a legfontosabbak es ezeket nem szabad hagyni elveszni!
  Maradok tisztelettel hajra kecskemet!

 32. adamikzoli

  2009. február 3. kedd at 10:58

  Alakul a dolog:). A fejekben kell rendet rakni a sorrendet illetően. Nem teljesen igaz az hogy az élcsapatainkat nem kell támogatni,hiszen pont a foci és a kosár az a sportág amelyet sokan űznek a gyerekek közül, talán éppen a kiemelt csapatok eredményeinek is köszönhetően. Így ez a támogatás közvetve a sok kecskeméti fiatal sportolásának ösztönzésére is szól és ez rendben is van mint közpénz elköltése. A mérték és a város teherbírása az érdekesebb inkább. Én sokszor megfogalmaztam már az illetékesek felé,hogy ezen magas összegek onnantól elfogadhatatlanok, ha a tehetséges kecskeméti fiatalokra nem jut miatta. Mesebeszéd az hogy a sportiskola ezt meg tudja oldani. Jelenleg úgy néz ki hogy a három kiemelten kívül az összes többire tán még 10 millió sem fog jutni. Lehet demagóg a dolog,de a Skaliczki éves fizetése ennél szerintem több. Ez a mondat nem ellene szól,de jól mutatja hogy eltévesztjük az arányokat. Az hogy sokan sportoljank és sok kecskeméti tehetséget tláljunk azt egy színes sportélet biztosítja. A sok felemás dolog közül az is elgondolkodtató,hogy a támogatásban a nők sportja meg sem jelenik. Pedig 50% arány az övék. Sorolhatnánk tovább is. Ez van.
  üdv.adamikzoli

 33. röpis

  2009. február 3. kedd at 11:58

  Szerintem a röplabdát is sokan szeretik a városban,csak az a baj, hogy a szurkolók nincsenek megszólítva,nincsenek bevonva a sportág mindenapi életébe.Amikor még mi voltunk az utánpótlás kötelező volt megjelenni a felnőtt csapat mérkőzésein, megtiszteltetés volt számunkra,hogy mi szedhettük a labdát a nagyok mérkőzésein. Sajnos ez ma már nincs így.Gondoljunk bele , ha mindenki aki röplabdázik Kecskeméten
  kijönne a mérkőzésre ,biztos teltház lenne.Nem is értem ,hogy ezt miért nem lehet megcsinálni.Ehez természetesen partnerekre lenne szükség mind az utánpótlás edzők mind aröplabdázni járó gyerekek szülei körében.Bár igaz ,hogy a mérkőzésen kint lévő nézők 80%-a a Kecskeméti röplabdaélet fontos szereplői,csak ahogy ők modják,”ma már nem lehet azt mondani egy gyereknek, hogy kötelező kimenni a mérkőzésre”.De akkor miért jár röpizni a gyerek,ha nem érdekli az amit csinál?

 34. xy

  2009. február 3. kedd at 15:55

  Kedves röpis!
  Mi is szeretnénk, ha sokan járnának ki a a röplabda meccsekre, de egyszerűen nem tudjuk, hogyan is lehetne rávenni a város lakosságát erre. Ez volt (vagy lett volna?) a célja a refiben tarott bemutatónak is, de a felkért két újság közül pl egyik sem jelent meg, nem írt róla érdemleges infót. Plakátok is voltak, és nem csak egy helyen. Én itt kifújtam, nincs több ötletem és végzősként felesleges időm és energiám se nagyon. Hogy a fenébe lehetne ráveni az embereket, hogy kijöjjenek??? Mert megéri! Csak ezt ők még nem tudják!

 35. góg és magóg

  2009. február 3. kedd at 16:08

  Kedves Adamik
  Skalczki fizetését szembeállítani (ugy hogyy az összeget sem tudhatod) a többi sportággal szembeállítani nem “lehet hogy demagóg” hanem a demagógia maga.

 36. redmiller

  2009. február 3. kedd at 17:02

  Az a baj, hogy a média – tisztelet a kivételnek – nem csinál reklámot a sportágnak. A sportág vezetői meg nem tették eladhatóvá a játékot, valamint a kluboknál sincsenek a marketinghez, pénzügyekhez értő emberek.

 37. sideout

  2009. február 3. kedd at 18:16

  Új hozzászólóként üdvözlök mindenkit. Jó látni, hogy ennyi okos ember olvassa, és persze hozzá is szól a dolgokhoz. Ha megengeditek leírom az én saját véleményemet is, a sportághoz elég közelállóként. Kedves Redmiller! Hidd el, vannak hozzáértő emberek, csak ebbe az örökös pénzhajhászásba belefáradtak. A többi hozzászólónak pedig csak röviden leírom a gondolatom. Hol volt a kecskeméti kosárlabda pár évvel ezelőtt? Sehol. Kaptak pénzt, vettek egy pár külföldit, és hopsz teli lett a csarnok. Nahát… Ezt a röplabda is meg tudná ám csinálni… Kapna pénzt, vennének egy-két brazíl v. kubai játékost és máris indulhatnának a nemzetközi kupákban, amire garantáltan kíváncsi lenne még Józsibácsi is ballószögből. Egy nemzeközi szinten is ütőképes csapat éves (!) költségvetése maximum 60.000.000 Ft azaz hatvanmillió forint. Ennyi. Nem 100M, meg 200M. Ha ehhez partner lenne a város akkor 2 éven belül megtöltené a röpicsapat a csarnokot (melékezzetek csak amikor a múltkor itt volt a Modena). És akkor vaggab matekja is jobban nézne ki! Nah… ennyi

 38. röp

  2009. február 3. kedd at 18:33

  Skaliczki fizetése annyi amennyi ,ezt elég sokan tudják,de neki ennyi az ára gondolom ezt úgysem a városi támogatásból hanem a szponzori pénzekből fizetik.Szövetségi kapitányként letett valamit az asztalra.Nem ezzel van a baj!

 39. xy

  2009. február 3. kedd at 19:47

  És mennyi az Adamik Zoli fizetése?

 40. adamikzoli

  2009. február 3. kedd at 19:50

  Jaj Kedves Góg! Füledbe forró ólmot öntöttek? Olvasd már le mit írtam. Brutális tény hogy több a pénze. Az meg butaság hogy a szponzorok pénze. A kéziseknek van egy össz költségvetésük, amelyben van egy jelentős városi pénz. Ebből tök mindegy kinek a pénze hol landol. Van egy összes bevétel és van egy kiadás összesen. Még egyszer mondom, hogy az értékrendünk nagyon felborult.
  üdv.adamikzoli

 41. xy

  2009. február 3. kedd at 21:38

  Kedves ál-xy!
  Tisztelettel megkérnélek, hogy ne használd ezt a felhasználónevet, mert engem itt ezen a néven többen ismernek.
  Köszönöm!

  Kíváncsi lennék kedves ‘sideout’, mi lenne, ha kipróbálnánk az ötleted :) Ha a legközelebbi külföldi szerződtetett játékos nem focista vagy kosaras lenne, hanem röpis! De jó is lenne!

 42. góg és magóg

  2009. február 4. szerda at 01:42

  Elöször is gratula Gyurkó Sanyinak és csapatának.
  Egyelőre nincs Magyarországon olyan önkormányzat és szponzor aki a mai magyar röplabdába tizmillókat beletenne.A röpi Kecskeméten óriási tradicókkal rendelkezik mégse sikrült az elmúlt 20 évben komoly anyagi forrást biztosítani hozzá.
  A sportok egymással való hasonlítgatását és az egymás ellen való hangolást abba kellene hagyni.

  Kedves A.Z. ,mekkora az a “brutális tény”? :D Már ne is haragudj de ekkora ökörséget írni…!? Megnevetetett az indulatos fogalmazásod.

  A tisztánlátás kedvéért a kesport leírhatná hogy 2008-ba melyik egyesület mennyi önkormányzati támogatást kapott.Gondolom ez nyilvános.esetleg táblázat az elmúlt 5 10 re?

 43. adamikzoli

  2009. február 4. szerda at 08:44

  Nem tudom hogy milyen egy indulatos megfogalmazás,de örömmel látom hogy te ennek birtokában vagy. Vagy nem érted amit írok,vagy ami rosszabb,nem akarod érteni. Tudod értékrend! Kár hogy nem erre reagálsz.
  üdv.adamikzoli

 44. röpis

  2009. február 4. szerda at 09:15

  De van ! Kaposvár!!!!!! És a Kométa!!!! Meg is van az eredménye. 10 magyar bajnoki cím Interliga szereplés,a kupákban 2-3 kör. Csak az a baj,hogy egy fecske nem csinál nyarat., és nincs itthon konkurenciájuk. Csak Kaposváron van pl külföldi játékos. Nem baj! Mi megpróbálunk mindent, hogy megnehezítsük a dolgukat.Csak az lesz a baj , ha netalántán sikeülne, mindenki a csapat mellet akar majd lenni, most pedig lapul a fűben .

 45. redmiller

  2009. február 4. szerda at 09:20

  Kedves sideout!
  Csupán azt akartam leírni, hogy a röplabdaklubban tanárok dolgoznak, akik remek edzők. Nem feltétlen kell érteniük a pénzügyekhez.
  Igen, nekem is az a véleményem, hogyha színvonalas meccsek lennének – nem csak 1-2 hazai csapat elleni mérkőzés – akkor simán 1000-1500 nézőt is megmozgatna a sportág. Sajnos a hazai bajnokságot elég rendesen felhigították… Ez a szövetség bűne! Azonkívül miért nem népszerűsíti ezt a szép sportot a szövetség???

 46. röpis

  2009. február 4. szerda at 09:26

  Ja még egy kis adalék! A szerelés amibe játszunk min 3 éves.Mindíg ujra van vasalva a név ha valáki új játékos jön. Az idén ,hogy legyen valamilyen egységes szerelésünk,a játékosok saját pénzükön vásároltak maguknak melegítőt. Hát nincs egy támogató akinek megérné, hogy az ő neve rajtalegyen a szerelésünkön? Tisztelet a kivételnek.KALÓ_MÉH

 47. góg és magóg

  2009. február 4. szerda at 09:44

  Akkor világosits fel A.Z. mit értesz azon ,hogy felborult az értékrend mert ezt egyelöre Skaliczki fizetésével magyarázni demagóg duma.

  ” Brutális tény” nekem ez egy indulatos kifejezés de ha van más magyarázatod elfogadom,mindenesetre elég bugyuta jelzős szerkezet.

 48. góg és magóg

  2009. február 4. szerda at 09:55

  Megnéztem a Kométa átlag nézőszáma 400 ,a kaposvári kosárlabda hazai meccseire 800 néző kiváncsi.

 49. adamikzoli

  2009. február 4. szerda at 10:33

  Mielőtt a felborult értékrendről írnék ismétlem azt hogy nincs bajom sem Skaliczkival,sem a fizetésével(ezt ugye fent is leírtam). A felborult értékrenden azt értem, hogy most úgy tűnik hogy a három kiemelt csapat megnövekedett költségei(ennek ugye része a kézilabda és nyilván a szakvezetők fizetései) azt eredményezik hogy az összes többire annyit sem fog szánni az önkormányzat mint bármelyik szakvezető éves fizetése. A kérdés úgy merül fel hogy melyik az értékesebb egy város számára. Egy széles körben sok sportág működése színvonalasan, ahol a kecskeméti tehetségeket megfelelően tudjuk menedzselni,vagy egy edző fizetése. Érthető? A brutális szó nem csak indulatos lehet. Én azért használtam mert annyira tényszerű(brutálisan igaz), hogy nehéz vitatni.
  üdv.adamikzoli

 50. realist

  2009. február 4. szerda at 12:49

  Nem vagyok teljesen biztos,hogy 1892-ben Pierre Coubertin igazan erre gondolt!!

 51. röpis

  2009. február 4. szerda at 12:55

  Kosárlabdára a magyarországi nézők az amerikai játékosok miatt kíváncsiak. Magyar játékos csak elvétve szerepel. De kérdem én mi értelme egy drága magyar bajnokságot fönttartani a külöldi, hazájukban pálya közelébe sem jutó “töltelék”játékosoknak? Itthon persze “emelik “a bajnokság színvonalát. Ha pedig már ennyit költenek a kosárlabdára, miért nem indulnak europai kupákban? Nem erdekes, hogy ez sennkinek nem tűnik fel? Mintha ez miatt már mondott le szövetségi kapitány . A válogatott pedig egyre lentebb adja. A röplabda évek óta hozza az eredményeket Kecskemét városának. Mint fenteb jeles kollégám említette a tööbi csapat költségvetésének töredékéből európa szintű ütőképes csapatot lehetne építeni,és akkor biztos megtelne a sportcsarnok, úgy mint az előző esztendőben kétszer! Ha valamit építeni akarunk elősször bele kell tenni egy kis pénzt,azután lehet számonkérni! Kecskeméten ehez az alap megvan, ez nem akkora zsákbamacska mint egy teljes csapat kicserélése,megvásárlása a jobb eredmény elérése érdekébe. A 90-es évek közepén több magyar városnak -Kaposvár, Kazincbarcika, Szeged, Nyíregyháza,-stb volt színvonalas csapata.Rendszerint teltház előtt jaátszottak! Eredmeny Felnőtt Európa bajnokság döntőjén tiszteségesen helyt állt a Magyar Röplabda válogatott.Most is ey egész csapatra való játékos van külföldön, többen elképseztő összegeket keresne RÖPLABDÁVAL!!!!!!!! Csak sajnos a válogatott egy évben egyszer van összehívva. Így nehéz. A tv nem közvetít mérkőzést, hát akkor hogy népszerűsödjön a röplabda. Biztos, hogy a heti 30-40foci meccs közé beférne egy olasz vagy német bajnoki röpi meccs is , és gondolom nem lenne annyira drága.

 52. xy

  2009. február 4. szerda at 18:07

  Ez nem igaz “röpis”… igenis vannak (ha nem is sokan), akik akkor is mellettetek vannak, ha épp nehéz a helyzet, vagy kikaptok, vagy nincs pénz, és akkor is próbálnak segíteni. Lehetőségeikhez képest.
  Tényleg népszerűsíteni kéne a röpit, nem csak itt, az egész országban. Simán nem kéne annyi focimeccs a TVben… De az a baj, hogy senki nem hajlandó segíteni a röpiske ügyét ebbe a rohadt városba…:S
  Fogadok, ha a kosárcsapatból hirtelen eltűnnének az amcsi játékosok, még annyi nézőt se érdekelne egy-egy meccs, mint amennyi a röpi meccsekre kijár…
  Azon vitatkozni, hogy kinek mennyi a fizetése, és hogy ez minél több vagy kevesebb, semmi értelme!

 53. góg és magóg

  2009. február 4. szerda at 19:05

  Kedves A.Z.. továbbra is demagógia edzői fizetést ( új elem a szakvezetők fizetése!)szembeállítani sportágak finanszirozásával.
  Az önkormányzat elsődleges feladata az utánpotlás nevelés finanszirozása ,erre kitünő példa lehet a létrejött sportiskola.
  A többi sportág esetében pedig felelőssége van az adófizetők pénzének hatékony ,átlátható felhasználásában.
  Tehát a sportfinanszirozás mértékének meghatározása illetve elköltésének iránya az ő feladata ,terhe ,”ezer” szempont figyelmbevételével. Ebből következik ,hogy az erkölcsi felelősség is az övé!!
  Nekünk forumozóknak észrevételeinkel ,ötleteinkel,tanácsainkal kell ebben segíteni a döntéshozókat.

 54. nbcee

  2009. február 5. csütörtök at 10:58

  Nem tudom, ismeritek-e a Székely Himnusz teljes szövegét. Abban van egy sor, ami az egész népről szól, szerintem a mai napig megállja a helyét:

  ” Nem értett egyet otthon sem soha. “

 55. Ujhidy Tibor

  2009. február 5. csütörtök at 11:46

  Két sportfórum maradt már el 2 és fél év alatt. Nem volt semmiféle párbeszéd a város sporttársadalmával Kecskemét sportjával kapcsolatosan. Erről is nyilatkoztam minden médiában, sportbizottsági ülésen, minden fórumon. Végre lett, sőt a polgármester úr is eljött, és egy rendkívül őszinte, szakmai fórumot tartott. Senki nem mondta, hogy nem lesz sportfórum, csak bizonytalan a részvevője. Bejelentettem aznap délután a városházán 200 sportvezető, versenyző előtt, hogy lesz fórum a polgármester úrral, és jöjjön az, aki sportvezetőnek érzi magát, akinek fontos a város sportja, saját klubja jövője. Így mondtam. Hát ennyien érezték magukat sportvezetőnek. Azért nem jöttek el, mert nem érdekli őket. Az „úgy sincs értelméről” meg annyit, valóban nem a nyulaknak, sumákoknak találták ki a demokráciát, hanem olyanoknak, akik normális formában véleményt mernek nyilvánítani, ötleteket mondani, és azokat a nagy nyilvánosság előtt, médiákban hangosan ki is tudják mondani. Ne adj isten összefogjanak olyan más szervezetekkel – pl. a Kecskeméti SOSZ-szal, klubokkal – érdekeikért, akikkel közösen hatásosabban, bátrabban ki tudnak állni saját és a város sportjának érdekében. Szakítani kellene a kijáró politikával, mert arra már rájöhettünk, hogy egyedül nem megy. Kedves sportvezetők, meg lehet sértődni azon, amiket mondtam, csak milyen alapon. Hányan és hányan mondták évek hosszú sora alatt nekem is, hogy mi nem tetszik a város sportirányításában, és amikor meg kellett volna szólalni, akkor behúzták fülüket. Nem kezdem elölről. Én, amit lehetett megtettem a nyilvánosság előtt, és érdeklődöm hányan csatlakoztatok hozzá, hányan éltetek a lehetőséggel. A Ti bajotok, meg sajnos mindenkié, hogy akkor nagy a szánk, de akkor is csak magunk között, amikor már késő, amikor már nem tudjuk befolyásolni a döntéseket. Lefordítom magyarra. Csöndbe vagyok, mert félek, ám amikor megvan a döntés, hogy mennyi lesz az összes önkormányzati sporttámogatás, én vagyok az első, aki minden más klubbot, sportágat minősítve, nyomul a koncért. Nem ismerős? Ha úgy gondoljátok, van másik út is az eddigi zsákutcához képest, akkor hívjatok. A nevem, láss csodát vállalom, a telefonszámomat meg, ha akarod meg fogod tudni. Én még hiszem azt, hogy van még vér a sportvezető társaimban, mert rájöttök arra a nagy igazságra, hogy másképpen kell csinálni valamit, ha a régi módon már sehogyan sem megy. Kivéve ez alól a mazochista sportvezető. Egyébként gratulálok minden sportvezetőnek, sportolónak a 2008. évi sportteljesítményéért, szorgalmáért, kitartásáért, és élhető, legalább ilyen sikeres új évet kívánok mindenkinek.

 56. Pingback: A Kesportot választották az év sportszerkesztőségének

 57. Pingback: A röpisek az év csapata, Gyurkó az év ezője – egyéniben Szellő és Székely nyertek

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..