kesport.hu

Új uszodát építenek Kecskeméten

2011 nyarán már új versenyuszodája lesz Kecskemétnek – erről a múlt héten döntöttek a közgyűlésen zárt ülés keretein belül. A kemping területén épülő fürdőkomplexumban 10 pályás uszoda és egyéb extra szolgáltatások is helyet kapnak majd. Az új sportlétesítmény nem csak az úszók, de a hobbisportolók problémáit is egy csapásra megoldhatja.

Az élményfürdő melletti kemping területén valósul majd meg a beruházás. Az építkezést 2009 őszén kezdik, és 2011 nyarán már állni fog a versenyuszoda.

Több, mint uszoda

„Nemcsak 10 pályás nemzetközi versenyek rendezésére alkalmas versenyuszoda épül itt, hanem egy élményelemekkel, gyógyvízzel, külső és belső medencékkel ellátott óriási fürdőkomplexum, amelyben külön gyermekvilág, szauna, és pihenőrészleg is helyet kap” – nyilatkozat dr. Sárközy István alpolgármester.

Az új uszodában beléptető rendszerről fog üzemelni, így lehetőség lesz a szolgáltatásokat akár külön is igénybe venni. Aki csak úszni akar, annak mondjuk a szauna-részlegre nem kell jegyet váltania.

Kevés a vízfelület

„Úgy érezzük magunkat most télvíz idején, mint az a síelő, akinek nincsen hegye” – ezt már Szigeti Tibor, a Bácsvíz KVSC elnöke mondja. Szigeti Tibor szerint a mostani uszoda nem alkalmas versenyek lebonyolításra, mert nem feszített a víztükre és elektromos időmérő berendezés sincsen telepítve. Az időmérő beszerelése pedig lehetetlen, mert a panelok utólagos elhelyezése miatt rövidülne medence, és már nem lenne meg a szabvány ötven méter.

De vízfelületből sincsen sok, az úszókon kívül szűkölködnek még az uszoda fizetővendégei is, mert edzések alatt csak két pálya áll rendelkezésükre a nyolcból.

Egy “karcsapásra” megoldódnak a problémák

Szigeti Tibor örömmel fogadta a beruházás hírét, mert így a három kecskeméti úszó- és búváregyesület négy szakosztályának a problémája, és a hobbisportolók helyhiánya is egy csapásra megoldódhat. „Az új uszoda egy új lehetőség, részben azért, mert ismereteink szerint ez már nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas lesz, több medencével, tanmedencével és egy 25 méteres bemelegítő medencét is terveznek, így a működtetők sokkal jobban tudják majd kezelni az igényeket akár a versenysport, akár a vendégek részéről” – fejtette ki álláspontját Szigeti Tibor.

Dr. Sárközy István alpolgármester elmondta, a régi, 40 éve épült, lepusztult állapotban lévő uszodát nincs értelme felújítani, ezért azt megszüntetik. Hogy mihez kezdenek az épülettel és az értékes ingatlannal, arról egyelőre nincsen döntés.

(Forrás: kecskemetitv.hu, fotó: flickr.com)

11 hozzászólás

 1. dp

  2009. február 5. csütörtök at 19:21

  megszüntetik????
  és akkor hogy oldódik meg a “hobbiúszók” gondja?

 2. balint

  2009. február 5. csütörtök at 20:13

  Valahol vannak már látványtervek is, ha meglesznek, nyomjuk őket!

 3. xy

  2009. február 5. csütörtök at 22:02

  szuper… ahelyett, hogy meglévő dolgokon javítanának…

 4. bubu

  2009. február 5. csütörtök at 23:46

  Egy ilyen komplexum már régen hiányzik Kecskemétről! Ha a városnak az éves üzemeltetési díj nem kerül többe, mint most a ” lelakottban”, s ezt magántőkéből meg lehet építeni, akkor gyerünk, csináljuk meg mert ez ide KELL! A régi meg elég frekventált helyen van, hogy egy kis pénzt is csinálhasson vele a város::))

 5. Pingback: Propeller

 6. komica

  2009. február 6. péntek at 09:30

  dp!
  hát a 10 pályás már 2vel több a mostaninál, azaz a hobbyúszóknak 2szer annyi helye lesz (2 helyett 4), a bemelegítő medencéről meg ne is beszéljünk.
  Persze csak akkor ha mindez igaz….

 7. kM

  2009. február 6. péntek at 10:21

  bubu, én mondjuk szeretem a régi “lelakottat”. Olyan retróhangulata van, lehet, hogy ezért.

 8. milesz?

  2009. február 6. péntek at 11:44

  Csak ne bevásárlóközpont és benzinkút legyen a régi helyén!

 9. bubu

  2009. február 7. szombat at 14:51

  Majd lesz szálloda, vagy a sportkomplexumhoz kapcsolódód kiszolgáló egység?!? Vagy lakópark::))

 10. Pingback: Új kemping létesülhet az uszodaépítés miatt

 11. porter

  2009. március 17. kedd at 03:19

  Parkolóról is szó van…

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..