kesport.hu

Méltatlan bíráskodással kapott ki a KKC

Az első játékrészben még úgy tűnt, meglehet a bravúr a Kecskeméti KC női kosárcsapatának, és legyőzheti az éllovas Baját. A papírforma azonban nem hagyta magát felülírni.

A kecskemétiek lányok jól védekeztek az első félidőben, csak a támadások befejezéseibe csúsztak hibák, de még így is 32:30-ra vezettek.

A harmadik és a negyedik negyedben a Baja átállt zónavédekezésre, és ezzel nem tudtak mit kezdeni Tóth Viktor tanítványai. A KKC messze formáján kívül játszott, és ehhez párosult még a bírók kritikán aluli játékvezetése.

Helyszíni tudósítónk szerint a szürke mezesek ténykedése méltatlan volt a rangadóhoz, így végeredményben Kecskeméti KC – Bajai ÚDKSE: 64-68 (17-15, 15-15, 13-17, 19-21)

Kecskemét, 200 néző, V.: Maár G., Domokos L.

KKC: Tóth E. 22/3, Nagy Z. 13, László Sz. 10/3
Baja: Katona Zs. 27, Bokányi R. 16/9, Kühn A. 12/6

Kipontozódott: László Sz. 34.p, Tóth E. 40.p. ill. senki

8 hozzászólás

 1. zsozso

  2009. február 8. vasárnap at 09:28

  A bírók ténykedése tényleg méltatlan volt, de még méltatlanabb volt hátba vágni a lefújás után.

 2. pax

  2009. február 8. vasárnap at 13:45

  Kedves Zsozsó! Te nem tudod miket firkálsz össze-vissza, lefújás után……….

 3. gyz

  2009. február 8. vasárnap at 17:12

  Kedves zsozso!

  Ha kint voltál és kecskeméti érzelmű vagy, sőt, ha ismered is a kosárlabda játékszabályait, akkor nyilván elismered, hogy amit ez a két pökhendi, önelégült pojáca ténykedett, az messze túlmutat ezen a játékon.
  Ez a Baja jó kis csapat, ügyesek, ki lehet tőlük kapni egy jó meccsen. Na, de nem így, nem ilyen körülmények közt! Szó nincs arról, hogy a jévék a Baját segítették volna, hiszen a javukra is tévedtek, nem is keveset. A probléma azzal volt, hogy a szürkék nem játékot vezetni jöttek, hanem túlélni egy meccset és felvenni az érte járó pénzt. Síp nélkül hagyták a palánk alatti csatákat, a mezőnyben pedig egyből fújták a faultokat. A lépéshibát simán elnézték többször itt is, ott is. A végén kiélezett helyzetben egyenlő állásnál a hazai palánk alatt kezénél fogva lerántották a kecskeméti játékost, ők nem fújtak, a Baja pedig köszönte szépen, bevert egy triplát. Még sorolhatnám/nánk…
  Tény, amit írtam is, hogy a lányok messze voltak a legjobbjuktól. De ezek az ifjak, beleértve a bajai csapat tagjait, dolgoznak, hajtanak és fejlődnek egész héten, majd jön két barom, akik NEM TISZTELIK őket, sem az őket körülvevőket (Téged sem), és úgy ítélkeznek a pályán, mint akiknek minden teljesen mindegy. Mondhatni hidegvérrel elintézték ezt a másfél órát, 18.45-kor már pont leszarták, mi volt korábban, a zsé nyugodtan lapul a zsebükben és tartanak hazafelé, mint akik teljesen jól végezték dolgukat. Ez a hozzáállás, emberek munkájának semmibevétele egyszerűen felfoghatatlan, elfogadhatatlan. Ezt kértem rajtuk számon, ezt mondtam a szemükbe és közöltem Domokos úrral, hogy ha ő ezt ilyen hidegvérrel teszi, akkor gondolkozzon el hazafelé, hogy talán érdemes lenne letennie a sípot. Ebben a pillanatban ütöttem vállon, mintegy biztatásként, hogy gondolkodjon csak el a javaslatomon… Rám nézett, és elgondolkodott. Csak bízom benne, hogy a javaslatomon.
  Ehhez képest bájos volt, hogy a közismert Szabó Attila már azt terjesztette rólam a csarnok túloldalán, hogy bezárják a pályát, mert megütöttem a bírót. Mit mondjak, cuki. Sőt, inkább szánalmas. Szabó úr éleslátása nyilván magáért beszél. Nyilván figyelmen kívül hagyta, hogy a mérkőzés elején a mikrofonban a csapat támogatóit méltattam. Pontosan tudom a csapat mellett “élve”, milyen nehezen sikerül pénzt szerezni a csapatnak. Annyi eszem nekem is van, hogy nem okozok több tíz- vagy százezer forintos bírságot a klubnak, mikor arra nincs elkülönített keret. Másrészt nem hiszem, hogy egy kiadós verés többet ért volna nekik, mint egy kiadós gondolat. Bizakodom, hátha változtat az illető a hozzáállásán, ellenben leteszi a sípot, örökre.

  Csak a tárgyilagosság kedvéért írtam le a fentieket. Rendkívül szomorú, hogy sporteseményen ilyen történik. Az is szomorú, ahogy V. úr a meccs után jópofizik a két jévével a helyett, hogy egykori játékvezetőként és kecskemétiként felhívná a figyelmüket az alázatos “munkára”. De hogy is várhatom ezt el tőle, mikor rendszeresen felmenti játékvezetőit, ahogy az előtte lejátszott serdülő mérkőzésen is, mely után arra biztatta a játékvezetőket, hogy (szó szerint) bátran ugassanak vissza a reklamáló edzőnek.
  Az is szomorú, hogy a bajai meccsünkön ősszel ordenáré módon szidták mind a bajai, mind a kecskeméti játékosokat az ottani nézők. Döbbenetes volt. Emberek kimennek egy meccsre, netán belépőt is fizetnek (Baján 400 Ft a belépő ára), amitől feljogosítva érzik magukat arra, hogy lekurvaanyázzanak mindenkit, aki a pályán rohangál, és leszemétcsalózzák többek között a jegyzőkönyvvezetőt (engem). Nem sok hiányzott, hogy felállok és otthagyom az egészet.
  Egyszóval, szomorú az egész jelenség a sport körül, ami manapság zajlik. Akiket szidnak, azok ingyen, szerelemből végzik a dolgukat; akik ítélnek, azoknak ez eszükbe sem jut. Komolyan csodálom mindazokat, akik az előbbi oldalon részt vesznek és tűrik utóbbiak fröcskölődéseit. Én nem tudnám. Ezért nem is csinálom.

  Bocs, ha hosszúra nyúlt.

  Gyorsa Zoltán

 4. zsozso

  2009. február 8. vasárnap at 21:50

  Kedves Pax!
  Tudom, mit firkálok, az utánad következő hozzászólásból Te is rájöhetsz.
  Kedves GYZ.!
  Minden szavaddal egyetértek, viszont nem hiszem, hogy a hátbaveréssel javítani lehet a helyzeten. Sőt…

 5. pax

  2009. február 9. hétfő at 11:46

  Kedves Zsozso!
  Idézlek:
  “A bírók ténykedése tényleg méltatlan volt, de még méltatlanabb volt hátba vágni a lefújás után.”
  Ez pedig gyz. tollából:
  Ebben a pillanatban ütöttem vállon, mintegy biztatásként, hogy gondolkodjon csak el a javaslatomon

  Ugye ez a kettő nem ugyan az.
  Egy kis segítség: így egymás mellett olvasva ugye elválik a különbség?
  Ha kint voltál talán-remélem te is érintett vagy!
  Szívesen vennénk az építő kritikáid, de leginkább a segítséged a Klub fenntartásában.
  A szombati meccsből kiderült, telt házas mérkőzés volt.
  Ahogy én láttam a két küzdő fél megállás nélkül hajtott, szívvel-lélekkel dolgoztak.
  Ez sokkal fontosabb, mint a széthúzás.
  Érdemes a lányok és a sportoló emberek mellé állni.
  Ajánlom figyelmedbe a http://www.kecskemetikc.hu weboldat, sok mindent megtudhatsz ennek a lelkes közösségnek az életéről.
  Üdv. pax

 6. gyz

  2009. február 9. hétfő at 12:36

  zsozso,
  azt írod: “nem hiszem, hogy a hátbaveréssel javítani lehet a helyzeten” – ez egy vélemény, és nem tény, csupán egy belső érzésből, esetleg tapasztalatból töltekező feltevés a részedről. Az is tény, hogy a bal vállát cirógattam, és nem a hátát – de ha ez a te igazságérzetednek jó, akkor legyen a háta, nekem tökmindegy, irreleváns… Én bezzeg azt hiszem, ugyanazon elv mentén, hogy bizony néha egy “barátibb” hátbaver(eget)és elég sokat jelent. Én az a típus vagyok, aki felvállalja, hogy szükség esetén kavicsot dob a tóba. Ha kell, nemcsak kavicsot, hanem hatalmas szikladarabot. Attól függ, mekkora hullámokat akarok kiváltani. De, ezt sosem céltalanul, önös érdekből, hanem az ügy kimozdítása érdekében teszem. Itt az ügy nekem a 2 jv tisztességtelen viselkedése, hozzáállása. Hacsak elgondolkodnak, már azért megérte.
  Várom Szabó úrral való összefutásomat, az ő tavába is dobok egyet. De lehet, h mégsem. Inkább hagyom főni a saját levében, és hidegen hagy az ő pökhendisége, szenzációéhsége, romboló vágya.
  Talán egyszer eljön az idő, s akik meccsre jönnek, azok valóban a játékért jönnek, szurkolni, támogatni, és nem rombolni…

 7. zsozso

  2009. február 9. hétfő at 14:00

  Kedves Pax!
  Köszönöm a kedves választ, igyekszem majd nem széthúzni és a sportolók mellé állni.
  Szerintem ne ragozzuk tovább a dolgokat, úgy van, ahogy mondjátok.

 8. komica

  2009. február 12. csütörtök at 15:00

  sajnos kénytelen vagyok hozzászólni, jelezvén, hogy nem voltam kint a meccsen és egyik érintett fél sem kért fel.
  mindezt gyz hozzászólása váltotta ki, melyben némi ellentmondást véltem felfedezni…

  szerintem pont az a jó, amikor egy játékvezető “hidegvérrel” ítélkezik és “minden teljesen mindegy” neki, hiszen akkor objektív és pártatlan. ha nem így lenne, nem lenne neki “mindegy”, hogy ki nyer, akkor meg hülye csaló lesz… tévedni meg mindenki szokott (nyilván ezek súlya már más kérdés) és azt te is elismerted, hogy nem segítették az ellenfelet; tévedtek ide is, oda is.
  akkor hol itt a baj?
  rém egyszerű mindenért, mindenkor a játékvezetőket hibáztatni, szidni, lökdösni és hátba/vállon ver(eget)ni.
  szerinted az a játékos, aki kihagyja a ziccert (azaz téved, hibázik) az is semmibe veszi az edzője munkáját és “nem tiszteli” őt meg a nézőket (téged is)? vagy az az edző, aki rosszul meccsel, rossz taktikát választ, az is semmibe veszi a játékosok munkáját és nem tiszteli őket meg a közönséget?
  sajnos a kosárlabda ilyen játék: a résztvevők, hozzátartozók, nézők (átlagosan) fele nem örül a meccs végén, mert az egyik csapat nyer, a másik meg veszít…

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..