kesport.hu

Kecskeméti fürdőkomplexum hétmilliárdból

Közel hétmilliárd forintos beruházással új fürdőkomplexum épülhet Kecskeméten a jelenlegi kemping területén. Ha minden a tervek szerint halad nyár végén megkezdődhetnek a földmunkák és az építkezés. Így 2011-ben a kikapcsolódni vágyók már birtokukba is vehetik majd a 2800 négyzetméteres vízfelülettel rendelkező fürdőt. A sportuszodában hétszáz fős lelátót is építenek.

Komoly idegenforgalmi lehetőségeket aknázhat ki Kecskemét az új fürdőkomplexum megépítésével. Nem mellékesen pedig megoldódik az évek óta tartó konfliktus, amely a hobbisportolók és a versenyzők pályahasználata miatt alakult ki.

A régi uszoda veszteségeinek pótlása éves szinten hatalmas összegeket emészt fel. Jelenleg 250 millió forintot költ erre a város. „Folyamatosan azt halljuk, hogy a régi 41 éves uszodával kellene kezdeni valamit. Gondolkodás is elindult sokszor, a megvalósulás azonban nem jött létre. Most úgy döntöttünk, hogy itt az ideje egy, a mai kor színvonalának, Kecskemét jelenlegi és jövőbeni szerepéhez méltó uszoda, versenyuszoda és élményfürdő kialakításának” – nyilatkozta a KTV-nek dr. Zombor Gábor polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón.

A hétmilliárdos beruházást lízing konstrukcióban valósítják meg. A nyertes konzorcium, az Alföld Oázisa, a pénzügyi hátteret a CIB Lízing Zrt. adja, a generál-kivitelező pedig a Mahid Zrt. A cégek együtt alkotnak konzorciumot. A 20 éves euróalapú lízing futamidőt követően maradványértéken a Hírös Sport Kft. tulajdonába kerülhet a létesítmény. A maradványérték a mostani számítások szerint 340 millió forint lesz.

Az új komplexumban lesznek gyermek- és élménymedencék, 1300 szekrényes – váltókabinos öltöző, szauna-világ, fitnesz részleg, termálvizes wellness lehetőség és vendéglátóhelyek is.

Maga a sportuszoda három medencét foglal magába. Egy 25-ször 50 méteres versenymedencét mozgatható fallal, egy 16-szor 25 méteres bemelegítő medencét és egy 30 fő részére is megfelelő tanmedencét. A lelátón pedig hétszázan szurkolhatnak majd.

A beléptető rendszer lehetővé teszi, hogy a látogatók csak azokért a szolgáltatásokért fizessenek, amelyeket ténylegesen igénybe is vesznek. A beruházást Kecskemét és a Hírös Sport Nonprofit Kft. közösen valósítja meg egy kedvező lízing koncepció segítségével, mivel állami, illetve pályázati pénz nincs elkülönítve ilyen célra.

(kecskemetitv.hu/kesport.hu)

4 hozzászólás

  1. Pingback: Propeller

  2. Pingback: Új kemping létesülhet az uszodaépítés miatt

  3. Pingback: Balesetveszélyes a kecskeméti uszoda | kesport

  4. Pingback: Aláírásgyűjtéssel tiltakoznak a fedett uszoda bezárása ellen | kesport

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..