kesport.hu

Hosszas bizottsági vita a terembérletekről

A terembérletek kapcsán alakult ki hosszabb vita az Ifjúsági és Sportbizottság szerda délutáni ülésén. Egyelőre ugyanis nem tisztázott, hogy mely egyesületeknek kell fizetni az edzéslehetőség biztosításáért, és melyek azok a klubok, amelyek mentesülnek a díjfizetés alól.

A szerdai bizottsági ülésen elfogadták a képviselők azt az előterjesztést, amely rögzíti, hogy mely egyesületek használhatják térítésmentesen a Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Stadion Kht. kezelésében lévő létesítményeket, tehát a Messzi István Sportcsarnokot, a Bóbis Gyula Küzdőcsarnokot, a Fedett Uszodát, a Széktói Szabadidő Központot, a Hetényegyházi Sportpályát és a Széktói Stadiont.

Az anyag azonban nem tér ki a különböző oktatási intézmények termeit használó egyesületekre és a több mint hétszáz gyermek edzéseit koordináló Kecskeméti Sportiskolára. A probléma ott jelentkezik, hogy az oktatási intézmények költségvetéseibe bele építették a terembérletekből befolyt összeget, a Sportiskola 2009. évi 70 milliós támogatásában azonban nem szerepel ilyen tétel, vagyis ők úgy számoltak, egyetlen edzés vagy verseny után sem kell fizetniük a fenntartónak. A jelenlévő dr. Sárközy István alpolgármester szerint ha a sportiskolától kérnek pénzt, az bezárhatja kapuit, míg ha az oktatási intézmények bevételei csökkennek, költségvetés-módosítást kell végrehajtani.

A gazdálkodási osztály vezetője, Finta Zita ígéretet tett, hogy a következő ülésre számszerűsített anyagot készítenek az egyes intézmények teremhasználati díjából befolyt összegekről és a kiadások nagyságáról, ez alapján határozzák majd meg, hogy kinek, mennyit kell fizetnie.

Hírös Sport Nonprofit Kft. kezelésében álló létesítmények:
(Az igénybevétel pontos időtartamát a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Hírös Sport Nonprofit Kft. közötti Közhasznú Megállapodás tartalmazza.)

Messzi István Sportcsarnok:

·    Kecskeméti Delfin Kézilabda Club,
·    Kecskeméti Férfi Röplabda Kft.,
·    UNIVER-KTE Kft. Kosárlabda Szakosztálya,
·    Hírös Futsal Sportegyesület,
·    Kecskeméti Sportiskola (kézilabda).
·    Az Önkormányzat számára a Hírös Sport Nonprofit Kft. 2009. évben 10 nap időtartamban biztosítja a Messzi István Sportcsarnok térítésmentes igénybevételét a város sportéletében kiemelkedő jelentőséggel bíró sportrendezvények lebonyolítása céljából, melynek felhasználásáról a Kft.-vel történő közös megegyezés alapján a bizottság szükségszerűen dönt.

Bóbis Gyula Küzdőcsarnok:

·    KSC Ökölvívó Szakosztálya,
·    UNIVER-KTE KFT Birkózó Szakosztálya,
·    KTE Súlyemelő Klub,
·    KARC Atlétika Szakosztálya (futófolyosó XII-II. hónapokban edzésterv szerint),
·    Kecskeméti Judo Club,
·    GURI JUDO Sportegyesület,
·    Kecskemét Városi Diáksport Egyesület,
·    Kecskeméti Sportiskola (ökölvívás, cselgáncs).

Fedett Uszoda (a szakmailag indokolt sportolói létszám mértékében):

·    Hírös Vízilabda Sportegyesület férfi csapatai,
·    Villanó Fókák Kecskeméti Vízilabda Sport Club női csapatai,
·    BÁCSVÍZ – Kecskeméti Vízmű Sport Club Úszó és Búvárúszó Szakosztályai,
·    Kecskemét Városi Diáksport Egyesület,
·    Kecskeméti Sportiskola (úszás).

Széktói Szabadidő Központ
:

·    Kecskeméti BMX és Skate Club,
·    Utánpótlás Futball Club,
·    Kecskemét Városi Diáksport egyesület.

Hetényegyházi Sportpálya:

·    Hetényegyházi Kulturális és Hagyományőrző Egyesület

A Stadion Kht. kezelésében álló létesítmények:

(Az igénybevétel pontos időtartamát a Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Stadion Kht. közötti Közhasznú Megállapodás tartalmazza.)

Széktói Stadion:

·    Kecskeméti TE Labdarúgó KFT.,
·    Kecskeméti Labdarúgó Club SZENDREI – JOMA SI,
·    Kecskeméti Atlétika és Rugby Club Rugby Szakosztálya,
·    Kecskeméti Atlétika és Rugby Club Atlétika Szakosztálya,
·    Kecskemét Városi Diáksport Egyesület.
·    Az Önkormányzat számára a Stadion Kht. 2009. évben 5 nap időtartamban biztosítja a Széktói Stadion térítésmentes igénybevételét a város sportéletében kiemelkedő jelentőséggel bíró sportrendezvények lebonyolítása céljából, melynek felhasználásáról a Kht.-val történő közös megegyezés alapján a bizottság szükségszerűen dönt.

(kecskemetitv.hu/kesport.hu)

6 hozzászólás

 1. hehehe

  2009. február 18. szerda at 21:00

  Ezt a dilettáns pénzügyi tervezést.Nincs is szebb amikor a városi sportiskola fizet a városi intézményekért. “Egyik zsebből kiveszem a másikba beteszem”.hehehe!

 2. gyz

  2009. február 18. szerda at 22:15

  “ha a sportiskolától kérnek pénzt, az bezárhatja kapuit, míg ha az oktatási intézmények bevételei csökkennek, költségvetés-módosítást kell végrehajtani” – hááát, srácok, izé, tittelt képviselők, ha én így tervezném a házi büdzsémet, asszem hamar csődöt jelenthetnék…
  egyetértek ez előttem szólóval, dilettánsok gyülekezete :-( ennyi közpénzen fizetett marhát egy helyen… szörnyűűűűűűűűűűű!!!!
  nem irigylem Zombort ill. a hozzáértőket (mert azért csak akad olyan is köztük), h ilyen (bal)fékekkel kell igazgatnia és sikerre vinnie városunkat.

 3. adamikzoli

  2009. február 18. szerda at 22:50

  Az bosszantott egy kissé,hogy mondtam olyan megoldást ami egyrészt biztosítja hogy az intézmények bevételei megmaradjanak,másrészt a sportcsoportok is működjenek. Mindössze egy normális egyeztetés kellene a város vezetése és az intézmények vezetői között. Tudom hogy nem egyszerű,de ha időt húzunk szépen összeomlik az is ami megmaradt a fiataloknak.

 4. csucsu

  2009. február 19. csütörtök at 08:07

  Ezek szerint a Kecskeméti Sportiskola vízilabda palántáinak kampec?

 5. adamikzoli

  2009. február 19. csütörtök at 09:26

  Nem kampec,mert a Hirös Nonprofit KFT-ben(uszoda,Bóbis Gy.csarnok,Messzi I.csarnok,Széktói stadion) működő csapatok a KFT költségvetésében benne vannak. Ugye ez is probléma,mert amelyik csapatok máshol edzenek azoknak fizetni kell. Miért a különbség? Korábban írtam más helyen hogy igen is a felfogásunkkal van nagy baj. Ha belegondolunk a sportiskola összes sportága sportolója pont ugyan akkora támogatást kap a várostól mint az Univer kosárlabda szakosztálya úgy,hogy a sportiskolásoknak ebből terembérletet i kell fizetni. Amikor kevés a pénz a saját gyerekeinknek kéne előnyben lenni.
  üdv.adamikzoli

 6. csucsu

  2009. február 19. csütörtök at 12:49

  Köszönöm a megnyugtató választ.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..