kesport.hu

Női kézis győzelem a felkészülési kupán

A Kecskeméti Női Kézilabda Sport Egyesület szombat-vasárnap a tavaszi bajnokság előtt felkészítő tornát rendezett Kecskeméten, az Árpádvárosi Sportcsarnokban. A két napos tornán szombaton, a következő felnőtt csapatok mérkőztek meg egymással.
Résztvevők:
Dunaújváros AC
KNKSE
Mohácsi TE

Vasárnap pedig az ifjúsági csapatok játszottak:
Bácsbokodi NKSE
Dunaújvárosi AC
Kecskeméti NKSE
Soltvadkerti TE

FELNŐTT TORNA

A felnőtt női tornáról Kalmár Jenőt a csapat edzőjét kérdeztük. Hogyan értékeled a felkészülési tornát és a csapat teljesítményét? “Nagyon jól sikerült. Egy héttel a bajnoki mérkőzések előtt két kemény, pörgős meccset tudtunk játszani. Az első meccsen a Dunaújváros ellen nagyon jól kezdtünk, jó kapusteljesítmény, jó védekezés jellemezte a játékot, a második félidőben 4 góllal vezettünk. Az elsődleges cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson. Valószínű, hogy ez, illetve a biztos vezetés tudatában a csapat kiengedett, aminek következtében kiegyenlített az ellenfél. Viszonylag szerényebb képességű csapattól a végén 4 góllal kaptunk ki.”

“A második meccsen – mivel nyilvánvaló volt -, hogy a mohácsi csapat jóval erősebb, nagyon szépen felszívta magát a csapat, megbeszéltük azokat a hibákat, amelyek az első mérkőzésen történtek, és már a kezdet kezdetén nagyon kemény védekezés, gyors lerohanások, gyorsan felálló fal jellemezte a játékot. Itt a folyamatos cserék alatt sem esett vissza a tempó, minden poszton ugyanazt a játékot tudtuk játszani a második félidőben is. Ez eredményezte azt, hogy az erősebb csapatot jelentős gólkülönbséggel tudtuk legyőzni. A körbeverések miatt a jobb gólkülönbséggel meg tudtuk nyerni a tornát” – mondta Kalmár Jenő, a felnőtt női csapat edzője.

Dunaújváros AC – Mohácsi TE – 20:23
Kecskeméti NKSE – Dunaújváros AC – 24:28
Kecskeméti NKSE – Mohácsi TE – 32:15

A torna végeredménye:

1. KNKSE
2. Dunaújváros AC
3. Mohácsi TE

IFJÚSÁGI TORNA

Az ifjúsági női tornáról Korsós Miklóst, a csapat edzőjét kérdeztük: “Nagyon hasznosnak tartom a tornát, mivel nagyon jó csapatok voltak az ellenfeleink. A Soltvadkert gyengébb erőt képviselt, viszont a Bácsbokod és a Dunaújváros (DUNAFERR) két nagyon jó csapat. A Bácsbokod kis csapat, technikailag és taktikailag kicsit le vannak maradva, de a DUNAFERR az méltó ellenfél volt. Alul is maradtunk. Igaz dupláztunk, érettebb, jobb csapatnak tartom őket. A tornán második helyezést értünk el, de elégedett vagyok a második hellyel, hiszen ilyen sorozatmérkőzéseket régen játszottunk és betegségek is zavarták a felkészülést. Az ifi korosztálynak három egymás utáni mérkőzés igen komoly erőfeszítést jelentett. Ekkor jönnek ki leginkább a hibák. Ha elfárad a csapat, jön a rövidzárlat mind a védekezésben és a támadásban egyaránt. A cél az volt, hogy minél előbb túljussunk ezeken a holtpontokon, mely az utolsó DUNAFERR elleni mérkőzésen nagyon szépen meg is valósult. Kezdtünk a végén szépen feljönni, hisz mint látható volt az első félidő végén nagyon elfáradtunk, hiszen dupláztunk, de fel tudtunk állni és a végére csak három pont lett a különbség” – mondta Korsós Miklós az ifjúsági női csapat edzője.

Kecskeméti NKSE – Soltvadkerti TE – 24:12
Dunaújvárosi AC – Bácsbokodi NKSE – 30:15
Bácsbokodi NKSE – Kecskeméti NKSE – 23:24
Soltvadkerti TE – Dunaújvárosi AC – 12:27
Dunaújvárosi AC – Kecskeméti NKSE – 24:21
Bácsbokodi NKSE – Soltvadkerti TE – 14:9

A torna végeredménye:

1. Dunaújvárosi AC
2. Kecskeméti NKSE
3. Bácsbokodi NKSE
4. Soltvadkerti TE

Lejegyezte: Bogdándy Ferenc

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..