kesport.hu

Kecskemét-Szeged – MK negyeddöntő – élő

Két erős, és nagyjából azonos súlycsoportú röplabdacsapat csap ma össze a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban, a tét a Magyar Kupában a legjobb négy közé jutás. A kedden 18:00-kor kezdődő Kalo-Méh KRC – HPQ-Szegedi RSE mérkőzés az “odavágó”, a visszavágóra március 5-én kerül sor Szegeden.

Kalo-Méh KRC – HPQ-Szegedi RSE (17, 23, 17,)

SZETTRŐL-SZETTRE:

– 24:17-nél játszma és mérkőzéslabdája volt a Kecskemétnek. Dorcsák nyitását követően Somodi és Németh blokkolt közös erővel, ezzel megszerezve a 3:0-ás hazai győzelmet. A továbbjutás két meccsen dől el, a visszavágót március 5-én Szegeden rendezik.

20: 14-nél a Szeged is időt kér és csere is náluk: Bitó jött vissza és Strezeneczki ment le, míg Pethőt Bahanyecz váltja.

– 16:12-nél időt kér a hazai gárda. Érthető a tanakodás oka: vagy 3:0 lesz a vége, vagy még lehet tovább küzdeni.

15:10-nél szól a “Kecskemét, Kecskemét!”

Vendégek fölküzdötték magukat két pontra, de Bagics Balázs két gyors pontot érő ütésével ismét kontrollálja a meccset a Kecskemét, 13:8.

Németh Ferenc egy szegedi időkérés után ötgólosra növeli a hazai előnyt, 9:4. Eldőlni látszik a találkozó.

Bitó helyett Strezeneczki a HPQ-ban. Már 7: 4 a hazaiaknak.

Ez nem Nacsa napja: a fejpántos szegedi ismét pontatlan ütést vitt be.

– Dorcsák erőteljes ütésével szerzett vezetést a Kecskemét, így indul a szett, amelynek kérdése: 3:0-ra nyer a KRC vagy esetleg többjátszmás lesz a találkozó.

III. szett

– A szoros hajrában, 24:23-nál egy rossz kecskeméti fogadást követően még valahogy átkerült a játékszer a vendégek térfelére, de egyből akarták visszaütni és a suta mozdulat Tóth Gábor blokkjával halt el teljesen. A második szettet is a KRC nyerte, 2:0!

– Csapattársai jóvá tették hibáját, de Nacsa újra nem állt a helyzet magaslatán, legalább öt méterrel szervált hosszút, majd Pethővel zavarták egymást, újabb ponthoz juttatva a hazaiakat. Már kettővel megy a KRC, 22:20.

– Nacsa kezei közül könnyű labda csúszott ki egy fogadásnál: vezet a Kecskemét, 19:18.

– 17:17-nél tudott egyenlíteni a KRC, a HPQ időt kért.

– A vendégek remek sánctaktikája és erőteljes ütéseiknek köszönhetően – 14:16

– Az időkérés után két ponttal elhúzott a Szeged, 11:13.

– A dudaszóra most gumicsirke válaszol, az egyik szurkoló egy kopasztott játékcsirke csipogtatásával hívja fel magára a figyelmet, de ezt gyorsan el is nyomja a taps és a szurkolás, a kis számú közönség (150, talán 200 fő) kiváló hangulatot teremt a csarnokban. Az állás felváltott pontszerzésekkel 7:8 a vendégeknek, akik eddig ebben a szettben még nem engedték ki a kezükből a vezetést. Gyurkó Sándor, a kecskemétiek trénere időt kért.

– Bagics Balázs a bíró szerint átlépett a másik térfélre: az első pont ezért a szegedieké.

II. szett

– A játszmát Bagics Balázs és Csala Bernát együttes blokkolása zárta, az első játékrészt 25:17-re a hazai csapat nyerte.

– 22:17-nél szemet gyönyörködtető ejtések sorozatát láthatta a közönség, Németh Ferencét is még elcsípték a szegediek, de nem tudták tisztára játszani az ütőhelyzetet, így a Kecskemété lett a pont.

– A szegedi szurkolók néhányan elkísérték csapatukat, így erős dudálásba kezdtek, mikor Németh Ferenc széleset ütött, most már 20:13 az állás.

– 16:10-nél szinte el is dőlt az első szett: Bagics Balázs könnyed szerváját elnézték a szegediek, mert az csípte a vonalat.

– A hazai csapat közel tíz perccel a meccs kezdete után 14:7-re vezet, mikor a Szeged második technikai idejét kérte ki.

I. szett

Kalo-Méh KRC – HPQ-Szegedi RSE
Kecskemét, 150 néző

Kalo-Méh KRC:
Szabó A., Tóth II. G., Hoffart Zs., Jantovics R., Somodi I., Dorcsák L., Kása R., Tóth G., Csala B., Bagics B., Németh F., Liberó: Dömötör L.
Edző: Gyurkó Sándor

HPQ-Szegedi RSE: Csányi, Bitó, Strezeneczki, Pethő, Csíkos, Babanyecz, Nacsa, Oltványi, Szatmári, Niezelberger

4 hozzászólás

  1. Pingback: Magabiztos győzelem a negyedöntő első mérkőzésén

  2. xy

    2009. február 24. kedd at 21:42

    Hát ez jó meccs volt! :) Szép volt, gratula mindenkinek!!!
    De a szegediek még most is hangosabbak voltak, mint mi…

  3. Pingback: Szettről-szettre győzelem a Magyar Kupa odavágóján - képek

  4. Pingback: Dorcsák Lajos, a Kalo-Méh KRC centere a magyar ifiválogatott csapatkapitánya

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..