kesport.hu

Magabiztos győzelem a Magyar Kupa negyeddöntőjében – KRC-Szeged 3:0

A Magyar Kupa negyeddöntő első mérkőzésén magabiztos 3:0-ás győzelmet ünnepelhetett a Kalo-Méh KRC csapat, amely a Szegedet győzte le. A Messzi István Sportcsarnokban rendezett találkozón a vendégek csak egy szettben tudtak vezetni, de figyelmetlenségek miatt azt is elbukták.

Remek kis hangulatot teremtett az alig kétszáz fős közönség a Messzi István Sportcsarnokban. Az első szettben volt is örömre oka a hazai szurkolóknak, a KRC egyértelműsítette már az elején, hogy hazai pályán játszik, és tovább szeretne jutni a következő fordulóba, a legjobb négy közé. Sima 25:17-re hozták Németh Ferencék az első játékrészt.

A második szettben a jó hangulat és a helyenként látványos labdamenetek mellé izgalom is párolsult: rendkívül kiélezett végjátékban sikerül csak 2:0-ra változtatni az állást a Kecskemétnek. Ehhez persze kellett Nacsa és Pethő bizonytalakodása, és előbbi gyors egymásután elkövetett két kapitális hibája. A Szeged végig vezetett, és csak 19:18-nál tudtak fordítani a hazaiak.

A harmadik játékrész kérdése az volt, 3:0-ra nyer-e a Kecskemét, vagy ad még esélyt a Szegednek a talpra állásra. Ez a periódus leginkább az első szettre hasonlított: a Szeged egyszer sem tudott vezetni, sőt még két pontnál közelebb kerülni sem a hazaiakhoz, így a vége magabiztos 3:0-ás kecskeméti győzelem.

A legjobb négy közé jutás két mérkőzésen dől el a szettarány alapján. A második találkozót március 5-én, Szegeden 19 órakor rendezik.

Részletes tudósításunk erre található.

Kalo-Méh KRC – HPQ-Szegedi RSE (17, 23, 17,)
Kecskemét, 150 néző

Kalo-Méh KRC:
Szabó A., Tóth II. G., Hoffart Zs., Jantovics R., Somodi I., Dorcsák L., Kása R., Tóth G., Csala B., Bagics B., Németh F., liberó: Dömötör L.
Edző: Gyurkó Sándor

HPQ-Szegedi RSE: Csányi, Bitó, Strezeneczki, Pethő, Csíkos, Babanyecz, Nacsa, Oltványi, Szatmári, Niezelberger

6 hozzászólás

  1. xy

    2009. február 24. kedd at 21:44

    Pénteken is ilyet kérünk fiúk!!! :)

  2. Pingback: Szettről-szettre győzelem a Magyar Kupa odavágóján - képek

  3. Pingback: Dorcsák Lajos, a Kalo-Méh KRC centere a magyar ifiválogatott csapatkapitánya

  4. Pingback: Kupameccs után bajnoki a Szegeddel

  5. Pingback: KRC: Lekopírozták a keddi eredményt

  6. Pingback: A lehetetlent kell megakadályoznia a KRC-nek

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..