kesport.hu

Dorcsák Lajos, a Kalo-Méh KRC centere lett a röpis ifiválogatott csapatkapitánya

“A kecskeméti röplabda elismeréseként is tekintünk arra, hogy Dorcsák Lajos személyében a Kalo-Méh KRC egyik alapembere az ifjúsági válogatott csapatkapitánya lett” – kommentálta Gyurkó Sándor, a hazai röplabdázók vezetőedzője a kesport.hu-nak Dorcsák karmesteri kinevezését.

“Lajos értelmes, intelligens ember, aki a pályán és azon kívül is nagyon érti és átlátja ezt a játékot. A pályán nekem ő az egyik jobb kezem, mert rendet tud tartani; a mi sportágunkban a játékszabályok szerint csak a csapatkapitány mehet véleményezni a bíróhoz, de ő az is, aki térfelet választ, így neki több feladata lesz ezentúl a válogatott meccseken, mint maga a játék” – nyújtott mankókat a csapatkapitányi szerepkör értelmezéshez Gyurkó.

A kecskemétiek büszke vezetőedzője nem fukarkodott a dicsérettel és a látottakkal is magyarázta Dorcsák csapatkapitányi kinevezését: “szerintem a keddi, Szeged elleni Kupameccs Lajos eddigi legjobb mérkőzése volt a felnőtt csapatban, hiszen jól nyitott, ponterősen támadott, és jól blokkolt.”

Portálunk természetesen fölkereste a frissen megválasztott csapatkapitányt is: “Én vagyok a legidősebb a válogatottban, ráadásul kezdőként szereplek. A többieket ismerve én viszonylag megfontolt, kicsapongástól mentes életet élő ifi vagyok, így rám esett az edző választása, aminek természetesen nagyon örültem”.

Igényel-e plusz edzéseket a válogatottság, illetve a csapatkapitányi szerep?
– kérdeztük a fiatal kecskeméti röplabdázótól.

“Ifjúsági válogatott edzőtáborokba rendszeresen járok Izsákra, legtöbbször hétvégenként. Jelenleg az áprilisi Eb-re készülünk, majd közvetlenül előtte két hetes edzőtábor vár ránk: edzőmeccset játszunk a kecskeméti csapattársaim ellen, illetve a kaposváriakkal is, és jönnek hozzánk meccselni az osztrák válogatott tagjai is, akik szintén kijutottak az Eb-re. Kemény csoportban sorsoltak bennünket, mert az oroszokkal és a szerbekkel vagyunk egy csoportban, ezért nagyon kell készülnünk. Ha valakit sikerül legyőznünk, automatikusan a 8 közé kerülünk, ami magával hozza azt is, hogy kijutunk az Olasz Ifjúsági Világbajnokságra.”

Lajos így emlékszik a keddi Magyar Kupa-mérkőzésre, ami Gyurkó szerint Dorcsák meccse volt: “jó meccs volt, sok válogatott csapattársam van a Szegedben, így készültem ellenük, és örültem a csapat sikerének, amiért közösen megküzdöttünk”.

Hogyan egyeztethető össze, ha valaki az ifi válogatottnak is tagja, ám klubszínekben pályára lép a válogatott csapattársai ellen? – kérdeztük a kecskemétiek egyik centerét.

“Akkor és ott ők az ellenfeleim. De csak akkortól, amikor a síp jelzi a meccs kezdetét, s egészen addig, amíg a bíró le nem fújja a mérkőzést. Azután a barátaim és a csapattársaim” – adott ízelítőt Dorcsák a csapatkapitányi posztot eldöntésénél bizonyára figyelembe vett játékfelfogásáról.

(Dorcsák Lajos a képek előterében, baloldalt látható.)

5 hozzászólás

 1. xy

  2009. február 26. csütörtök at 21:07

  óha! Gratulálok Neki! Megérdemli! :)

 2. Juhász Zsolt

  2009. március 3. kedd at 10:59

  Gratulálok!Nem semmi amit elértél,le a kalappal!További sok sikert!Üdv

 3. Pingback: Két fronton is az aranyra hajt a KRC | kesport

 4. Pingback: Szombaton este Dorcsák Lajossal az élen indul az ifi Eb! | kesport

 5. Pingback: Két kecskeméti is a ifi-válogatotban!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..