kesport.hu

Miért játszik 4-3-3-at a KTE és miért utazott Boszniába Romeo Mitrovics?

Csütörtök este a Széktói Stadion nagytermében került sor a 2009-es év első szurkolói ankétjára. A klub részéről Rózsa Pál tulajdonos, Tomislav Sivic vezetőedző, Losonczy László ügyvezető igazgató és S. Juhász Attila technikai igazgató, a játékosok közül Balog Marcell, Csordás Csaba és Némedi Norbert várta a drukkerek kérdéseit – írja a kecskemetite.hu.

Az alábbiakban a mintegy kétórás ankéton elhangzott szurkolói kérdésekből válogattunk, a teljesség igénye nélkül.

– Mit szólnak az MLSZ döntéséhez a bajnoki forduló elhalasztása ügyében?

Rózsa:
Úgy terveztük, hogy az első hazai bajnoki előtt lesz ez az összejövetel, hiszen a szurkolóink ki vannak éhezve a focira, négy hónapja nem volt bajnoki meccs a Széktói Stadionban, de ez a döntés most felülírta az elképzeléseinket.

Losonczy:
Mindenki láthatta, hogy a pályánk alkalmas a játékra, de az MLSZ-ben most így döntöttek.

– Mit jelenthet az új 4-3-3-as taktikai felállás, amit Sivic mester a téli felkészülésen gyakoroltatott be a csapattal? A védelem állandó változását hogyan viselte a csapat?

Szivics:
Az ősszel látott 4-4-2 is fekszik nekünk, de a szezon vége felé már úgy láttam, hogy kell nekünk egy kis újítás is. Kell persze egy kis idő, amíg ezt jól begyakoroljuk, de így taktikai szempontból is több változtatási lehetőségem lesz, akár mérkőzés közben is. A játékosok a téli felkészülés során mindenben partnerek voltak, minden egyes edzésen száz százalékot nyújtottak. Ami a védelmet illeti, az elsődleges szempont az, hogy a hátsó sor stabil legyen és összeszokott. Az ősszel elég pechesek voltunk, sorra jöttek a sérülések, így szinte mindig felforgatott összeállításban kellett pályára lépnünk, ennek ellenére azonban jó teljesítményt tudtunk nyújtani.

– Pakson gyorsan felébredtünk a téli álomból, az első félidő végén jó volt látni a csapat lendületes játékát és gyors válaszát a paksiak vezető góljára.

Rózsa:
Kicsit visszakanyarodnék még az őszhöz, a jó eredményhez kellett az is, hogy egy ilyen szurkolótábor álljon mellettünk. Megnézve a különböző nézőszám kimutatásokat, elmondható, hogy Kecskemétet igazi vidéki fellegvárként emlegetik az élvonalban. Sok család, asszonyok és gyerekek járnak ki a hazai mérkőzéseinkre, de itt is jól jön a tapasztaltabb szurkolóink segítsége, akik “útmutatást” is tudnak adni az újaknak.
Pakson is örömmel láttam, hogy a nagy hideg ellenére milyen sokan elkísérték és bíztatták a csapatot. Szeretnénk ezt a kapcsolatot csapat és szurkolók között még szorosabbra fűzni, tárgyalásokat folytatunk egy szurkolói klubhelyiség kialakításáról, ahol közösen lehet meccseket nézni a játékosok, edzők és szurkolók részvételével.

Szivics: Én is támogatom ezt az elképzelést, nagyon jó ötletnek tartom a közös videózást, hiszen lehet, hogy a szurkolóink másképpen élnek meg egyes szituációkat egy meccsen, és ha ezt közösen meg tudjuk beszélni, ki tudjuk elemezni, akkor ez mindenkinek a hasznára válhat.

– Mitrovics mikor térhet vissza a kapuba?

Szivics: Romeo visszautazott Boszniába, ahol a válogatott orvosa kezeli. Sajnos legalább 10 napot igénybe vesz a felépülése, de az élet most Tóth Zolinak ad így lehetőséget a bizonyításra. Zoli jó formában van, én bízom benne, és szerintem meg is fogja mutatni, hogy mire képes.

– A Pakson látott védekezéssel kapcsolatban néha nem volt meg az összhang, elől pedig hiányoltuk a bátrabb próbálkozásokat, a több kapuralövést, elsősorban Szavicsnál látszott, hogy inkább lepasszolta a labdát, minthogy kapura küldte volna.

Szivics: Több szempontból is jogos az észrevétel. A védelemmel kapcsolatban annyit mondanék, hogy néha tényleg volt olyan, hogy úgy kiestünk a ritmusból, mint az autóbuszból szoktak, ez abban is megmutatkozott, hogy a Paksnak négy tiszta ziccere volt. Szavics amióta itt van, nagyon sokat játszott, rengeteget segített nekünk, de most valóban látszik rajta, hogy kicsit fáradtabb, a fiatalok pedig lassan kopogtatnak az ajtón, de ezzel vigyázni is kell, hiszen őket csak fokozatosan szabad beépíteni a csapatba.

– Nem gondolják, hogy a fehér mezekben nem kellene játszanunk többet, mivel akkor általában nem tudunk nyerni?

Losonczy:
A fehér mezekről azért el kell mondani, hogy az élvonalban az első győzelmünket pont a fehér mezekben arattuk a Fehérvár otthonában.

– A Magyar Kupában mi a célkitűzés? Szervezhetjük-e nyártól a nemzetközi kupameccsekre az utakat?

Szivics:
A téli alapozást úgy alakítottuk ki, hogy a Honvéd elleni Magyar Kupa-párharcra legyünk a csúcson. Minden meccsen harapnunk kell, éhesnek kell lennünk a sikerre, minden a csapatmunkán múlik. A Honvédnak tradíciói vannak, de képesnek tartom a csapatot a továbbjutásra.

Rózsa:
Úgy gondolom, hogy olyan eredményre kell törekednünk, amit teljes odaadással és becsületes hozzáállással el lehet érni. Ha ez megvan, akkor elmondhatjuk, hogy mi mindent megtettünk.

– Mindenki a gazdasági válságról beszél, hogyan érinti ez a klubot?

Rózsa: A szükséges anyagi források rendelkezésünkre állnak, ugyanakkor az őszi tapasztalatok alapján a játékoskeretet csökkentettük, rendeztük a korábban kölcsönadott játékosaink kérdését is. Szponzoraink kitartanak mellettünk, sőt új támogató is belépett a csapat mögé. A jegyárainkat megemeltük, de a bérleteinknél megfigyelhető az a törekvés, hogy próbáltuk szinten tartani az árakat, sőt plusz szolgáltatásként különböző ajándékokat is adunk a bérleteseinknek, valamint folyamatban van az állandó ülőhelyek kialakítása.

– Melyik együttest tartjátok a legkeményebb ellenfélnek? Csaba gólkirály leszel-e, Norbi téged pedig hogyan érint az, hogy több poszton is játszanod kell?

Csordás: Nálunk a csapatérdek fontosabb, mint az, hogy gólkirály legyek, de a bajnokság végén azért erre is figyelni fogok. Az ellenfelek közül a Nyíregyházát emelném ki, elég gyors csapat, és emellett van 1-2 nagyon jó játékosuk, de összességében nézve nagyon kiegyenlített a mostani mezőny.

Némedi: Eddig sikerült megbirkóznom a feladattal, Pakson a középpályán szerepeltem, de lehet, hogy a jövő héten ismét vissza kell térnem a védelembe. A mezőny nagyon együtt van, véleményem szerint még a kieső helyeken álló REAC és Siófok ellen sem lesz könnyű dolgunk.

– A játékvezetésről mi a klub véleménye?

Losonczy: Az első két mérkőzésünkön valóban voltak súlyos tévedések, ezt még a játékvezetők elnöke is elismerte. Ősszel meg kellett küzdenünk azért, hogy elfogadjanak minket az NB I-ben. A média érdeklődik irántunk, hiszen több TV-s meccsünk is volt. Mivel most jutottunk fel először közel száz év alatt, csak ősszel volt lehetőségünk arra, hogy az ösvényt kitapossuk és ezt az utat megtegyük, érzésem szerint ez sikerült is.

(kecskemetite.hu)

7 hozzászólás

 1. realist

  2009. március 1. vasárnap at 04:35

  Mar bocsanatot kerek de nekem ebbol nem derult ki mire gondolt a 4-3-3 mal!
  Tudtommal az azt jelenti hogy a kapus elott negy vedo jatekos,negy kozeppalyas,es harom csatar all az ellenfellel szemben ami egy tamadobb jatekot tesz lehetve!!Hol vannak a csatarok es kik azok??Ahogy olvastam a mai mecsrol ket csatar volt ,bar igaz nem lattam lehet hogy menetkozben harom csatarral tamadtunk.Meg azt sem nagyon ertettem ha a vedelem megszilarditasara teszi a hangsulyt akkor a 4-3-3 mal ez sokkal nehezebben erheto el mert egyel kevesebb embernek a feladata a vedekezes!
  Amugy ez egy edzomeccs volt a helyen kell kezelni a jatekosok fejeben az egesz heti huzavona lesz mecs vagy nem,szerintem a cegled sokkal komolyabban vette meg akartak mutatni egy Nb 1 es ellen es kesz!!! A jatekosok is erzik hogy kevesen vannak es szerintem tudat alatt tartalekolnak a bajnoki meccsekre hiszen megis az a fontos.
  De a szurkolokat is meg lehet erteni hogy elegedetlenkednek de ok mindig nyerni akarnak!!!!

 2. lacó

  2009. március 1. vasárnap at 14:40

  igen, realist a helyén kell kezelni ezt a meccset.ez a hely az nb2.nem védeném meg őket a szar játékuk miatt.kifogásokat sem keresnék arra, hogy simán kikapunk egy másod osztályú ceglédtől.ez szégyen.

 3. realist

  2009. március 1. vasárnap at 18:56

  Bocsanat!
  Termeszetesen negy vedo Harom kozeppalyas es harom csatar a helyes!!!!
  Iszok meg valamit?????

 4. Dávicc

  2009. március 1. vasárnap at 19:38

  lacó!

  és akkor mi van?!

  elmondta sivic hogy az edző meccseken egyáltalán nem érdekli az eredmény ha azt gyakorolják a fiuk amit kért tőlük… hidd el hogy nem lesz probléma egy éles meccsen nem ezt a teljesitményt fogják mutatni… é is féltem nagyon a paks meccstől mert az edzőmeccsekből indultam ki ahol egy épkézláb támadást nem inditotunk, de Sivic modnta is hogy nem ezt gyakorlolták… ennyi! aztán jöttt paks és ugy támadtuk végig az első félidőt hogyy 3szor annyit löttünk kapura mint a paks… és ha nincs csernyánszki akkor 2-3 golos előnnyel megyünk az öltözöbe…

 5. lacó

  2009. március 2. hétfő at 15:20

  Dávicc
  Arról, hogy szivacsot nem érdekli, hogy mit játszunk edzőmeccsen, csak annyit, hogy amikor a szolnok ellen hagyták ki a helyzeteket a fiúk, olyanokat kiabált be, h minusz 10000.persze az olyan szurkolókat is kikell szolgálni, mint te, akik akkor is elégedettek, ha kikapunk egy 1O-ed annyi költségvetésű csapattól.benne is van a nevedbe:vicc.:DD
  Egyébként jó uton haladsz ahhoz, hogy a nevére vegyen szivics:D

 6. Dávicc

  2009. március 2. hétfő at 17:41

  te mi a faszrol beszélsz ember? én ilyet egy szoval nem mondtam hogy minusz 10 000….

  amugy meg már a nevére vett :(

 7. Dávicc

  2009. március 2. hétfő at 17:43

  én meg max azon röhögtem de nem ezen a portálon hogy 10 000 ft nevetséges összeg büntetéskémnt :D tudod VICC :(

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..