kesport.hu

Durva mérkőzésen verték a Martfűt

A hétvégi bajnoki fordulóban a kecskeméti női kézisek a Martfűt fogadták.

A két csapat a mérkőzés előtt azonos pontszámmal, 5-6. helyen állt a tabellán. Az őszi szezonban igen feszült mérkőzésen 2 góllal nyert a Martfű hazai pályán.

A mérkőzést a kecskeméti lányok kezdték jobban és gyors támadásokkal 10 perc alatt 6-3-as vezetést szereztek. Ebben az időszakban a vendégek 6-0-s és 5-1-es védekezéssel próbálkoztak.

A folytatásban is főként kecskeméti gólok estek, elsősorban az igen aktív Herczeg és Balázs révén. Így a 20. percben már 11-6-nál állt a tábla. A vendégcsapat időt kért, majd a folytatásban újabb védekezési formációval rukkoltak elő. 5+1 védekezéssel Balázst emberfogással kísérték. Ez is csak rövid megtorpanást okozott a hazai csapatnál, de így is jó félidőt zártak 15-9-es vezetéssel.

A 2. félidőre a Martfű elővette régi fegyverét, az emberfogással kombinált nyitott védekezést. Ez nagyon keménnyé, helyenként durvává tette a mérkőzést, mivel a vendégek rengeteg labda nélküli lökéssel és visszarántással próbálkoztak. Nem igazán ízlett ez a védekezés Balázséknak, de felvették a kesztyűt. Mivel ez ellen a védekezés ellen nem tudták játszani a megszokott játékukat, így főként üres befutással és páros kapcsolatokkal próbálkoztak.

Összességében jó teljesítményt nyújtott a hazai gárda.

Kiemelkedett: Dr. Zsoldosné (kapus), Balázs (7), Szőke (7), Józsa (7), Herczeg (5).

Kecskemét NKSE – Martfű NKE 31:25 (15:9)

Helyszín: Kecskemét, II. Rákóczi F. Sportcsarnok
Nézőszám: 150
Vezette: Dzsipoff, Vörös
Kiállítások: 12 ill. 4 perc. 7m büntetők: 6/5 ill. 9/5
Összeállítás: Dr. Zsoldosné (k), Herczeg (5), Nagy (2), Balázs (7), Szőke (7), Tanú (2), Árkossy (1). Cserék: Fekete (k), Józsa (7), Buzsák, Gombos, Csatlós, Sánta.

Ifjúsági csapat
2009.02.28. 17.00

Árpádvárosi sportcsarnok
KNKSE- Martfűi NKE 33-18 (19-7)

Kecskeméti NKSE: Pusztai kapus, Csatlós, Cseh, Orell 10, Varga, Korsós 13/5, Sánta 5
Csere: Kovács kapus, Borics 2/1, Csősz 2, Kunszt 1, Pusztai G, Lévai, Kálmán,

Nagy lendülettel kezdtek a kecskeméti lányok. Védőfalukat nem tudták feltörni a vendégek, átlövéseiket Pusztai hatástalanította. Megszerzett labdákból, gyors lerohanásokkal már a 15. percben eldöntötték a mérkőzést (9-2). Új taktikai elemekkel megleptük az ellenfelet amire nem érkezett válasz, így tovább nőtt az előny (19-7) A második félidőben is jól kezdtek a hírös városiak és a cserék is lehetőséget kaptak a bizonyításra. Ők is szépen kidolgozták helyzeteiket de a gólra váltása már kevésbé sikerült. Magabiztosan és megérdemelten nyert a hazai csapat.

Kitűnt: Orell, Korsós,Sánta és Pusztai P.

2 hozzászólás

  1. Pingback: Herceg Kata újra a Kecskemét NKSE játékosa

  2. Pingback: Az a négy kecskeméti lány is itt lesz, akik most a Bugyiban játszanak | kesport

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..