kesport.hu

Csordás-Maldini, Némedi-Kaká párharc a Ligaválogatott-Milan meccsen?

A múlt héten robbant a hír, hogy április 22-én Budapesten lép pályára az AC Milan csapata, az ellenfél a Mészöly Géza és id. Dárdai Pál irányította Magyar Ligaválogatott, amelynek kedden nyilvánosságra hozott bő keretében két kecskeméti játékost találunk. Csordás Csaba és Némedi Norbert válaszolt kérdéseinkre.

Hétfőn Losonczy László, a lila-fehérek ügyvezető igazgatója közölte a két játékossal a jó hírt, és mint Némedi Norbert, a KTE csapatkapitánya elmondta, kedden már a sajtóban győződhettek meg róla, hogy tagjai a Soproni Liga legjobb magyar labdarúgóiból toborzott alkalmi csapatnak. Különösen szívmelengető ez tény, ha figyelembe vesszük, hogy nemcsak a KTE két meghatározó játékosáról beszélünk, hanem mindketten kecskeméti születésűek és nevelésűek is. Őket kérdeztük:

Gratulálunk a beválogatáshoz. Egyből a lecsó közepébe: Nesta vagy Maldini ill. Kaká vagy Ronaldinho?

Csordás Csaba: Maldini.

Némedi Norbert: Nehéz választani, de inkább Kaká.

Ugyan életszerűtlen, de ha az edző megkérdezi, hogy melyikre vezesd a labdát illetve melyiküket fogjad a meccsen, akkor kit választanál?

Cs.Cs.: Ugyancsak Maldinit mondanám, bár nem biztos hogy jobban járnék. Egyértelmű, hogy Maldini a modern foci kitörölhetetlen ikonja, rendkívül tisztelem őt, de ő se ma kezdte a szakmát, a gyorsasága sem a régi már, így vele szemben talán nagyobb eséllyel venném fel a harcot

N.N.: (nevet)Ezen a szinten már mindegy, nem hiszem, hogy bármelyikükkel is könnyebb dolga lenne az embernek.

Jelenleg 32 fős a ligaválogatott kerete, mikor lehet szűkítésre számítani és van-e információtok arról, hogy bekerültök-e a pályára lépő csapatba?

Cs.Cs.: Nekem nincs infóm róla, hogy mikor lesz a szűkítés, de talán jövő héten kerül rá sor. Szerintem ebbe még beleszólhat a hétvégi forduló is, ha a csapat és mi is jó teljesítményt nyújtunk, semmi sem zárható ki. Megjósolhatatlan, hogy milyen szempontok alapján történik a válogatás, de nem kizárt, hogy a korábban kevesebb lehetőséget kapó játékosok (például aki még nem volt válogatott) élveznek majd előnyt.

N.N.: Biztos információm nekem sincs, de úgy gondolom hétfőn csökkentik a létszámot. Nem tudom, hogy Mészöly Géza – aki volt edzőm is – mi alapján választ, de a beválogatásnál egy ilyen gálameccs esetében nem csak szakmai szempontokat vesznek figyelembe, szerintem akár annak is lehet jelentősége, hogy Csabival mindketten a Gyermeklabdarúgó Szövetség nagykövetei vagyunk és rengeteget foglalkozunk gyerekekkel.

Április 22-ig még sok víz lefolyik a Dunán, hogy mást ne mondjunk szombaton a Siófokkal játszik a KTE. Mire számítotok a meccsen?

Cs.Cs.: Bizakodó vagyok. Bár előzetesen kötelező győzelemnek tűnik, jól tudjuk, hogy manapság már nem lehet a papírformára hagyatkozni, sőt ezek a találkozók talán a legnehezebbek. Az Újpest ellen megmutattuk, hogy jó passzban vagyunk és most a sűrű mezőny miatt létfontosságú három pont begyűjtésére készülünk.

N.N.: Most ez a legfontosabb mérkőzés. Győzni megyünk Siófokra, holott jól tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk. Az őszi meccsünkön ugyan 3-0-ra győztünk, ám az eredmény nem mutatja, hogy milyen szoros meccs volt. A Siófok sereghajtó a bajnokságban, de épp ez szólhat mellettük: nincs rajtuk nyomás, mindenki ellen úgy futhatnak ki a gyepre, hogy nincs veszítenivalójuk.

4 hozzászólás

 1. Meksz

  2009. április 9. csütörtök at 18:14

  Szimpatikus nyilatkozat tőlük! Mégiscsak a KTE ikonjairól van szó (ha már ikonok voltak emlegetve)

  Hajrá fiúk, hiszünk bennetek!

 2. L'

  2009. április 10. péntek at 14:44

  Itt lehet jegyet venni a meccsre, akit esetleg érdekel:)
  http://jegyelado.hu/

 3. L'

  2009. április 10. péntek at 14:50

  Bár viszonylagosan horribilisek az árak:S

 4. Pingback: Mészöly csak Némedire tart igényt | kesport

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..