kesport.hu

FIFA instruktorral videóztak a hazai sporik

Az éves tervnek megfelelően április 9-én továbbképzésen találkoztak az országos játékvezetői keret tagjai. A Magyar Labdarúgó Szövetség meghívására az egész napos programon részt vett a FIFA egyik instruktora, Fernando Tresaco-Garcia, aki a nemzetközi szövetségen belül a játékvezetők oktatását irányítja.

A spanyol szakember a MAFC pályán Elbert Gáborral, az MLSZ főtitkárával együtt örömmel nyugtázta, hogy a FIFA által előírt fizikai teszt követelmények teljesítése senki számára sem jelentett gondot, ezt követően pedig a Kongresszusi Központban az asszisztensek és játékvezetők együttműködéséről, a nemzetközi elvárásokról tartott előadást a közel 100 fős keret részére, majd a résztvevők gyakorlati vizsgát is tettek.

A nap további részében az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke, Vágner László külön az NB I-es keret, majd mindenki részére filmrészleteket mutatott be a tavaszi szezon eddigi mérkőzéseinek legtanulságosabb jeleneteiből. A fő hangsúly az egységesebb szabályalkalmazásra és a bátor, szakmailag megalapozott döntések felvállalására helyeződött.

(mlsz.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..