kesport.hu

Balla Mihály, akinek egyetlen sérülése a válogatottságába került

Profi pályafutása során mindössze egyszer szenvedett súlyosabb sérülést, ám az az egy a válogatottságába került. Persze nem egy labdarúgó került már hasonló helyzetbe, ám Balla Mihály 1998 tavaszán az élvonal egyik újonca, a Tiszakécske játékosaként kapott meghívót a bő keretbe Bicskei Bertalan szövetségi kapitánytól.

Combizomszakadása miatt a csatár három hónapos rehabilitációra kényszerült, s gyógyulását követően a Győri ETO-hoz szerződött, ahol négy szezonon keresztül futballozott, ám a zöld-fehéreknél már nem tudta megismételni korábbi teljesítményét.

“Sokáig bántott, hogy sohasem lehettem válogatott, de kárpótolt a Tiszakécskén és Győrben eltöltött öt év – emlékezett vissza pályafutására Balla Mihály, aki 1997 és 2002 között 88 élvonalbeli bajnokin 21 gólt szerzett. – Na és a másodosztályban Szolnokon és Kecskeméten eltöltött időszakra is büszke vagyok, de miután betöltöttem a harmincötödik életévemet, a KTE-nél már éreztették velem, hogy öreg vagyok.”

Balla Mihály sérülése a tiszakécskei klubot is érzékenyen érintette, hiszen a támadó 1997 őszén tíz gólt szerzett, ám a bajnokság második felében a szakmai stáb nélkülözni kényszerült, majd az oszályozón alulmaradt a csapat a III. Kerületi TVE-vel szemben, s később már az NB I közelébe sem került.

A csatár, miután Kecskeméten két évvel ezelőtt túlkorosnak “nyilvánították”, az élet más területén próbált boldogulni. Minőségbiztosítási menedszerként helyezkedett el egy svájci cégnél, ahol a mai napig dolgozik, míg szabadidejében a Kalocsai FC támadójaként rugdossa a gólokat. A Tiszakécske VSE színeiben korábban az NB II-ben és az NB III-ban is gólkirályi címet szerző labdarúgó Kalocsán sem tétlenkedik, és 14 találattal a Bács-Kiskun megyei I. osztályban szereplő klub legeredményesebb labdarúgója.

“Annak idején Barna Zsolttal Tiszakécskén, míg Dávid Józseffel Kecskeméten futballoztam együtt, és a szezon előtt az ő közbenjárásukkal kerültem Kalocsára. Az őszi idény végén az első helyen álltunk, de jelenleg csak a harmadikak vagyunk, ráadásul a hét végén kikaptunk a Kunszállástól, és már öt pont a hátrányunk. Nagy dolog lenne mindannyiunk életében a bajnoki cím, de a magasabb osztályban való indulás miatt már fájjon a klub vezetőinek a feje. Mi mindenesetre azon leszünk, hogy az élen végezzünk, mert ennyi idősen is tudok örülni minden részsikernek.”

A gólerős csatárról kevesen tudják, végzettsége szerint német nyelvtanár, ám szakmájában sosem dolgozott. Profiként a labdarúgás kötötte le minden idejét, míg manapság a munkája mellett a kalocsai együttes foglalkoztatja. Korábban a Hírös Futsal CSE – Kecskemét futsalcsapatának is meghatározó tagja volt, de a tavaszi idényben nem található a keretben, mivel a teremlabdarúgásra már nem maradt kapacitása. Kecskemétről ugyanis heti egy edzésre, valamint a hét végén a mérkőzésre utazik Kalocsára, s egy odaút mintegy 90 kilométer.

(Nemzeti Sport)

7 hozzászólás

 1. Heszusz

  2009. május 5. kedd at 13:43

  Balla Misi a legnagyobb király! :)

 2. Krumplibogár

  2009. május 5. kedd at 15:33

  Így van, Heszusz!

  Azt se felejtsük el, hogy úszónak legalább olyan kitűnő volt, mint labdarúgónak. Mostanában nem figyeltem, de a képe évekig kint lógott az uszoda előterében lévő “dicsőségfalon”.

 3. Nitro

  2009. május 5. kedd at 16:00

  Balla Misi és Váczi Zoli a legnagyobb király! :) Miattuk még akkor is érdemes volt kimenni ha a csapat nem úgy szerepelt ahogy vártam volna. Balla Misi még jóval 30 fölött is magasan a csapat legjobbja volt, megkockáztatom még tán kis eshettünk volna ha nincs egy ilyen csatárunk. Váczi Zoli meg egy ivással és horgászással tarkított éjszaka után is képes volt gólokkal gólpasszokkal győzelemre vezetni a csapatot :)

 4. balint

  2009. május 5. kedd at 16:41

  Váczit úgy úgy rúgták ki Békéscsabáról, hogy hulla részegen felhívta az edzőt, hogy mekkora pontyot fogott, mire ő kérdezte, hogy miért is nincs éppen edzésen horgászat helyett? A válasz, hogy hangzott, arról nem szól a fáma… Kecsón mikor játszott, meccsek előtti éjszakán már régen bezárt a diszkó és a fiatalabb focisták is hazamentek, hogy legalább néhány órát alusszanak a derbi előtt, Váczi még a körúton húzatta 100-120-al, viszkivel a kezével, cigivel a szájában. De olyan is volt hiszem – de ezt nálamnál dörzsöltebb KTE fanok tudhatják pontosan -, hogy Cegléden mindenkit kicselezett és még arra is volt ideje, hogy mielőtt átpasszolja a lasztit a gólvonalon, még előtte megtámassza a kapufát.

 5. Mészi

  2009. május 6. szerda at 05:37

  Balla Misi vizes múltjáról csak annyit: az úszópápa Széchy Tamás is szívesen látta volna csapatában. Misi és sok más , válogatottságig jutó társa karrierje is mutatja, hogy nem árt a sportpályafutást az uszodában kezdeni.

 6. Bütyök

  2009. május 30. szombat at 19:58

  Én Misit nem a pályán, hanem annál a bizonyos ‘svájci cégnél’ ismertem meg
  és nyugodtan állíthatom, hogy egy nagyszerű ember aki hihetetlenül szerényen viseli a tehetséget és az ismertséget. Sok élsportoló példát vehetne róla!

 7. Pingback: Tangónak hívatni magad a szamba országában – Csak a Kispest!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..