kesport.hu

Tomiszlav Szivics: “Nem fogjuk kockára tenni a jobb helyezés elérését”

Tomiszlav Szivics az NB I-be repítette történelme során először a Kecskemétet, majd első élvonalbeli szezonjukban kiharcolták a biztos bennmaradást. A további mérkőzésekről, főképp  a ZTE elleni holnapi rangadóról kérdezte a mestert portálunk:

Először is szeretnénk gratulálni a REAC elleni győzelemmel kivívott biztos bent maradáshoz. Gondolta volna a mester a szezon elején, hogy öt mérkőzéssel a szezon vége előtt már fellélegezhetnek a kecskeméti drukkerek?

Köszönöm szépen a fiúk nevében is a gratulációt. A kérdésre válaszolva: a szezon elején nem gondolkodtam ezen, hogy mikor, és hogy fogunk bent maradni. A kitűzött célunkat elértük, és nagyon örülök, hogy így sikerült.

Korábbi nyilatkozatában azt mondta, hogyha biztossá válik az NB I-es tagság, akkor több fiatalnak ad lehetőséget a meccseken. A tabellára tekintve egy kis optimizmussal akár a harmadik hely is szóba jöhet: kockára tenné ezt a kevésbé rutinosabb játékosok szerepeltetésével?

Tisztázzunk valamit: én azokra a fiatalokra gondoltam, akik megérdemlik. Nem az a célom, hogy mindenáron, és csak fiatalokat játszassak. Lehet, hogy egy-kettő fiatal lehetőséget kap holnap, illetve a Kaposvár ellen, de nem fogjuk kockára tenni a jobb helyezés elérését. Ezt biztosan állíthatom.

Ősszel “viharos” meccsen kaptunk ki Zalaegerszegen. Mit vár a holnapi találkozótól?

Egy nagyon jó meccsre van kilátás. Legyen ez egy jó és izgalmas derbi: elsősorban, hogy kiszolgáljuk a közönséget, és persze arra, hogy nyerjünk is.

A várható kezdőcsapat a ZTE ellen:

Mitrovics – Schindler, Némedi, Koncz, Farkas – Csordás, Szavics, Bagi, Yannick – Litsingi, Montvai

9 hozzászólás

 1. Pingback: Szerdán a kecskemétiek elhalasztott meccsen fogadják a Zetét | kesport

 2. haha

  2009. május 5. kedd at 22:43

  Tomislav Sivic (KTE): – Örülök, hogy megint egy jó csapat jön Kecskemétre. Csank János egy kisebb csodát csinált Zalaegerszegen az utóbbi időben, de nekünk, Szerbiából jött embereknek nincs gondunk Csank-mesterrel: szövetségi kapitányként kapott egy hetest, meg egy ötöst, tavaly a Fradival Kecskeméten egy négyest, majd nemrég a Győrtől egy hetest. Remélem, ez a sorozat nem szakad meg.

  Csank János (ZTE): – Tudjuk, hogy a Kecskemét otthon nagyon veszélyes csapat, ennek megfelelően készültünk a találkozóra. Komolyan vesszük az előttünk lévő akadályt, habár lesznek majd hiányzóink. Igyekszünk jól teljesíteni. Tomislav Sivic nyilatkozatára nem kívánok reagálni, nem stílusom a nyilatkozatháború.

  (nb1.hu)

 3. realist

  2009. május 6. szerda at 03:55

  Hat igen a stilus maga az ember!
  Jobb lenne ha csak a focinal maradna a mester az valahogy jobban all neki,az ilyen kijelentesek nagy athallasosak!!!
  Nagyon jol emlekezhetunk a kozelmultbol hogy a szerbeknek kivel is nincs gondjuk,soha nem okoztak gondot mondjuk a Koszovoi Albanoknak,a Horvatoknak.a Szloveneknek,a Montenegroiaknak,a Vajdasagi Magyaroknak es sorolhatnam!!! Amugy a nyilatkozat nem tul rossz de hiba idekeverni a valogatottat,vegul is abban a kozegben dolgozik amit eppen fikazgat. Jobb helyeken nem szokas azokat leszarni akik enni adnak!!!
  Hajra KTE

 4. Janás

  2009. május 6. szerda at 06:58

  A győzelmekkel arányosan egyre több Sivic titokkal leszünk gazdagabbak?

 5. Miskabá

  2009. május 6. szerda at 08:13

  Nekem nincs ezzel a nyilatkozattal semmi problémám.
  Remélem a “nagy számok” törvénye szerint is jó mérkőzést látunk ma este.
  Irány a Széktó!

 6. csákáláki

  2009. május 6. szerda at 08:51

  Az a gond realist, hogy a mester tudtommal bunyevác származású, úgyhogy megint beletrafáltál. De nyomjad csak az okosságokat, isszuk minden szavadat. A szlovénoknak és Crna Gorácoknak volt idáig a legkevesebb gondja a szerbekkel, nagyjából békés volt az elválásuk. Kicsit unom már ezt a szerbezést, főleg egy tengerentúlra szakadt “hazánkfiától”

 7. lacó

  2009. május 6. szerda at 11:48

  Megnyeri valaki a magyar másodosztályt és mester lesz.Hát igen.Itthon kevés is elég.Szerintem nem mester, csak egy átlagos edző.Ha minden évben két mestert termelne ki a magyar másodosztály milyen jól állnánk edzők terén.Ha 5-9. helyen zár a csapat, akkor jövőre manager lesz!

 8. Tomislave-majstore

  2009. május 6. szerda at 12:57

  Igen-jövőre manager lesz-mi ebben a furcsa?!

  Az első edző aki első osztályú csapatot csinált Kecskeméten.Pénz eddig is volt-más is megtehette volna!!!
  Mentalitásbeli különbségek vannak itt,de nagyon-ez a szomorú!!!
  Hajrá KTE-hajrá Magyarország-hajrá Szerbia!!!

 9. magilla

  2009. május 6. szerda at 16:03

  REALIST! Ez az oldal a sporté. Itt nincs helye politizálásnak. Egyébként, ha Te annyira realista és magyar vagy, gondolkozz el , nekünk melyik szomszéddal nincs gondunk?

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..