kesport.hu

Már májusban megalakulhat az új kecskeméti sportegyesület

Már a május végi közgyűlésen döntenie kell a képviselőknek az új kecskeméti sportegyesület létrehozásáról, különben veszélybe kerülnek a csapatok nevezései és a sportolók is eligazolhatnak más egyesületekhez. Az Ifjúsági- és Sportbizottság mai ülésén – amelyen részt vett dr. Zombor Gábor polgármester is -, a bizottsági tagok megállapodtak, hogy jövő hétre rendkívüli ülést hívnak össze.

Feyér Zoltán, a Kecskeméti Sportiskola igazgatója újonnan elkészült egyenpólókat adott át a bizottsági tagoknak és napirendi téma volt az ifjúsági célfeladatra beérkezett pályázatok elbírálása is, mégsem e miatt várta mindenki a bizottság összejövetelét, hanem valójában az új városi sportegyesület létrehozása mozgatta meg a tagokat.

Rendezni a helyzetet

Az ülésre megérkezett dr. Zombor Gábor polgármester is, aki korábban vázolta már a Kecskeméti Televíziónknak és a kesport.hu-nak is kifejtett álláspontját az új kecskeméti sportegyesület létrehozásáról. Az Ifjúsági- és Sportbizottság tagjai közül mindenki egyetértett abban, hogy megfelelően rendezni kell a kialakult helyzetet és biztonságos működtetést kell teremteni nem csak a névadó szponzor nélkül maradt kosárcsapat háza táján, hanem a kecskeméti röplabdában és kézilabdában is.

Éppen ezért már a május végi közgyűlésen határozni kell az új városi sportegyesület létrehozásáról, mert a csapatokat nevezni kell a következő szezonra és a játékosok is tudni szeretnék, mire számíthatnak jövőre, ugyanis több sportolónak már más klubok is ajánlatokat tettek. Az új önkormányzati cég és a városi egyesület megalakítása előtt számos jogi kérdésben kell választ kapniuk a képviselőknek, ezért az önkormányzat jogi szakemberei is besegítenek majd a koncepció kidolgozásában.

A sportbizottság a szűkös határidő miatt egy hét múlva rendkívüli ülést tart, ahol kizárólag az új kecskeméti sportegyesület lesz a téma.

(kecskemetitv.hu/kesport.hu)

18 hozzászólás

 1. Krumplibogár

  2009. május 6. szerda at 16:25

  Miért kell teljesen új egyesület ehhez? Egy meglévő nem alkalmas arra, hogy a többi szakosztályt bevigyék?

 2. balint

  2009. május 6. szerda at 17:11

  A tulajdoni hányadok miatt nem szerencsés, meg az igazolások miatt, nagyon sok olyan apró – főleg jogi – részlet van, amin akár el is bukhat a dolog, ezért kell nagyon észnél lenni most mindenkinek, de szerencsére nincs széthúzás még!

 3. Ujhidy Tibor

  2009. május 7. csütörtök at 10:41

  Legyen, ha akarják. még kisülhet belőle jó dolog is. Valóban, elsősorban jogi kérdések miatt kell az új sportvállalkozás. Röplabda és kosárlabda csak gazdasági társaságként vehet részt a bajnokságokban, a kézinél nem kell. Ráadásául üzletrész vásárlásokkal tudják ezt csak megoldani. Várhatóan jövő szerdán rendkívüli sportbizottsági ülés lesz e témáról. Az egész város sportjáról is szót kell ejteni, hiszen e változások, és általában a sport jelenlegi helyzete, finanszírozása is a sportrendelet, illetve sportkoncepció rövid időn belüli módosítását igényeli. Az idő kevés, mert a nevezési és átigazolási időszak hamarosan beindul. Az érintett 3 klub jelenlegi játékos állomány várja a döntést, hiszen nem szeretnének minden áron eligazolni. Ezenkívül is rengeteg a kérdés pl. a finanszírozási elvekről, működésről, szponzorálás módjáról, működtető menedzsmentről stb.

 4. Mészi

  2009. május 7. csütörtök at 12:35

  Kedves Tiborom!

  Nem tudom milyen jó dologról beszélsz. Nézzük a három kiemelt sportágat.

  A focicsapat eredményeivel rászolgált a további anyagi injekcióra /fűtött pálya, eredmények utáni nagyobb támogatás stb./. Nem beszélve arról, ha a röpisekkel együtt kijutnak a nemzetközi porondra.

  A férfi kézilabdások bent maradásuk esetén legalább dupla költségvetéssel állhatnak elő.

  A férfi kosárlabdázók profi szintű megmentése felér egy gazdasági válságot követő bankkonszolidációval.

  A kiemeltek sorába belép a férfi röplabda a maga negyven milliós igényével.

  Hol lesz ehhez plusz pénz? Az új nagy egyesületben? Vagy újabb sportágakat adnak át az enyészetnek? Netán valamiről nincs tudomásunk? Olyan támogatók állnak készenlétben akikről még nem hallottunk? Kérdések, melyek egyenlőre válaszadókra várnak…

 5. Ujhidy Tibor

  2009. május 7. csütörtök at 14:03

  Kedves Mészi!
  Sok mindent nem látok át, de rajtam kívül szerintem még senki sem lát tisztán. Több pénzt nem akar a város betenni, mint eddig, ezt mondta Zombor Úr. Viszont kézbe akarják venni ezeknek a sportágaknak a felügyeletét, hiszen eddig nem volt ilyen kontroll. És lett belőle UNIVER-es balhé, és még jöhet más is a kiemeltek közül. Ez elfogadható álláspont. Innentől kezdve vannak nekem is kétségeim, de … Pl. Ha jön a Mercedes, lehet hogy vonzó lesz számára egy eredményes, jól működő sportvállalkozás. A város üzletrészének egy részér megvennék. Ki tudja? A foci az más, azt nem szabad a többi sportág közé engedni. Nekem, mint írtad is a többi 100-zal is gondom van, mert azok problémái nincsenek megoldva a kecskeméti klubbal. Szerdán tervezem, hogy erről is beszélek. Hiszen annyi klubvezető írta már meg gondjait, gondolatait mint látjuk, vagy nem?

 6. Mészi

  2009. május 7. csütörtök at 14:28

  Köszönöm, én egy újabb információval lettem gazdagabb.

 7. agoston

  2009. május 7. csütörtök at 14:38

  Én a válság ellenére is bízom Zombor doktor bölcsességében!
  Jövőre lesz kézi kosár és foci! A többit meg lecacilom!
  REDMILLER igenis megérdemli hogy kosármeccsen is dobolhasson!

 8. Mészi

  2009. május 7. csütörtök at 16:38

  Ebben kicsit különbözünk “ágoston” -tól, mert én nem tennék ilyet. Már csak azért sem, mert a Mercédesz belépésével esetleg egészen más sportágak, például a gokardosok kerülhetnek előtérbe.

 9. Ujhidy Tibor

  2009. május 7. csütörtök at 19:25

  Meg azért sem illik így beszélni, mert egy sportember tiszteli más sportágak eredményeit, versenyzőit, sportvezetőit, még ha azok a sportágak távol is állnak tőle. Ugye, jól gondolom agoston? Nem csak REDMILLER, hanem Kecskemét is megérdemli a színvonalas kosárlabdát.

 10. adamikzoli

  2009. május 7. csütörtök at 19:34

  A bizottsági ülésen is elmondtam hogy minden megoldás csak akkor támogatandó,ha Kecskemét város sportra szánt pénze elegendő arra hogy a kecskeméti tehetséges gyerekeket felemelje, valamint sokszínű sportéletet teremt meg. Ugyan is így biztosítható hogy sokan sportoljanak és találhassunk sok tehetséget. Vannak az un. “közönség” sportágak, amelyek szintén nagyon fontosak, hiszen sokan űzik és dobbanhat együtt a “kecskeméti szív”. Viszont talán Redmiller is egyetért , hogy az ő dobolásánál sokkal fontosabb egy sokszínű színvonalas sportélet. Ez ugyan is nem egyenlő a lelátók népével.
  üdv.adamikzoli

 11. T

  2009. május 8. péntek at 08:32

  Kedves Mészi! Igazán nem akarlak megbántani, de az azért súlyos tévedés részedről, hogy a focisták kijutnak nemzetközi porondra!

 12. Mészi

  2009. május 8. péntek at 10:08

  Kedves T!

  A hozzászólásomban a labdarúgók kijutása a nemzetközi porondra a “ha” kategóriába sorolandó gondolat. Ami nem állhat olyan távol a valóságtól, mert Szivics mester egyik nyilatkozatában is utalt rá. De, most nem is ez a legfontosabb téma a városban, hanem az önálló nagy klub alapítása, ami számomra egyenlőre nem túl biztató ötlet. Véleményemet arra alapozom, hogy a központosítás már az elmúlt században is megbukott. Kicsit visszalapozva a történelem könyvben elég pontosan kiszámítható, hogy mi fog történni. A folyamatban az anyagi juttatás elér egy olyan szintre amely gátja a fejlődésnek. A buliból kimaradók pedig lényegesen nagyobb hátrányba kerülnek mint a kiemeltek. Holott, ha élni hagynák őket egyszer ők is a csúcsra kerülhetnének. Itt van például a férfi röplabda az idei négy millió forint támogatással is megoldották azt a feladatot amit korábban tizenhét millióval, mert a legstabilabb alappal rendelkeznek a városban. A kézilabdások egy más utat járva előre gondolkodnak. Már a sportiskolai keretein is túllépve akadémia alapításán tevékenykednek. Szerintem az ő felépítésük közelít az ideális megoldáshoz. A férfi kosárlabdázók egyenlőre az életükért küzdenek. Az a rájátszásban kiderült, hogy amatőr szinten, csak hazai játékosokra építve mire vihetik. Hozzájuk csatlakozhatnak még az egyéni sportágak, ahol én nem szakosztályok szerint dotálnék, hanem az eredményes edzőket és versenyzőket támogatnám. Egyenlőre elképzelésem sincs, hogy miképpen lehet egy ilyen heterogén társaságot nyereségessé tenni majd értékesíteni. Hitem szerint ugyanis a sport ágaiban él és e szerint kell kezelni. De, ha Ujhidy Tibor és “adamikzoli” mint szakemberek teljes mellszélességgel az ügy mögé álltak, akkor bizonyára nekem vannak múló rossz érzéseim.

 13. agoston

  2009. május 8. péntek at 15:55

  Be kell lássam tévedtem! A válság miatt csak egy nagy csapatjátékra kellene fordítani az összes városi és szponzori sportlovét!
  Ez pedig megnézve az idei eredményeket a FOCI azaz a KTE az!
  KTE drukkerektől elnézést kérek, mert még tavaly júliusban nem bíztam a csapatban, de az idei idény remek volt!
  ERGO minden lovét a KTE-be!
  A többi meg a válság áldozata!
  Tudom most REDMILLER morci lesz! Sebaj!

 14. agoston

  2009. május 8. péntek at 16:04

  Meghozta a döntését a kosárszövetség jövőre csak 3 amcsi lehet egyszerre a pályán ergo 2 magyar csókának mindig ott kell lennie! Na ez az a szabály ami megmenti a kecskeméti kosárlabdát! Redmiller lehet hogy dobolhat mégis?

 15. redmiller

  2009. május 8. péntek at 20:17

  Úgy látom PR menedzserem lett… :)))
  Egy sportág sem kaphat 100 milliós nagyságrendű városi támogatást!!! Keressenek szponzort a sportágak és ne csak a város pénzéből éljenek.
  Valaki anno azt mondta, írta, hogy minden csapat költségvetésének max. az 50%-át kapja a várostól! A szponzori támogatást hiteles papírokkal bizonyítsák. Részemről a 70 millát sem tartottam egészségesnek. Szerintem az lenne az ideális, ha a max városi támogatás nem haladná meg csapatonként az 50 millát.

 16. Pingback: Horti Bálint megsérült, a rutinos játékosokat pedig más csapatok csábítják | kesport

 17. Pingback: Támogatást élvez az új önkormányzati sportvállalkozás létrehozása | kesport

 18. Pingback: A szponzorok továbbra is támogatják a kosárlabdát, és az Univer sem zárkózik el | kesport

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..