kesport.hu

Győzelem kiváló kapusteljesítménnyel!

Magabiztos kecskeméti vezetést követően a Domaszék kiegyenlített, ám a hazai hálóőr nem engedte győzelemhez jutni a vendégek csapatát.

Jól kezdett a hazai csapat, a 13. percben már 5-2 volt az állás. Ezután több védekezési hiba miatt a 16-ik percre 5-5-re feljöttek a vendégek. Később felváltva estek a gólok, de a félidő végére újra 3 gól volt a Kecskemét előnye. A második félidőre mindkét csapat keményebb védekezésre váltott, ezt is jól jelezte, hogy többször kisebb sérülés miatt állt a játék. Balázsék végig vezető pozícióban voltak, de 2-3 gólnál több előnyre nem tudtak szert tenni. A jól hajrázó Domaszék a II. félidő huszadik percére 21-21-re egyenlített, a kecskemétiek eladott labdái és sok technikai hibája miatt. A végjáték így izgalmasan alakult, de a végig jól védő Fekete kapus bravúrjaival hozták a meccset a kecskeméti lányok.

Kalmár Jenő edző: „Számítottam rá, hogy küzdelmes mérkőzés lesz, de utólag azt mondom, hogy magunknak tettük izgalmassá. Sok technikai hiba következtében, nem tudtunk komolyabb előnyt szerezni, és nagyos sokszor a bravúros kapusteljesítményük segítette át a csapatot a holtponton.”

Fekete Tímeát, a kecskeméti lányok kapusát kérdeztük a meccsről, ugyanis ha ő nem remekel, akkor akár fordított is lehetett volna az eredmény.

Érezted magadon, hogy jó formában vagy?

A meccs kezdetekor fáradtnak éreztem magam. Nagyon meleg volt. Később a feszültség és az izgalom hozott tűzbe. Az elején elég sok ziccert fogtam. Ez a siker adta a további, kintről látszó jó teljesítményemet. A második félidőben láttam, hogy a lányok leengedtek, de szerencsére nem hagyták magukat. Lehet, hogy abban az időszakban a védéseim adtak lelki erőt a csapatnak.

A kiváló kapusteljesítményed hozta fel a csapatot. Az első félidőben 50, a másodikban pedig közel 60 százalékos volt a kapusteljesítményed. Hogy láttad ezt belülről?

Én mindig úgy érzem, hogy nem vagyok elég jó, de úgy látszik a statisztika mindig jobb eredményt mutat. A ziccereket tényleg jól sikerült hárítanom.

Tudod, hogy szinte féltek tőled? Szemafor kapusnak neveztek.

Nem tudtam, hogy féltek tőlem, én is féltem a jobb átlövőtől. Nem szoktam eldönteni, hogy hogyan védek, hanem a kapura törés határozza meg, miként reagálok a lövésre. Sokszor ki szoktam jönni a kapuból, hogy jobban zárjam a szögeket. A többi kéz és lábmunka.

Kecskeméti NKSE – Domaszéki SK 24-22 (14-11)
Felnőtt NBII női kézilabda mérkőzés
Helyszín: II. Rákóczi F. Ált. isk. (6000, Kecskemét Tóth L. sétány 2.)
Időpont: 2009. 05. 09. szombat 17:00 óra

Játékvezetők: Búzás Norbert, Tóth Viktor
Versenybírók: Domonics Vince

Összeállítás: Fekete (k), Herczeg(3), Nagy(1), Balázs(5), Szőke(5), Tanú(2), Árkossy(2)
Cserék: Zsoldosné(k), Józsa(4), Horváth(2), Sánta, Buzsák, Gombos, Kunszt

Hétméteres büntetők: 5/4, illetve 5/4
Kiállítások: 2-2 perc

Kitűnt: Fekete, Józsa, Balázs, Szőke, Herczeg.
Ellenfélnél: Gémes(7), Dobó(6)

Lejegyezte: Bogdándy

Hozzászólások

 1. home

  2009. május 12. kedd at 12:42

  Igaza van az edzőnek, nagyon sok technikai hibával játszottak a lányok. Ha a kapus nem véd ilyen bravúrosan akkor vereség lett volna a vége.
  Labdabiztosabb játék kell.
  A lányot tudják ezt csak lusták.
  Tessék fejben ott lenni a játékban.
  Tímea meg csoodát tett a csapattal.
  Gratulálok!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..