kesport.hu

Meglepően simán nyert a Kaposvár – képgaléria a bajnoki döntőről

Remek csatát hozott a férfi Magyar Kupa döntője, várható volt, hogy a két résztvevő, a Kométa-Kaposvár és a Kalo-Méh-Kecskeméti RC a bajnoki fináléban is szoros meccseket játszik egymással. Ehhez képest az első meccsen rendkívül simán győztek a somogyiak (3:0). Képgaléria a mérkőzésről.

A címvédő már a találkozó elején tudatosította, hogy nem szeretne még szettet sem veszteni hazai környezetben. A kaposváriak remek nyitásokkal adták meg az alaphangot a folytatásra, a vendégek egyszerűen nem tudtak mit kezdeni a somogyi bombákkal. Nagy József, majd Kaszap Tamás szervált hatásosan, a többiek pedig a támadások sikeres befejezéséből vették ki a részüket. A Kaposvár az argentin Ferreyra bombájával gond nélkül nyert 25:17-re.

A hazaiak a térfélcsere után is jól összpontosítottak. Nem lankadt a figyelem, és ennek az alföldiek látták kárát. A kecskemétiek csak néha villantak, a kaposvári együttes viszont futószalagon termelte a pontokat. Az egyoldalú küzdelem végére Schulcz István sokadik kemény ütése tett pontot. A harmadik játszmára némileg javult a látogató teljesítménye, és ez jót tett a mérkőzésnek. A közönség szép labdameneteteket is láthatott, és parádés blokkoknak tapsolhatott. A hazai győzelmet egy pillanatig sem fenyegette veszély, a tízszeres bajnok somogyi együttes a szettet 25:15-re, a mérkőzést pedig 3:0-ra nyerte meg. Folytatás csütörtökön 18 órától Kecskeméten.

NB I Liga, férfiak, döntő, 1. mérkőzésKométa-Kaposvár–Kalo-Méh-Kecskeméti RC 3:0 (17, 14, 15)
Kaposvár, 200 néző. Játékvezetők: Hóbor, ifj. Szabó P.

Kométa-Kaposvár: J. Ferreyra 12, Nagy J. 5, Schulcz 12, Kántor 12, Kovács I Z. 12, Kaszap 10. Csere: Molnár D. (liberó). Edző: Zarka Péter

Kalo-Méh KRC: Kása, Bagics Balázs 2, Dorcsák 3, Németh F. 5, Csala 3, Somodi 7. Csere: Dömötör (liberó), Janovics, Hoffart 1, Szabó A. 1, Molnár Z. Edző: Gyurkó Sándor

Az eredmény alakulása: 1. játszma: 5:1, 8:4, 12:5, 16:8, 21:14, 24:17. 2. játszma: 4:4, 8:5, 16:8, 19:10, 21:11, 24:14. 3. játszma: 5:5, 8:6, 12:7, 16:9, 20:11, 24:15

EDZŐI ÉRTÉKELÉS:

Zarka Péter: – Jól összpontosítva, hiba nélkül játszottunk, de nincs okunk arra, hogy most hátradőljünk, ezen a szinten kívánjuk folytatni a bajnoki döntőt.

Gyurkó Sándor: – Sokszor bizony csak kerestük a labdát. A Kaposvár valósággal lebombázott bennünket. Nem várt megalázó vereséget szenvedtünk.

(kapos.hu, kép forrása: sonline.hu)

7 hozzászólás

 1. Bagics L

  2009. május 13. szerda at 02:14

  minden hozzászóló tehet egy szívességet!
  Meg a nyilatkozók is!

 2. Janás

  2009. május 13. szerda at 06:11

  A szívességet tevők táborából jelentkezem. Az aktuális mérkőzéseik után a kosarasok és a focisták is legalább száz körüli véleménynyilvánító hozzászólással büszkélkedhetnek. A röpiseknél egy főtől három hozzászólás az arány. A kiemelt támogatás, bérezés után hogy lesz ebből közönségvonzó játék, tömött lelátó?

 3. röp

  2009. május 13. szerda at 08:04

  A KECSKEMÉTI RÖPLABDA márcsak az elmúlt 40év teljesítménye miatt is megérdemli,hogy egyszer végre úgy induljon neki a bajnokságnak ,hogy nem a kölcsönök visszafizetése legyen az első teendő. Egyébként megerősítve az interligában való indulással a környező országok legjobb csapatai fognak jönni ide,és ez meg fogja mozgatni a kecskeméti röplabda barátokat ,mintahogy megmozgatta a Modena szereplése is.Egebként lehet fanyalogni, más kecskeméti csapatsport a fenekét a földhöz csapkodná,ha csak bajnoki közelébe kerülne!!!Most Magyarország két legjobb röplabda csapata játszik a döntőbe!!! Csak sajnos a Kaposvárnak van 15 év előnye!!!!

 4. Bagics L.

  2009. május 13. szerda at 13:44

  üdvözlöm a szerkesztőket a moderálásért.
  csak tiszta hangokat :-)

 5. Mészi

  2009. május 15. péntek at 06:55

  Kedves röp!

  Szó nincs itt fanyalgásról. Hol van itt 15 év lemaradás mikor az országban a Kecskemét csapatának van a legjobban felépített rendszere, hiszen a többi egyesületek, mint mondjátok a Kaposvár is, innen igazolnak. A röplabda egyesületet a Szabó Attila vezette sportbizottság édes gyermekeként kezelte és kiemelten támogatta. Akkor sem lett bajnok a csapat. Pedig a jó példa házon belül adott. A még korábbi, Berekszászi Szabolcs által vezényelt fiúk megtették ugyanezt. Telt házas nemzetközi mérkőzéseket varázsolva a sportcsarnokba. Nos, én ebben bízom most is: a kiemelt támogatás ismét olyan élményekkel gazdagítja a hírös városi szurkolótábort, hogy évtizedekig ezekről az eredményekről beszélnek.

 6. röp

  2009. május 15. péntek at 07:23

  Lemaradás a szinvonalas mérkőzések lejátszása és a profi mecenatúra hiányában van. Még mi a Dággal meg a Debrecennel “bohóckodunk” addig a Kaposvár színvonalas építő mérkőzéseket játszik,és ezt a végjátékban a hasznukra tudják fordítani .Az anyagiak hiánya miatt pedig nem tudjuk megtartania saját nevelésű játékosainkat,nem tudunk nemzetközi porondra lépni!Nemzetközi kupához, Interligához ,valamint a bajnokság biztonságos befejezéséhez 50M forintra lenne szükség,nem 7,5 re.Ebböl lehetne építkezni.

 7. Mészi

  2009. május 15. péntek at 11:28

  Remélem legalább a 40 millió meglesz.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..