kesport.hu

Támogatást élvez az új önkormányzati sportvállalkozás létrehozása

Már a május 28-ai közgyűlésen döntenek a képviselők az új önkormányzati sportvállalkozás létrehozásáról. A vállalkozásba minden első osztályú kecskeméti csapat beléphet, és azért kell létrehozni, mert a kosárlabda csapat mögül kivonult a névadó szponzor, és a város vezetői szerint ezzel a megoldással a biztonságosabb sportfinanszírozás alapjait teremtik meg és vélhetően a szponzorok is nagyobb forrásokat fognak áldozni.

„A Nemzeti Bajnokság I. osztályában szereplő sportszervezetek további működésének lehetőségei.” Ez volt az egyetlen napirendi pont a sportbizottsági mai rendkívüli ülésén, amelyen a tagok támogatásukról biztosították dr. Zombor Gábor polgármestert, mint az új sportvállalkozás létrehozásáról szóló előterjesztés készítőjét.

„Én azt gondolom, hogy egy olyan megállapodás fog nagyon gyorsan megszületni, amelynek a révén egy sokkal biztonságosabb, az önkormányzat által jobban kontrollált sportfinanszírozás jelenik meg, amelyre reményeink szerint egyébként a szponzorok nagyobb mértékben fognak forrásokat áldozni” — nyilatkozta a bizottság elnöke, dr. Márton Zoltán

A sportvállalkozás lényege, hogy az egyesületek minimális tulajdonrész vásárlásával, mint tag lépnek be. Az önkormányzat pedig 90 százalékot meghaladó tulajdonrésszel bír majd.

Ez egyébként egyáltalán nem új keletű dolog a kosárlabdát eddig üzemeltető az Univer-KTE Kft számára. „Annak idején, mikor az Univer KTE Kft-t megalakítottuk, ugyanez volt a módszer, így került be a kosárlabda, a birkózás, a súlyemelés és a többi sportág. Az egyesületek beléptek a vállalkozásba, és mi is ugyanúgy végezzük a sporttevékenységünket” — mondta el Halász Rudolfné, az Univer KTE ügyvezető igazgatója.

Az új sportvállalkozásról már a május 28-ai közgyűlésen döntenek a képviselők. Most a kosárlabda a biztos belépő, a kézilabda, a röplabda és az asztalitenisz vezetői pedig egyelőre gondolkodnak és taggyűlést fognak összehívni a közeljövőben. Az új sportvállalkozásba bármikor beléphetnek az élvonalbeli csapatok, a szakosztályok gazdasági és szakmai tevékenysége pedig továbbra is önálló marad.

(kecskemetitv.hu)

42 hozzászólás

 1. redmiller

  2009. május 13. szerda at 16:48

  Szép! Kár, hogy addigra szétszedik a kosárcsapatot, utána meg jön a kapkodás…

 2. Mészi

  2009. május 13. szerda at 16:51

  Kérdéseim.

  Ha, valamelyik csapat kiesik az első osztályból, automatikusan elveszíti egyesületi tagságát is?

  Az OBI/B osztályú vízilabda egyesület tagja lehet az alakuló társaságnak?

 3. balint

  2009. május 13. szerda at 16:57

  Arról egyelőre nem döntöttek, hogy mi lesz, ha valaki kiesik az élvonalból. Egy a biztos, csatlakozni csak az tud, aki a Nemzeti Bajnokság I. osztályában szerepel.

 4. home

  2009. május 13. szerda at 21:13

  És mi van akkor, ha még 3-4 csapat pl. vizilabda, gyeplabda, strandröplabda, lábtengó, bejut az NBI-be. mindegyik tag lehet?

 5. kalász

  2009. május 14. csütörtök at 00:37

  ha minden szakosztály ugyanannyit kap,mint eddig akkor mi az értelme,amelyik klub meg tartozik a játékosainak akkor azt az új klub veszi át,milyen néven neveznek a klubok,elég sok itt a buktató

 6. Mészi

  2009. május 14. csütörtök at 05:11

  home!

  A vízilabda csapat az NBI-ben szerepel, csak a B osztályban. Éppen az ilyen helyzetekre találták ki országosan ezt a kiskaput. Ha például a kézisek kiesnének, náluk is ugyanez a helyzet állna elő.

 7. Janás

  2009. május 14. csütörtök at 05:54

  Nem működhetett olyan rosszul az UNIVER szisztéma, ha az önkormányzat is átvette a módszerét…

 8. Mándoki

  2009. május 14. csütörtök at 06:48

  Jó lenne ha olvasgatnátok a sporttörvényt is néha amiben le van szabályozva sok minden.Itt elsősorban az a a nagy kérdés,hogy lehet a verseny illetve játék jogokat Kft-ből kft-be,egyesületet kft-be átvinni.Illetve hogy lehet ezt időben megtenni.
  Én nem nagyon értem,hogy kerül ide az asztalitenisz ,hiszen az nem csapatsport?

 9. Mészi

  2009. május 14. csütörtök at 08:31

  Ha Ujhidy úr megszólal bizonyára megtörténik a koncepció szakmai elemzése és a feltett kérdésekre is választ kapunk.

 10. redmiller

  2009. május 14. csütörtök at 12:13

  Index MNK topikjában valaki szerint Horváth Ákos már az Olajé. Remélem nem igaz…
  Ha igaz, akkor az új egyesület körüli tökölés során meg van az első elvesztett játékos…

 11. redmiller

  2009. május 14. csütörtök at 12:27

  Közben az érintett cáfolta.

 12. Krumplibogár

  2009. május 14. csütörtök at 14:07

  A cáfolatnak őszintén örülök, de ugye azt ezért te se gondolod teljesen komolyan, hogy most Horváth Ákos személyes jövője a legfontosabb kérdés?

 13. redmiller

  2009. május 14. csütörtök at 14:17

  Abból a szempontbó fontos lehet, hogy jövőre KÉT magyarnak kell a pályán lennie.

 14. agoston

  2009. május 14. csütörtök at 14:44

  Ne féljetek minden rendben lesz! Egyébként más magyar csapatoknál sincs ám több lové, mert bizony válság van! Az önkormányzatok (Kecskemét kivételével) már most csőd közeli helyzetben vannak!
  Csapat (él) sportra egyre kevesebb a lové!
  Kecskeméten köszönhetően a sportszerető és ügyesen gazdálkodó DR. ZOMBOR GÁBORNAK lesz 3 jó NB1-es kézi-kosár-foci csapatunk! REDMILLER pedig énekelheti a dobolás közben:-“Hajrá hirös város bummbubmm”!
  Én optimista vagyok napkon belül lesz új tőkeeerős sponzor!

 15. redmiller

  2009. május 14. csütörtök at 15:17

  redmiller előbb tiszta helyzetet, kialakult csapatot szeretne látni.
  No meg egy kis nyári pihenőt, mivel augusztus óta ordítozik…

  A lényeg az, hogy olyan csapataink legyenek – költségvetésektől függetlenül -, amelyek megmozgatják az embereket. Jó lenne, ha minél több ember eresztené ki a hangját foci, kosár, kézi és röplabda meccsen is. Utóbbi álom, de szép álom.

 16. Krumplibogár

  2009. május 14. csütörtök at 15:50

  Jól írod a sorrendet: tiszta helyzet –>kialakult csapat. Ezért nincs MOST értelme azzal foglalkozni, megy-e vagy marad Molnár Bandi.

 17. szuraty

  2009. május 14. csütörtök at 16:48

  Fórumozók!

  Ma röplabda magyar bajnoki döntő – hattól. Szurkoljunk!

 18. hamun

  2009. május 14. csütörtök at 16:49

  meglepődnek ha valaki elvinné molnár bandit :D
  legalábbis ilyen gyorsan :D
  majd max késöbb, amikor olcsóbb lesz a “sztár”

 19. Ujhidy Tibor

  2009. május 14. csütörtök at 23:48

  Tehát. A sportbizottság rendkívüli ülése nagyon sok nyitott kérdés hagyott maga után. Az új “Kecskeméti Sport Kft.” vagy mifene az UNIVER elsősorban összezuhanása miatt fog létre jönni. Becsatlakozhat röplabda és kézilabda előbb, ám akár rövid időn belül az első vonalbeli csapatsportágak is jöhetnek. Az egyéni sportágakról szó sem esett. A bizottsági ülésen több megválaszolandó kérdés mellett feltettem a legalapvetőbbet. Lesz-e több támogatása a klubnak? Nem, csak a 3 csapatsportág kb.110 millióját osztanák esetleg másképpen. Aki be akar még kerülni az arra az összegre számíthat, mint amit önálló egyesületként kapott, azaz ugyanazt a jelképes összeget. A közvetlen sporttámogatás nem nőne. Akkor miért lehet jó? Könnyebb a szponzorokkal tárgyalni, szervezettebb, jogilag tisztább adminisztráció, nagyobb önkormányzati, nem pénzbeli szerepvállalás, stb. Ha ezek az elvek, pénzek maradnak teljesen bizonytalan a túlélése pl. a röplabdának, de a kézinek is. NINCS JELENLEG TÖBB PÉNZ, azaz a csodavárásnak nincs semmi alapja. Hogy mi lesz a kint maradókkal, ez szóba sem került.
  Más. Az új nonprofit kft-ben üzletrészeket vásáról az az egyesület, szakosztály, amely be akar kerülni, és így átvihetők a verseny és nevezési jogok.
  Amitől félek, hogy egy kőkeményen üzletinek minősülő sport Kft-ben ismét a politika nevezhet ki elvhű ügyvezetőt. Holott erre a posztra rátermett sportmenedzserre és annak menedzsmentjére lenne szükség. A Kft-t az 1-3 éven belül tulajdonrészt esetleg vásárló befektetők számára vonzó vállalkozássá kell tenni. Nyilván gyors megoldást jelent viszont a napi szponzoráció megoldása.
  Nem akarom untatni a Nagyérdeműt, de rendkívül sok még benne a buktató, amire még nincsenek válaszok. Itt nem csak jogi, hanem sportjogi, sportszakmai kérdésekről kell sürgősen dönteni. Csak a szakmát megint nem kellene kifelejteni.

 20. Nitro

  2009. május 15. péntek at 05:06

  Az hogy nincs jelenleg több pénz szerintem nem is szorul kiemelésre, ezt aki reálisan gondolkodik az tudja. Redmiller én megértem ,hogy szeretnéd ha minél előbb tisztázódna a helyzet, meg nem szeretnéd, hogy a még megmaradt értékes játékosaink elmennének, de tökölődésenek nem nevezném azt ami van. A városnak nem lesz több pénze, szponzor nincs, ez nem fog villámgyorsan megoldódni.

 21. Mándoki

  2009. május 15. péntek at 06:13

  Én is a sportszakmai kérdést feszegettem de nemigazán kaptam választ arra ,hogy pl ki irányítaná a kosárlabdát szakmailag.

 22. Mészi

  2009. május 15. péntek at 06:33

  Köszönjük Tibor a lényegre törő tájékoztatást. Várjuk a naprakész hozzászólásaidat. Redmiller türelmetlenkedése érthető, de tudni kell, hogy a bürokrácia malmai lassan őrölnek. Itt pedig nem babra megy a játék, hanem a város lakosságát nemzetközi szintű eredményekkel elkápráztató egyesület kialakításáról. Véleményem: akinek vannak ilyen törekvései azok kész programokkal és szponzorokkal tülekedjenek.

 23. girlie

  2009. május 15. péntek at 12:37

  Úgy hallottam, hogy a Király Sanyit már megkeresték a férfi kosárlabda vezetésének ügyében, hiszen a lányoknál is szép sikereket ért el…kiváncsian várom a fejleményeket!

 24. Janás

  2009. május 15. péntek at 13:44

  Ne hergeld a közönséget. Ha, a lányoknál nem kapott önkormányzati támogatást most miért tennék?

 25. agoston

  2009. május 15. péntek at 14:43

  Király Sanyi Bácsi szerintem jó női(!) kosár edző de minden tiszteletem ellenére férfi kosárlabda az más biznic!
  Egyébként vannak még más jó szakemberek akik most pl. Pesten dolgoznak!(Radovics úr)
  De például visszavonult játékosokkal is érdemes volna tárgyalni!
  Várom Hoffer úr véleményeit is!
  Újhidy úrral természetesen nem tudok egyetérteni egy szavával sem!
  Én optimista vagyok és hiszek Zombor doktor bölcsességében!

 26. girlie

  2009. május 15. péntek at 15:52

  Nem hergelek senkit…írom amit hallottam…és a város talán végre belátta, hogy kár volt anno megvonni tőle a támogatást…

 27. Janás

  2009. május 15. péntek at 21:30

  Akkor jöjjön Király Sándor, úgy tudom ő a legeredményesebb női kosárlabda edző a városban.

 28. kosárfan

  2009. május 16. szombat at 18:26

  Janás!!!
  Ne viccelj már!!!!
  Kicsodaaaaa??????A Király Sanyi????Ne idegelj már!!Magyarország legnagyobb balfasza a kosárlabdában!!!!Még a nőknél is gyenge nemhogy a férfiaknál!!!Semmi köze nincs a kosárlabdához,teljesen tönkre tenné ,végleg megszünne !!

 29. kosárfan

  2009. május 16. szombat at 18:28

  komolyan mondom hogy még viccnek is rossz!!!Semmilyen papirja nincs,még érettségije sem,állandó harcban áll a szövetséggel mindenkivel.Az hiányozna még nekünk,pont egy ilyen marha kellene!!!Gyorsan felejtsük is el a témát!!!

 30. Janás

  2009. május 16. szombat at 22:08

  Kosárfan!

  Én csak girlie felvetésére reagáltam. Úgy hallottam, hogy ez a képzetlen edző valamikor négy közé juttatta a lányokat az első osztályban. Az is rémlik, hogy Diósgyőrben is voltak eredményei. Te kit javasolnál edzőnek? Gondolom az NB-II osztályban elég lenne egy feltörekvő fiatal, meg a Bányai tornaterme, mert semleges néző nem sok menne ki a mérkőzéseikre.

 31. balfaszfun

  2009. május 17. vasárnap at 09:17

  Szeretnél Te olyan balfasz lenni a kosárlabdában hogy legyen 3 ezüst és bronz érmed az NB I-ből 2 Magyar Kupa arany és 2 ezüst, hogy legyen tizenvalahány utánpótlás arany érmed!!! Arról nem is beszélve (ami ebben a városban soha nem lesz) hogy szeretnél Te 4000-es átlagnézőszámot produkálni vagy érezni 6-7 éven át. És hogy valamit említsek a közelmúltból neked Te nagyon FUN….feljutatta a Kecskemétet egy év alatt úgy hogy az alapozást 2 játékossal kezdte el az év eleljén megprobált valamit létrehozni de ezeknek a fideszes fiúknak menetközben erőssen meghajlott a gerincük…újra szervezte az utánpótlást, azt ne hidd hogy a Tóth Edit attól 30 pontos játékos mert a Viktor ilyen jó edző, az Edit 3-4 osztállyal játszik feljebb mint a csapattársai…vajon miért?? mitől???
  A Király szerintem se legyen edző, de arra hogy megfelelően menedzselje a csapatot kifejezetten alkalmas lenne… Akár milyen végzettsége van vagy nincs de szerintem a Sörösnél meg a Molitorisznál egy picit talán jobban ért a kosárlabdához…

 32. girlie

  2009. május 17. vasárnap at 10:23

  Csatlakozok az előttem szólóhoz: ne mondjon véleményt az, aki nincs tisztában Király sikereivel…személyeskedésnek itt helye nincs!!!!!! A fiúknak pedig kifejezetten jót tenne egy olyan menedzser, aki érti, hogy mi a dörgés a kosárlabdában!

 33. kosárfan

  2009. május 17. vasárnap at 10:37

  Ne felejtsük el hogy anno diósgyőrben a kommunizmusban semmi sem volt drága,mindenre volt pénz.Olimpiai bajnokok játszottak ott Pl Judy Mosley,meg sokszoros magyar válogatott játékosok. Ezzel a kerettel nem tudott bajnok lenni!!!!!A mai napig ezen röhög a szakma!!!Király Sanyi felett eljárt az idő mindenkinek jobb ha csak a lelátóról figyeli a meccseket.
  Diósgyőrben akkor is teltház lenne ha csörgő labdáznának a takaritó nők.
  Arról miért nem irtok hány játékost tett tönkre,hányat séritett le.Sajnos nem lenne olyan örült magyar aki idejönne ehhez a szakbarbárhoz.Ráadásul 2 is kell a pályán idén.
  Nyilván az ivó cimborái vagytok akikkel napmint nap piál egy ismert vendéglátó egységben de téynleg remélem csak az alkohol beszél belőletek,mert már igy is kecskeméten röhög az egész ország,hát mégha meghallják ezt szörnyű felvetést!!!

 34. kosárfan

  2009. május 17. vasárnap at 10:40

  fejutatta 1 év alatt!! -ez tudod mit jelent??ismered a női második vonalat??az indul NB1/A-ban aki akar!!!A mostaniak is simán elindulhatnának.Geyerekek nektek elment az a maradék eszetek is.???

 35. Janás

  2009. május 17. vasárnap at 12:32

  Akkor ez a jelenlegi viszonyok között egy reménytelen esetnek tűnik. Viszont még senki nem tudott javasolni egy mindenki által támogatott vezetőedzőt. Hol van az a sok szuper játékost kinevelő mester? Netán egy agilis fiatal vezető. Vagy marad továbbra is az UNIVER?

 36. balfaszfun

  2009. május 17. vasárnap at 13:08

  Te miről beszélsz???? Nem hiszem hogy azt a hatalmas sötétséget ami a szívedben és a fejedben átvette a hatalmat kicsinyes piti kis személyeskedéssel eltudnád palástólni ezért ezt inkább nem is minősíteném! Említs meg konkrétan olyat aki Király miatt sérült meg! Vagy csak rongyosra olvastad a Trugykó féle hazugság regényt??? Te melyik meccset nézed haver…???…Mondjál már egy valamire való eredményt Kecskemét város női kosárlabda sporttörténelmében amit nem a Király ért el…!!! Arról nem is beszélek hogy az univer veri a mellét az utánpótlására… hol vannak a kinevelt játékosok akik most felléphetnének a nagy csapatba??? Nem képeztek inkább igazoltak! A Király megprobált a helyi tehetségeskre alapozni Laczi Edit, Tóth Edit, Szavercsenko, az univer kit nevelt ki a temérdek pénzből???

 37. balfaszfun

  2009. május 17. vasárnap at 13:12

  Nem Tudod??? Segítek…az ilyen kis dilettáns sz.rh.ziakat azt úgy kinevelte hogy most nőnek mint a gomba….bele a valag.mba!!

 38. girlie

  2009. május 17. vasárnap at 13:37

  Kedves kosarfan! Kikérem magamnak a hangnemet és a személyes sértegetést! Az, hogy alkoholistának titulálsz pedig kinyomta nálam a biztosítékot!!! Agresszív, közönséges és negatív véleményeid inkább téged minősítenek, mint a Királyt! Gondolom te Nobel-díjjas tudós, olimpiai bajnok vagy minimum jószolgálat nagykövet vagy, hisz szavaidból azt veszem ki, hogy mindent csak te tudhatsz jól…nézz magadba! Említetted Judy Mosley-t…akkortájt sem sok edző volt az országban, akihez leigazolt volna…ő mégis Király Sanyit választotta…vajon miért???

 39. kosárfan

  2009. május 17. vasárnap at 15:07

  Említetted Judy Mosley-t…akkortájt sem sok edző volt az országban, akihez leigazolt volna…ő mégis Király Sanyit választotta…vajon miért???

  Miért?? roppant egyszerű a válasz:Nem ismerte mekkora barbár és kva sok pénzt kapott!!
  Valószinű nem vagy tok képben országosan milyen is a király sanyi megitélése.Sajnálom ha igy gondoljátok hogy ő lenne a megoldás!!Hál istennek nem ti fogjátok eldönteni!!

 40. Blackmiller

  2009. május 18. hétfő at 10:34

  Judy Mosley-ről csak annyit, hogy 3x ment vissza Királyhoz, illetve a csapatához…talán neked kéne megkérdezned az exjátékosait, hogy mit gondolnak róla, mielőtt lebarbározod.

 41. Pingback: Egyben maradhat a csapat! - Horváth Ákosék nem írnak alá sehová | kesport

 42. pepe

  2009. május 28. csütörtök at 21:53

  Nincs miről vitatkozni. Azért nincs, mert Király Sándor NEM LEHET EDZŐ! A kosárszövetség évekkel ezelőtt visszavonta a licencét és azóta sem kapta meg. Tönkretett egy komplett generációt, viszon bebizonyította, hogy 8 általános végzettséggel is le lehet űlni a kispadra. Akkor cseszte el, amikor kicsinálta Zsolnay Gyöngyit. Most meg cserébe nem lehet edző. SOHA TÖBBET!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..