kesport.hu

A 2. félidő erőtlen játéka hozta vereséget

A Kecskeméti NKSE női kézilabda csapata Soltvadkerten vendégeskedett az NB II-es bajnokság utolsó előtti fordulójában. A felnőttek kiváló kezdés után bukták el a meccset, míg az ifisták ismét kiütéses győzelmet arattak.

A kezdésnél elkapták a fonalat a kecskeméti lányok, 10 perc játék után 4-1-re vezettek a Soltvadkert otthonában. Ezt követően is csak kapaszkodott az eredmény után a hazai csapat. A félidő lefújása előtt tudtak először egyenlíteni 9-9-nél. Az első félidőben kiváló védekezéssel és kapusteljesítménnyel illetve türelmes támadó játékkal végig Balázsék akarata érvényesült.

A második félidő elején a Vadkert 5 perc alatt egy 5-1-es sorozattal szinte eldöntötte a mérkőzést. A hazai csapat agresszívabban védekezett, a vendégek támadó játéka ezzel szemben pedig erőtlenné vált. A 2. félidő 21. percében már 22-14 volt az állás. A Kecskemétnek csak a végjátékra sikerült rendezni a sorokat és egy 0-5-ös széria után az 58. percben már csak 3 gól volt a különbség. Sajnos ez csak a szorosabb vereséghez volt elegendő.

„Kiváló első félidő után a második félidőben gyámoltalanul és erőtlenül támadtunk, majd a második játékrész közepén a védekezésünk is szétesett. A végjátékra ismét fel tudtunk állni, de a 8 gólos hátrány túl soknak bizonyult” – nyilatkozta Kalmár Jenő, a KNKSE edzője.

A bajnokságból már csak egy mérkőzés van hátra. Mivel a lányok Békéscsaba (I. helyezett) csapatát fogadják szombaton, az esélytelenek nyugalmával készülhetnek a találkozóra.

Soltvadkerti TE – Kecskeméti NKSE 24-19 (10-10)
100 néző
vezette: Kiss, Kuklis
kiállítások: 0 ill. 4 perc
7 m büntetők: 6/4 ill. 5/3
Összeállítás: Zsoldosné (k) Herczeg(1) Nagy(1) Balázs(4) Szőke(7) Tanú(4) Árkossy(2)
Cserék: Fekete(k) Józsa, Buzsák, Horváth, Sánta, Gombos, Kunszt
Edző: Kalmár Jenő
Kitűnt: Zsoldosné, Herczeg, Szőke, illetve Korsós (6), Berzsenyiné (7) Egédi (3)

Ifi: Újabb gólparádé de ez már idegenben!

Az őszi fordulóban hazai pályán kilenc góllal nyert a kecskeméti csapat, így két pontért utaztak az ifis lányok a Soltvadkert otthonába.

A hetedik percben már 4 gólos vezetéssel bizonyították a kecskemétiek, hogy Soltvadkerten kizárólag övék lesz a két pont. A hazaiak már ekkor nem találták a labdát. A félidő végére már 9-15-re elhúztak a vendégek.

Második félidőben nagyobb fokozatra kapcsoltak a hírös városiak. Védekezésben jobban figyeltek, és csak 5 gólt engedtek dobni a hazaiaknak. Támadásban a megszokottól több hibával játszottak, de ennek ellenére az 5 gólra válaszolva, 18 esetben zörgették meg az ellenfél hálóját.

A kecskemétiek ellentmondást nem tűrő játékkal idegenben, még nagyobb különbséggel verték el a Soltvadkert csapatát.

Soltvadkerti TE- Kecskeméti NKSE 14-33 (9-15)
KNKSE: Kovács K kapus- Sánta 7, Korsós 9, Kunszt 2, Varga 2, Cseh 4, Csősz 2
Cserék: Pusztai P kapus, Lévai, Bálint 4, Pusztai G 1, Kovács N, 2, Csatlós, Kálmán.
Edző: Korsós Miklós
Kitűnt: Sánta, Cseh

Bogdándy

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..