kesport.hu

Nem félnek a vírustól: Mexikóban rendezik a női junior röpi vb-t

Bár néhány hete felvetődött, hogy a Nemzetközi Röplabda Szövetség (FIVB) a korábbi tervekkel ellentétben mégsem a sertésinfluenza-járvánnyal fertőzött Mexikóban rendezi a női junior-világbajnokságot, most bejelentették, hogy biztosan a közép-amerikai ország ad otthont július 16–24. között a tornának.

Az FIVB illetékesei hetek óta figyelemmel kísérik a járványügyi helyzetet, s úgy ítélik meg, hogy a résztvevők egészsége nem lesz veszélyben Tijuanában és Mexicaliban. Érdekesség, hogy a Mexikói Röplabda Szövetség vezetői a H1N1 vírus egyre fokozottabb jelenléte és elterjedése miatt visszaléptek két jelentős strandröplabda verseny – a Swatch FIVB felnőtt férfitorna, és a női junior-világbajnokság – rendezésétől.

Japánban a hétvégén több tucat megbetegedést regisztráltak és rövid idő alatt ötről több mint 120-ra emelkedett az igazolt esetek száma. A legtöbb beteg középiskolás, aki nem járt a közelmúltban külföldön. A fertőzés a kobei és az oszakai középiskolák röplabdameccse után terjedt tovább. Több játékos és edző is belázasodott. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, hogy eddig negyven országban 9830 megbetegedést regisztráltak, ebből 79 volt halálos.

(hunvolley.hu)

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..