kesport.hu

Ellopott igazolások miatt maradt el a meccs

Az Olajbányász SE Szank már a hétvégi mérkőzés előtt értesítette a Kiskunhalasi Városi Labdarúgó Szövetség elnökét, hogy nem kívánják fogadni a Kisszállás csapatát, így a megye III-as meccs el is maradt.

A hivatalos értesítés szerint már a találkozó előtt tudták a felek, hogy nem lesz mérkőzés, mert a vendéglátó szankiak nem fogadják ellenfelüket. A halasi szövetség érintett sportvezetői a döntést tudomásul vették, ezért senkit sem lepett meg az üres szanki futballpálya képe szombaton délután. A három ponttal természetesen a Kisszállás gazdagodott.

A megyei napilap szerint azért nem fogadták a hazaiak a Kisszállást, mert az ősszel a felek mérkőzésén eltűnt a szankiak igazolása, ezt sérelmezték és ezért nem léptek pályára.

2 hozzászólás

 1. Pingback: Propeller

 2. mettyu

  2009. május 23. szombat at 09:02

  Egy megyehármas csapat csapatvezetőjeként augusztusban voltam egy ligaértekezleten (nem a Kisszállás csoportjában vagyunk), ahol beszédtéma volt, hogy a 15 csapatos megyehárom közép csoportjában 14 csapat nem hajlandó elindulni ha a Kisszállás is elindul. Kérdésemre azt mondták nekünk, hogy durvák, agresszívak, nagyon könnyen elgőzölnek ebből kifolyólag állandóan balhé van a meccseiken.
  Egyébként ha itt: http://bkmlsz.hu/dok/M3K_2008_25.doc megnézitek a sportszerűségi táblázatot akkor sárga- és piros lapokat, valamint a feljelentéseket számolva majdnem a duplája van, mint az utánuk következőnek, tehát a statisztikák szerint is nagyon sportszerűtlenek. Bár lehet, hogy az is benne van a dologban, hogy a bírók se szeretik őket, de nyilván azt is “kiharcolták” maguknak.

  Egyébként érdekes, hogy eltűnt az igazolás, merthogy ezt a csapatvezetők a jegyzőkönyv megírása után a bírók öltözőjébe viszik be, amit a meccs alatt elvileg bezárnak, amihez esetleg főrendezőnek lehet kulcsa (bár ez se biztos, mert nálunk pl. nekem nincs kulcsom a bíróihoz). Szóval ha nem a bírók lopják el (minek tennék), akkor egyértelműen a rendezőé a felelősség (bár az is igaz, hogy ők is miért tennék). Ha meg külsős lop el valamit akkor értékesíthetőt lop el, nem pedig igazolásokat.

  Egyébként a tabellán a Kisszállás az 5. helyen áll éppen a Szank előtt 2 ponttal, azaz egy esetleges szanki győzelemmel helyet is cserélhettek volna. Így a Szank a 4-5. helyért folyó küzdelembe már ezáltal valószínű, hogy nem szólhatnak bele. Tehát ők még ezt is vállalták csak a Kisszállással ne kelljen játszani.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..