kesport.hu

Bajnokot vertek a kecskeméti női kézisek!

A már bajnok Békéscsaba magabiztosan érkezett és így is kezdett Kecskeméten. Gyors és kemény átlövés-gólokkal indították a mérkőzést, ám a hazai női kézisek türelmes játékkal igyekeztek tiszta gólhelyzetig játszani támadásaikat.

Felváltva vezettek a csapatok, ugyanis egy–két gólnál nagyobb előnyt egyik csapat sem tudott szerezni. A hazai csapat főként Balázs gólerős játéka révén tartotta a lépést a bajnokkal, ami 15-15-ös döntetlent jelentett a félidőben. A kecskeméti lányokon látszott, hogy nem ijedtek meg a felsőbb osztályba tartó Békéscsabától.

A 2. félidő hasonlóan folytatódott: Horváth bombaerejű átlövéseivel és biztos hétmétereseivel többnyire előnyben voltak a kecskeméti lányok, míg a vendégek továbbra is távoli átlövésekkel és gyors kontrákkal voltak eredményesek. A végjátékra 29-29 volt az állás.

Ekkor a hazai szélsők és a végig bravúrosan védő Fekete eldöntötték a mérkőzést. A kecskeméti lányok a legjobb formájukat hozták ezen a mérkőzésen. A győzelem az 5. hely megszerzését jelentette, vagyis egy helyet léptek előre a a bajnoki tabellán a hazaiak.

Kecskeméti NKSE – SONEPAR Békéscsaba 31–30 (15-15)

Helyszín: II. Rákóczi F. Ált. isk. (6000, Kecskemét Tóth L. stny 2.)
Időpont: 2009. 05. 23. 17:00
Forduló: 22.
Játékvezetők: Sebők Henrik, Vindis Ferenc ifj.
Versenybíró: Kabók József
Kiállítások: 8, illetve 2 perc
7 m büntetők: 6/6, illetve 8/5

Összeállítás: Fekete (k), Sánta (4), Nagy (2), Józsa (2), Balázs (7), Horváth (8), Árkossy (3)
Cserék: Buzsák (2), Gombos, Kunszt (3)
Edző: Kalmár Jenő

Kitűnt: a hazaiaknál: az egész kecskeméti csapat!
Vendégeknél: Kovács (13), Petrovszki (8)

„Örülök, hogy győzelemmel tudtuk zárni az évadot. Különösen azért, mert ezzel a győzelemmel az élmezőnyben végeztünk. Nagyon egységes volt ma a csapat és mondhatni minimális hibával játszottunk. A győzelem a csapategység eredménye volt és, hogy most minden poszton jó teljesítményt nyújtottunk.” – nyilatkozta Kamár Jenő, a csapat edzője.

Az ifjúsági bajnokságban a második félidőben szállt el a meccs, mert a hazaiak nem bírták úgy az iramot, mint a csabaiak hasonló korú játékosai.

Ifjúsági eredmény: Kecskeméti NKSE – SONEPAR Békéscsaba: 24–34 (13-16)

Helyszín: II. Rákóczi F. Ált. isk. (6000, Kecskemét Tóth L. stny 2.)
Időpont: 2009. 05. 23. 15:00
Forduló: 22.
Játékvezetők: Sebők Henrik, Vindis Ferenc ifj.
Versenybíró: Kabók József
Kiállítások: 8, illetve 8 perc
7 m büntetők: 10/6, illetve 6/5

Összeállítás: Kovács (k), Sánta (9), Orell (7), Kunszt (1), Varga, Cseh (5), Csősz (1)
Cserék: Nádházi (k), Borics, Bálint, Lévai (1), Csatlós.

A vendégek kezdtek jobban és a 10 perc alatt 3-6-os előnyt szereztek. A hazaiak jó taktikai érzékkel egy időkéréssel megtörték a vendégek lendületét, rendezték soraikat, és főként Orell és Cseh gólerős játékával 8-7-re fordítottak. Ezután fel-fej mellett haladt a két csapat egész a 25. percig, ahol kinyitotta a védekezését a Békéscsaba. Ez annyira megzavarta a hazaiakat, hogy félidőre újra 3 gólos hátránnyal vonultak pihenni.

A 2. félidőben, a több kulcsjátékost is nélkülöző kecskeméti gárda 10 percig tudta tartani ezt a különbséget. A vendégek újabb taktikai húzással „kivették” a játékból Orellt, sőt a jól játszó Cseh pedig megsérült. A követő emberfogás eredménye az lett, hogy fokozatosan elhúztak a vendégek. Egyedül Sánta találatai jelentettek üdítő másodperceket, és természetesen választ a vendégek egyre szaporodó góljaira.

A végjátékra teljesen szétesett hazaiak játéka, így 10 gólos vereséggel zárták az idényt.

Kitűnt: a hazaiaknál: Sánta, Cseh, Orell.

Vendégeknél: Walfisch (11), Tóth (6), Kovács (6).

Kalmár Jenő: „A nagyrészt serdülőkből álló csapatunk addig volt partiban a vendégekkel, amíg náluk is a serdülő sor lépett a pályára. Amikor a Békéscsaba az ifi-sort dobta pályára, nem tudtunk reagálni rá, felőrölték az ellenállásunkat. Ez a játék során többször megmutatkozott. Nagy probléma volt továbbá, hogy a csapatunk nem tudta megoldani Orell emberfogásos kizárásából adódó támadási szituációkat.”

lejegyezte: Bogdándy Ferenc.

Hozzászólások

  1. web

    2009. május 26. kedd at 20:33

    Gratulálok a lányoknak.
    Szép volt.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..