kesport.hu

Újra lesz női röplabda Kecskeméten?

Az elmúlt hétvégén Kaposváron rendezték a serdülő röplabda országos döntőt, amelyen részt vett a Kecskeméti Sportiskola leány és fiúk csapata is. Szappanos Tibor tanítványai a csoport második helyét elcsípve, majd az egrieket kiejtve eldöntőt játszhattak a bajnokesélyes Vasas ellen. A lányok pedig negyedik helyükkel visszakerültek az országos élmezőnybe.

A bravúr nem sikerült és másnap a bronzéremért mérkőzhetett a csapat. A lányok parádés játékkal 2-0-ra elmentek a jobbnak tartott békéscsabai lányok ellen, de aztán kiegyenlített lett a játék és a döntő játszmában minimális, 2 pontos különbséggel vereséget szenvedtek.

Volt lélekjelenlétük

A fiúknak rosszul indult a verseny. A nyitómeccsen kikaptak a Kaposvártól, majd a nyíregyházi fiúk ellen megsérült a csapat kapitánya, Szappanos Dávid, és többen is jelezték, hogy baj van a vádlijukkal. Verebélyi Zsolt edző időt kért és próbálta felrázni a fiúkat.

Míg a pályán a fiúk feszülten, idegesen játszottak, addig a játéktér szélén a csapatkapitány fájdalmai nem szűntek. Ezután Beóka Bence vezetésével megfordították a meccset és ezzel a középdöntőbe jutott a csapat, ahol a Szeged volt az ellenfél. Hosszú tanácskozás után, kötéssel a lábán újra pályára lépett Szappanos Dávid és a fiúk megfordítva a meccs állását az elődöntőbe kerültek.

Szétzilálták a Dunaferrt!

A bajnokesélyes Dunaújváros volt az ellenfél, akik csoportelsőségüknek köszönhetően délelőtt nem játszottak meccset. Minden a kecskeméti csapat ellen szólt és úgy látszott, két szett utána oda a döntőbe jutás, de a háló túl oldalán lesérült a center, Jan Johansson és az addig magabiztos csapat összeesett.

A kecskemétiek felpörögve, parádés blokkokkal, mentésekkel, ütésekkel szétzilálták és padlóra küldték az addig verhetetlennek hitt dunaújvárosiakat.

A döntőben ismét a házigazda ellen léptek pályára, ahol nem sikerült a bravúr az extázisban játszó kaposváriakkal szemben. A fiúkra a fáradtság volt jellemző, ami természetszerűleg kihatott a játékra is. Végül a házigazda 3: 0-ra megnyerte a mérkőzést, és hazavihette a bajnoki serleget.

Éled a múlt

A fiúk ezüstérme így is szépen csillog, évek óta mindig felállnak a dobogó valamelyik fokára. A lányok negyedik helye pedig azért nagyszerű teljesítmény, mert így újra visszakerültek az élmezőnybe, ami reményt ad arra, hogy a kecskeméti női röplabda sport újra felvirágozzék.

2 hozzászólás

  1. Wica

    2009. június 30. kedd at 22:28

    büszke vagyok ránk!!!szerintem ez volt az idén a legjobb teljesÍtményünk és remélem jobbat is elfogunk érni, mert eltudunk !!! A fiúknak meg gratulálok :) Nagyon szépen játszottak ők is:))) (*)Hajrá Kecskemét(*)

  2. Ani

    2009. október 24. szombat at 19:49

    Teljesen kezdő vagyok röplabdázás terén,de nagyon érdekel ez a sport.Nem tudja valaki,hova lehetne edzésekre járni?Előre is köszönöm.

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..