kesport.hu

Balhé Újpesten – videó a rendbontásról

Fehérvári győzelemmel bejeződött be Újpesten a két fél idei bajnoki szezonja. Az 1-2-es vendég sikerrel végződött találkozót követően az újpesti ultrák  – vélhetően az elbukott bajnoki arnyérem és aznap esti csalódottságuk miatt is – berohantak a pályára. Íme két videó a botrányról és az érintettek véleményei. Képünk illusztráció.

A játékvezető hibás döntését, illetve elsősorban a biztonságiak szükségtelen, feszültséget keltő és erőszakos fellépését hibáztatják az FC Fehérvár labdarúgói a péntek esti, Megyeri úti botrányért. Az incidens főszereplője, Marko Andics elmondta, őt magát fellökték, és felpofozták – írja a pepsifoci.hu.

– Amikor lejöttünk a pályáról, Bozsics elkapta Goran mezét, aki erre meglökte – elevenítette fel a történteket a vidi.hu honlapon Marko Andics. – A pályán, még a mérkőzés közben – ugyan nem hallottam a hangjukat, de szájról is olvas az ember – nem sok szépet mondtak egymásnak. Ki akartam hozni Gorant a tömegből, mert pillanatok alatt több újpesti játékos is körbevette őt, de egy biztonsági ember ellökött, majd pofon vágott. Ha visszatértem a szabadságról, szeretném megnézni a felvételeket, és jó lenne, ha a klub lépéseket tenne annak érdekében, hogy ennek következményei legyenek.

Társa védelmére kelt Sebők Zsolt is.

– Én úgy láttam, Bozsics leköpte Gorant, ezért tört ki a lökdösődés – emlékezett vissza a pénteki esti incidensre a kapus. – A későbbiekben nem sok részünk volt, mivel igyekeztek minket beterelni az öltözőbe. Így aztán még arra sem volt lehetőségünk, hogy elbúcsúzzunk a saját szurkolóinktól a szezon utolsó meccsén.

A korábban az Megyeri úton is szereplő Farkas Balázs a játékvezető hibás döntését, illetve a biztonságiak szükségtelen fellépését okolja a történtekért.

– Felháborítónak tartom a történteket. Alapjában véve – a magas adrenalin szint miatt – az, hogy két játékos összevitatkozik, esetleg lökdösődik, benne van a pakliban, de szerintem ez még belefér- mondta el véleményét a történtekről Farkas Balázs. – Hogy Szabó játékvezető miért osztott ki két pirosat, nem is értem. Neki simán le kellett volna vonulnia a pályáról. A játékostársak úgyis szétválasztották volna a kakaskodókat, s ha a biztonsági emberek nem lépnek közbe – nem is értem, hogy kerültek a pályára, és miért avatkoztak közbe, nem ez a dolguk – semmi gond nem lett volna.

Dvéri Zsolt igyekezett társát megvédeni, de mint mondja, tehetetlen volt.

– A magam részéről arra emlékszem, hogy hirtelen összeverődtek az újpestiek. Amikor Andics kapott egy pofont, megpróbáltam visszarántani a biztonsági őrt. Nem tudtam sok mindent tenni.

(kesport.hu/pepsifoci.hu)

Hozzászólások

  1. Pingback: Zárt kapuk mögött rendezik a második fordulóban az Újpest FC – KTE-Ereco mérkőzést | kesport

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..