kesport.hu

Miért nincs ilyen befektető Kecskeméten? A Bakonyban kétmilliárdot költenek a focira!

Ahmed Bakro kétmilliárd forintot szeretne elkölteni, kezdésként egymillióért vett mezeket az NB III.-ba feljutott várpalotai labdarúgóknak. A különös történet főszereplői három éven belül első osztályú futballcsapatot raknának össze a Bakonyban.

Tízmillió dollárt, több mint kétmilliárd forintot áldozna a várpalotai labdarúgás fejlesztésére egy dubaji üzletember. Az indexveszprém.hu információi szerint Ahmed Bakro, aki húsz éve él Magyarországon – így a nyelvet is jól beszéli – nem a saját pénzét, hanem a dubaji uralkodó fiáét fektetné be.

A lap úgy tudja, a hazánkban telefonkereskedéssel foglalkozó üzletember jó kapcsolatban áll az uralkodó egyik fiával. Tervei szerint Bakro hazai bejegyzésű céget alapítana, és három éven belül NB I.-es csapatot szeretne Várpalotán.

Bakro színrelépésében nagy szerepet játszott Baranyai Máté, a Várpalotai Bányász menedzsere is, aki saját bevallása szerint korábban egy budapesti kaszinóban dolgozott, ott ismerkedett meg az arab vendéggel. (Baranyai korábban a rendőrség kötelékében is dolgozott, éppen leszerelőben van, mert ottani munkája összeegyeztethetetlen a menedzseri poszttal.)

Baranyai maga is játszott korábban a Várpalotában – nemrég vonult vissza a Balatonszőlős együtteséből –, és jelenleg a várpalotai csapat mellett a magyar romaválogatott menedzsere is.

Mindenesetre egy nemrégiben történt véletlen találkozás alkalmával merült fel, hogy Bakro szerepet vállalna a magyar labdarúgásban. A csapat leendő támogatója szeretné megvásárolni és felújítani a várpalotai stadiont, ami jelenleg két pályát, a lelátót és a hozzájuk tartozó kiszolgáló épületeket jelenti.

Bakro az indexveszprémnek kihangsúlyozta, a célra létrehozott cég magyarországi (várpalotai) bejegyzésű lesz, és adót is idehaza fog fizetni. A lap információi szerint Bakro jó barátságban áll azokkal a dubaji üzletemberekkel is, akik Veszprémben kívánnak 300 szobás szállodát és a hozzá tartozó élményfürdőt felépíteni.

A vendéglátásban is érdekelt üzletember első lépésként egymillió forint értékű felszerelést adott a csapatnak. A várpalotai csapat az elmúlt szezonban első helyen végzett a megyei első osztályban, és ezzel kivívta a jogot az indulásra az NB III.-ban.

Várpalotai részről a szerződés aláírásáig senki nem nyilatkozik. Hardi János, a klub elnöke korábban a veszprémi naplónak azt mondta, megkapták a megállapodás tervezetét, és a napokban valószínűleg alá is írják. Véleményük szerint ez lehet Várpalota legnagyobb beruházása, és most úgy érzik magukat, mint aki kifogta az aranyhalat.

13 hozzászólás

 1. abc

  2009. június 16. kedd at 18:40

  Hiszem, majd ha elköltötték :))))

 2. KARCE

  2009. június 16. kedd at 20:28

  Stadlernak kéne szolni hogy száljon be a KTE-be, mert az ő ismertsége meg háttere sokat lenditene a csapaton.

 3. Mészi

  2009. június 16. kedd at 21:27

  Ha röviden akarok válaszolni a kérdésre: Ugyanaz a probléma mint a sportban, Kecskeméten vezetői poszton hiányoznak az egyéniségek. Elég durva példákkal lehetne előrukkolni, kezdve onnan, hogy sok esetben a lábunk előtt hever a pénz csak le kellene hajolni érte de, még arra sem vagyunk hajlandóak. Folytatni lehetne a történetet elég bonyolult dolgokkal de, a hely és időhiány ezt most nem teszi lehetővé. Inkább bizakodjunk, hogy a jelenlegi vezetés jó irányba indult el és végig viszi koncepcióját és megváltoztatják ezt a tipikusan kecskeméti, marakodásba torkolló mentalitást.

 4. edző

  2009. június 17. szerda at 03:06

  Lehet, hogy más csapatoknál is lehetne siker, csak oda is kéne egy fiatal, agilis, felkészült menedzser, és néhány megbízható, a focit szerető szakmai vezető.
  Bár nem ismerem a Várpalotát, de állítólag ez az ami ott adott.
  Gratulálok nekik – én biztos szívesen dolgoznék velük!

 5. kte fan

  2009. június 17. szerda at 03:09

  Állítólag a menedzserüktavaly nálunk is járt – felszerelés ügyben – valamelyik olasz cégtől – akkor kellett volna itt tartani azt a fiút – valamit nagyon tud!

 6. Miskabá

  2009. június 17. szerda at 09:08

  “Ha majd hánytak is utána….”

  “Miért nincs ilyen befektető Kecskeméten? A Bakonyban kétmilliárdot költenek a focira!”
  Szerkesztő Úr! Ez a cím elég idegesítő… Nem költenek, hanem költenének!!!
  Kecskeméten is volt olyan befektető, aki legalább kétmilliárdot költött volna…

  “A lap úgy tudja, a hazánkban telefonkereskedéssel foglalkozó üzletember”
  BAKRO TRADING Kft. bejegyezve 2008. december 12. …

  de ez a legjobb:
  “..aki saját bevallása szerint korábban egy budapesti kaszinóban dolgozott, ott ismerkedett meg az arab vendéggel”

 7. szurkolók

  2009. június 21. vasárnap at 19:43

  Reméljük a tervek megvalósulnak és újra palotai színekben láthatunk néhány palotai kötődésű játékost!Pl.:Csiszár Attila,Kaufman Attila,Sallai Balázs,Heiczinger János,Végh Attila.Remélhetőleg a még serdülőkorú tehetségeink(mert vannak)nem kallódnak el,mint a korábbi generációk!Sok sikert a vezetőknek és acsapatnak!HAJRÁ BÁNYÁSZ!!!

 8. bányász

  2009. június 21. vasárnap at 19:47

  Hajrá Várpalota!!!!

 9. anonim

  2009. június 21. vasárnap at 21:07

  Sok sikert!

 10. foci001

  2009. június 21. vasárnap at 21:14

  Reméljük,hogy a tervek megvalósulnak!Hajrá PALOTA!

 11. beckham

  2009. június 21. vasárnap at 21:23

  A sport győzni fog!

 12. alias

  2009. június 26. péntek at 12:55

  Baranyai Máté sosem volt menedzser!Esetleg ő lett volna,ha jön befektető!Érdekes dolgokat írnak róla,megmosolyogtató!Óriási hiba volt telekürtölni a sajtót a befektetővel!Nem is értem,hogy lehet ekkorát hibázni!Várpalotán röhög mindenki!Várni kellett volna míg biztossá válik!

 13. tiborc

  2009. június 26. péntek at 12:59

  Tartunk tőle,hogy az ász játékosok sajnos nem jönnek palotára!

Jelentkezz be először, hogy hozzászólhass! Bejelentkezés

Hozzászólás

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..